Държавите от НАТО – единодушно зад операцията в Сирия

САЩ, Великобритания и Франция казаха основанията си за удара
14 апр 2018 20:30,
62
 Държавите от НАТО – единодушно зад операцията в Сирия
Снимка: Reuters

Държавите от НАТО единодушно подкрепят извършените снощи удари в Сирия, съобщи генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг.

Той направи изявлението след извънредно съвещание на посланиците на страните от пакта. По време на него САЩ, Великобритания и Франция са представили основанията за нанасянето на снощните удари. Столтенберг съобщи, че трите държави са изложили множество причини да предприемат подобни действия сега. Шефът на НАТО уточни, че следва Вашингтон, Лондон и Париж да кажат повече по този въпрос.

Още по темата

Снощният удар не реши всички въпроси, но беше правилна стъпка, защото предотвратява следваща употреба на химическо оръжие, каза генералният секретар. Той обясни, че международната общност е трябвало да отговори, за да се избегне допълнително влошаване на обстановката.

Ударът снощи намали възможностите за нови нападения като това в Дума и изпрати ясно послание за сдържане, заяви Столтенберг. Няма военно решение на конфликта в Сирия, но международната общност не може да приеме действията на режима в Дамаск. Ако нищо не бе направено, усилията за постигането на политическо решение щяха да бъдат подкопани, добави той.

Столтенберг уточни, че в района на Дума действат силите на Дамаск, подкрепяни от Русия. По неговите думи "много открити източници" са потвърдили използването на химическо оръжие там и това е било повече от достатъчно за страните от НАТО да направят своята оценка. Получихме много информация, нямаме основание да се съмняваме в оценките, каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Престъпниците се оправдават. Бог вижда всичко и наказва.
32
2
 
13
 
! Отговори
НАТОшорш преди 6 години
Пуцааме, пуцааме и накраьо седнааме да тражиме политическо решение след като изгърмееме сите фойорверки. Мани ами нищо не уцелииме.
31
2
 
15
 
! Отговори
К преди 6 години
Тази организация е създадена, за да върши престъпления против мира и човечеството
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нато са агресори и колонизатори.
29
5
 
19
 
! Отговори
Илия - Варна преди 6 години
*** в холивуд колкото щеш. Реалния живот е нещо друго филмоманиако.
28
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забелязвате ли,как напоследък,евреите от Израел се спотайват и мълчат?Мълчат,та се късат и ехидничко злорадстват,когато гоите,християни и мюсулмани се трепят!Това е тяхната жътва!Това е техния "холокост",реалният,вплетеният в тяхната религия,а не този,който натрапиха като непрекъсната вина на гоите - техният холокост е даването на жертви гои,на техния бог!!!Разберете това и не вярвайте на медийно-анализаторските лъжи,наблъскани в главите на гоите,т.е,на нас,неевреите!
27
5
 
27
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
С това НАТО само се утвърждава като една престъпна военна организация
26
28
 
3
 
! Отговори
Гледайте! преди 6 години
Много хубав филм дават по телевизията!Отряд рейнджъри - тюлени са на мисия в Средна Азия и се бият срещу някакви руснаци под прикритие!Много силно впечатление правят подготовката и високия морал на американците! Жертвоготовност, взаимопомощ... - на много високо ниво! А руснаците са деморализирани и корумпирани.И затова само шепа тюлени направо разпиляват стотици от лошите!Много хубав филм, много мъдри послания!
25
5
 
29
 
! Отговори
Геле преди 6 години
Италия не е позволила да използват територията й за атаката , Турция също. Гърция най вероятно са против и те , нашите мълчат. Единодушно та дрънка...
24
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
130 томахавки по ислямския диктатор Асад избиващ хора с химическо оръжие.Малко му е,трябва още.Браво на нашите съюзници от НАТО.
23
5
 
35
 
! Отговори
Убийци Измамници преди 6 години
Убийци това са САЩ, Англия и Франция. Говорят от името на "всички". Ако някои правителства са съгласни то е защото Тройката престъпници ги заплашва. Защо не взеха в Брюксел решение за закона за Фалшивите новини. По този закон убийци като САЩ, Англия и Франция трябваше да са осъдени. Наркомана ТръмБ каза че" мисията е изпълнена "Прав е. Бомбардировките ще заличат лъжите на тройката за химическите оръжия в Сирия. Дано скоро да дойде краят на Убийците
22
5
 
25
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Срамота,голям резил за въоръжените до зъби натововски тигри....да ти свалят 73 ракети в тъмното,голяма излагация.
21
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, Столенберг излязъл от ступора и даже вече е в състояние да говори...
20
5
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
На тоя *** ако му обърша един и 3 пъти ще падне жалко, че не сме във ония времена където може да предизвикаш някой на дуел.
19
5
 
34
 
! Отговори
Потресаваща е преди 6 години
Радостта на масовите убийци,членуващи в Наглата Американска Терористична Организация.Радват се и се хвалят,че убиват.Ноооо,втълпяват на света,колко агресивна и каква заплаха е Русия..........Бумерангът ще се върне- господа и ще ви свали главите. Дай Боже да е по- скоро,преди да са унищожили света.
18
5
 
30
 
! Отговори
Кой преди 6 години
Вече се обърках кой са истинските терористи,след като западните държави действат като терористи?!
17
5
 
32
 
! Отговори
smej преди 6 години
Добре де,преди дни Меркел каза, че явно сирийците не са унищожили всичките си химически оръжия. Сега излиза, че даже заводи и лаборатории имали сирийците и тази нощ бяха унищожени. Пак не им се връзват западните тези. Ако са имали заводи защо сте чакали и какво сте чакали.Защо поне не казахте - Асад има заводи за химическо оръжие.Или верно ударихте някакави стари инсталации. Истината е ясна, но в съвременния свят вече няма нищо ясно.Няма и истина. Има силни и по-силни.
16
5
 
34
 
! Отговори
Ей преди 6 години
Не е вярно,в нато има разногласия но се крият..
15
5
 
37
 
! Отговори
Искаме мир! преди 6 години
Не искаме Нато! Искаме мир!
14
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАТО служи единствено на САЩ.защитава единствено интересите на САЩ.Европейските народи желаят МИР.Европейските политикани,слуги на американските военолюбци желаят войни.