Франция: Военната операция в Сирия е легитимна и съразмерна

Ударите били насочени срещу сирийски химически изследователски център
14 апр 2018 10:10,
99
Франция: Военната операция в Сирия е легитимна и съразмерна
Снимка: БТА

Военната операция на САЩ, Великобритания Франция в Сирия е легитимна, съразмерна и прецизна, заяви тази сутрин френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан, цитиран от Франс прес.

"Химическата ескалация в Сирия не е приемлива", каза Льо Дриан, който направи изявление в Елисейския дворец заедно с министърката на отбраната Флоранс Парли, пише БТА.

Още по темата

Ударите, нанесени тази нощ от САЩ, Великобритания и Франция в Сирия, бяха насочени срещу най-големия изследователски център и два производствени обекта от нелегалната химическа програма на сирийския режим, заяви Флоранс Парли.

"Инфраструктурите, срещу които бяха насочени ударите, са служили за разработка и производство на вещества, използвани за избиване на сирийски мъже, жени и деца в разрез с всички норми на правото и цивилизацията", продължи френската министърка. "Ние не се стремим към конфронтация и отхвърляме всяка логика на военна ескалация. По тази причина заедно с нашите съюзници ние се постарахме руснаците да бъдат предварително уведомени", подчерта тя.

В ударите срещу Сирия Франция участва с многоцелеви фрегати в Средиземно море и изтребители, каза Парли.

"Многоцелеви фрегати с ескортни кораби за защита и подкрепа бяха разположени в Средиземно море. В същото време в началото на нощта бе предприето въздушно нападение от няколко военновъздушни бази във Франция, за да стигнат самолетите до сирийския бряг. Тези различни средства откриха съвършено съгласувано огън с крилати ракети, в тесен синхрон с нашите американски и британски съюзници", каза френската министърка на въоръжените сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано падне от някъде една ракета в Париж....
39
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на убийците от цивилизаваните държави, където явно само оръжията са умни.
38
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Франция: Военната операция в Сирия е легитимна и съразмерна...Оруел!Нещо като филма "Бразилия" - някакви ненормалници плещят глупости, сякаш си вярват на лъжите.След Батаклан ореваха орталъка, сега се държат точно като джихадистите - пионки на САЩ и обявяват това за нормално и легитимно.
37
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Франция: Военната операция в Сирия е легитимна и съразмерна"Чудя се кое я легитимира? Че са се събрали и си стиснали ръцете със САЩ ли?А защо да е съразмерна - спрямо кое?Ако бях на Башар, щях да хвана стотина френски "агента" и да им пратя главите обратно на французите. Примерно с рибарска лодка. После те да с оправдават как тия французи са се появили в Сирия и защо главите им се връщат без телата.
36
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ви припомня, че войната във Виетнам беше започната от ... франция.
35
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алчността им е не само за пари, капитали и пазари. Те вече искат територии и цели държави, за да властват... Дори и на необитаеми острови " слагат ръка ". Целият свят искат да превърнат в англоамерикански колонии. Изобщо не са спирали този процес от векове наред... Точно те са агресорите и варварварите и техните поддръжници. Разпределят заграбененото помежду си, изземват всички ресурси и накрая го унищожават.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се обяснявай *** жено. Войната е за мъже. Като кажеш А трябва ла кажеш и Б.
33
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, ако ударите са нанесени срещу най-големия изследователски център и два производствени обекта от нелегалната химическа програма на сирийския режим и в тези обекти наистина имаше химическо оръжие, то след бомбите химикалите не трябваше ли вече да са във въздуха над Дамаск?
32
1
 
26
 
! Отговори
Франс преди 6 години
Подкрепям стачките на френските железничари. За тях пари няма, а за война има.
31
1
 
7
 
! Отговори
гого преди 6 години
до17 човече, супер прав си, ама гледам ти цъкат минуси и се чудя що за поведение на щрауси има в хората в Бг. То от това европредседателство файда йок, ами поне покрай тез бомбения по Сирия да няма щети при нас. Много хора даже и не разбират що е то асиметричен отговор други си мислят че това е само на терористи ислямисти патент, а то го има от векове, партизанската война е нещо такова като пример....айде стига теория....стойте си по къщята...
30
2
 
25
 
! Отговори
Tron преди 6 години
И какво и е легитимното на агресията срещу Сирия ??? Какви доказателства има за химическа атака срещу мирното население от страна на Асад ? Само видео кадри направени от не правителствената организация Бели каски, която е финансирана на 100% от британското правителство. Днес трябваше да пристигнат инспектори специалисти от ОЗХО за да вземат проби на място и да видят на място тези 100 отровени мирни жители ... но както предполагате след тези въздушни удари ОЗХО няма да изпрати никой в Сирия.
29
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Банкерското момче сгази лука. Французите са свободна и миролюбива нация. Става интересно в Париж. Другата седмица съм там по работа. Дано не ми отменят полета поради липса на дестинация.
28
1
 
27
 
! Отговори
Чичо преди 6 години
Като са толкова загрижени за унищожението на ,,измислените,,хим. оръжия защо миролюбивите ловци на скалпове бомбардираха Югославия с бомби с обеднен уран.
27
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Операцията не само им била легитимна, но и съразмерна, съразмерна на собствената им алчност и глупост
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бабо защо са ти такава големи очите и зъбите. Червената шапчица
25
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо легитимно и съразмерно няма! Изкривяват истината, за да прикрият алчните си, користни и коварни цели и планове. Това е агресия срещу всички държави, които не се подчиняват на нарежданията им. Не само Сирия страда, много са такива държави и натискът е постоянно по мирен или чрез сила.
24
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е те сега ме се . . на Макарона. Противниците му го вкараха в мечия капан. Освен стачките всяка седмица, сега и война. Много си умен бабушкар!
23
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Операцията им била легитимна, ако беше такава нямаше нужда да го споменават и да си придават сами увереност.СПРЕТЕ ВОЙНАТА!!!
22
1
 
22
 
! Отговори
САА преди 6 години
Сирийската армия показа 12 свалени ракети и съобщи че са свалени още но се намират в отдалечени местности и не са стигнали до тях още,в отбраната са били задействани пво системи с-125 и с-200 съветско производство,нови пво системи не са участвали в отбраната за да не се осветят техните позиции.
21
29
 
1
 
! Отговори
До 18 преди 6 години
Мечката се е скрила в дън горите телилвйски. Сеаю е за мечката да е символ на слаба, страхлива и лъжлива Русия