Доналд Тръмп отчете в Twitter: Перфектен удар! Мисията е изпълнена!

Президентът на САЩ благодари на Лондон и Париж за мъдростта
14 апр 2018 16:28,
347
Доналд Тръмп отчете в Twitter: Перфектен удар! Мисията е изпълнена!
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп похвали "перфектно осъществения удар" в Сирия и каза, че "мисията е изпълнена".

Това съобщи Ройтерс, цитирайки написаното от държавния глава на САЩ в Twitter.

Така Доналд Тръмп коментира въздушният удар над Дамаск, който бе извършен тази нощ от САЩ, Великобритания и Франция.

"Ударите срещу Сирия бяха перфектно изпълнени. Благодаря на Франция и Великобритания за тяхната мъдрост и силата на военните им. Не можеше да има по-добри резултати. Мисията – изпълнена!", написа американският президент.

Още по темата

Във втори туит, публикуван минути по-късно, Тръмп написа:

"Толкова много се гордея с нашите военни, които скоро ще бъдат най-добрите, които страната ни е имала. Няма да има нищо и никой, който да може дори да се доближи до тях".

В посланието си държавният глава на САЩ допълва, че за работата им са похарчени "милиарди напълно заслужени и одобрени долари".

Асошиейтед прес отбелязва, че Тръмп използва знаковата политическа фраза "Мисията е изпълнена", изречена и през 2003 г. от тогавашния президент Джордж У. Буш на борда на самолетоносач в Калифорния, за да обяви края на големите бойни операции в Ирак, пише БТА.

Буш обяви успеха на мисията само шест седмици след началото на американската инвазия там, но войната в Ирак продължи още много години и той бе критикуван за тези си думи, напомня още АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Главната идея на ударите е: Не си мислете, че Путин ви защитава!70% от ракетите са свалени, но 30% не - а ние имаме ресурси за много повече!Предполагам че най-накрая Асад ще отлети за Москва или Техеран.
279
5
 
4
 
! Отговори
Тръмп Великий преди 6 години
Овъртя поредния Гео- политически шамар на ПутинВсяка жаба да си знае гьола!
278
6
 
5
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 6 години
Рашка-Пидорашка - изостанала азиатска ***
277
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес Вашингтон се обърнал с молба до сирийската армия за изпращане на 30американчета с цел обучение за противоракетна отбрана.
276
3
 
9
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ТОЯ ПСИХОПАТ ТРЯБВА ДА ГО ЗАТВОРЯТ В ЛУДНИЦА. ОТТАМ ЩЕ ТУИТВА КОЛКО Е СМАХНАТ
275
2
 
12
 
! Отговори
DDD преди 6 години
Вместо да се дърлите до посиняване по форумите, опитвайки се да защитите изкуфелия дъртак, помислете за това: защо при смешната си атака, при толкова изстреляни ракети, липсват съпоставими резултати? Ако наистина имаше хим. оръжие, как така след атаката нямаше обгазяване? Не мога да разбера, каква е тая истерия? АЗ НЕ ИСКАМ ВОЙНА!
274
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
убиици да пуснете дано аз искам да живея в мир не искам воина
273
9
 
1
 
! Отговори
KING OF KINGS преди 6 години
Дреме ми за близкия изток, там воини винаги е имало и винаги ще има, благодарения на варварската им религия исляма.... Важното е християнските страни да са обединени!!!
272
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До неразбралАми Русия вместо да им праща БОВ да вземе да им прати храна и лекарства, нали са много големи хуманисти и в историята си са избили поне 100 милиона души за жалост две трети от тях руснаци.
271
15
 
5
 
! Отговори
Помнете ми думата преди 6 години
След тези удари по съюзника Асад, Русия си зае геостратегическото място като "послушник" на запада. Това е само началото, скоро ще има удари по другия съюзник на Русия Иран. Този път нещата ще са много по-сериозни отколкото с Асад и съответно "послушникът" ще бъде още по-смирен и внимателен в действията си и изказа си.
270
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АлександърСашко мамин, много си далеч от реалността. А реалността и русофилството са две коренно противоположни неща.
269
1
 
14
 
! Отговори
РККА преди 6 години
Удара с ракетите е под мотото...,,Много пари пръснахме никъв КУ. не обръснахме....,,а май сбърках поразиха една заблудена коза....за което Тръмп ще се похвали в Туитър...
268
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия остава последователна както в упоритото лъгане за всичко така и в постоянните си излагации в геополитически план мъчейки да се постави в позиция на свръхсила. "Свръхсилата" Русия предизвиква единствено смях чрез глуповатите си действия, които за жалост носят големи загуби в кръв и материални щети за доста народи нападнати от тази "свръхсила".
267
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦРУмечта за ядрена война, нали....
266
0
 
8
 
! Отговори
хахахахахаа.... преди 6 години
До Русия е полудялане се притеснявайте моля......
265
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп може и да е луд, може и да го прави по принуда, но действа доста правилно спрямо Русия макар и с недостатъчна твърдост.
264
1
 
15
 
! Отговори
дге преди 6 години
каква мъдрост е да бомбиш складове и производства уж на химическо оръжие, в близост до столица на държава, ми нали точно това ще изтрови хората...
263
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отговорът на руснаците е опитът чрез руски медии и тролски фабрики да разпространят лъжата, че голяма част от ракетите били свалени! Само един проблем има, че това просто не е вярно. Всички цели са поразени и унищожени, има множество снимки - всичко е в руини. Второ американските военни казаха, на пресконференция, че няма въобще свалени ракети. Всяка изстреляна ракета е попаднала в целта, което се вижда и на клип как в една от целите се взривяват над 20 ракети последователно!
262
15
 
4
 
! Отговори
Русия е полудяла преди 6 години
Русия обрича на смърт не само сирийските граждани с химическите си атаки, но обрича на смърт много от своите граждани. В безсилието си да наложи каквито и да са санкции на американците, в руската Дума е внесен законопроект който забранява вноса на американски и английски лекарства в Русия. Освен тази очевидна руска лудост в същия закон се предвижда Русия да не се съобразява със спазване на търговски права и регистрирани марки. Русия започва да прави всякакви ментаци на западни стоки със закон.
261
6
 
7
 
! Отговори
DDD преди 6 години
Всички видяхме кой точно се наака... Ако краварите имаха дори минимален успех, нямаше толкова скоро да прекратят операцията... Всичките им приказки и оправдания са за замазване на провала...