Франция: Военната операция в Сирия е легитимна и съразмерна

Ударите били насочени срещу сирийски химически изследователски център
14 апр 2018 10:10,
99
Франция: Военната операция в Сирия е легитимна и съразмерна
Снимка: БТА

Военната операция на САЩ, Великобритания Франция в Сирия е легитимна, съразмерна и прецизна, заяви тази сутрин френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан, цитиран от Франс прес.

"Химическата ескалация в Сирия не е приемлива", каза Льо Дриан, който направи изявление в Елисейския дворец заедно с министърката на отбраната Флоранс Парли, пише БТА.

Още по темата

Ударите, нанесени тази нощ от САЩ, Великобритания и Франция в Сирия, бяха насочени срещу най-големия изследователски център и два производствени обекта от нелегалната химическа програма на сирийския режим, заяви Флоранс Парли.

"Инфраструктурите, срещу които бяха насочени ударите, са служили за разработка и производство на вещества, използвани за избиване на сирийски мъже, жени и деца в разрез с всички норми на правото и цивилизацията", продължи френската министърка. "Ние не се стремим към конфронтация и отхвърляме всяка логика на военна ескалация. По тази причина заедно с нашите съюзници ние се постарахме руснаците да бъдат предварително уведомени", подчерта тя.

В ударите срещу Сирия Франция участва с многоцелеви фрегати в Средиземно море и изтребители, каза Парли.

"Многоцелеви фрегати с ескортни кораби за защита и подкрепа бяха разположени в Средиземно море. В същото време в началото на нощта бе предприето въздушно нападение от няколко военновъздушни бази във Франция, за да стигнат самолетите до сирийския бряг. Тези различни средства откриха съвършено съгласувано огън с крилати ракети, в тесен синхрон с нашите американски и британски съюзници", каза френската министърка на въоръжените сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 6 години
''Хиическата ескалация'' преведено от 'политически' значи - ''Токсична ПОЛИТИЧЕСКА ЕСКАЛАЦИЯ'', но трябва да застанем зад сащ в тази инсценировка, защото сме съюзници и цялата 'сигурност' на Европа зависи от сащ... Сори ама международното право и изискване за доказване на вина преди гласуване на въпроси свързани с военни решения отпада... 1!! Защото няма доказателства срещу Асад, а трябва да уищожим същите при нашите джихади партньори, защото там има...
79
1
 
2
 
! Отговори
Yudeo= fahist преди 6 години
...FRANCIYA NE SI VZE POUKA OT LIBIYA...EDNA AGRESIYA NAD SUVERENNA DURJA!VA DAVA HRANA NA TERORISTITE...UTRE OTNOVO SHTE VZRIVYAVAT NEVINNI FRANCUZI...PO KAFENETA..KINA I METRA
78
1
 
4
 
! Отговори
равенство преди 6 години
Военната операция в Сирия е легитимна и съразмерна също като атентатите в Париж.
77
2
 
10
 
! Отговори
Сутринта преди 6 години
Една от телевизиите,излъчи изказване на Тереза Мей. Изглеждаше ужасяващо. Почерняло и изкривено от злоба лице,изцъклени очища,пълни с омраза. Приличаше на вампир. Как е възможно,само защото искат да свалят един законно избран президент и да поставят своя марионетка,да избият един народ и да сринат още една държава. Дяволската троица Тръмп,Тереза Змей и Макарон ще предизвикат нова война.Нали Русия беше заплаха? ЧУДОВИЩА...
76
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и за Ирак така казваха--а се оказа поредната лъжа
75
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
убийци
74
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ако беше на френска земя-мисля че по легитимно от това здраве му кажи !! А че ще има отговор-не се съмнявайте !!
73
2
 
11
 
! Отговори
БАБО ЕБЕЦА преди 6 години
СЕ ПРАВИ НА МЪЖ-ИЗБИ ЖЕНИТЕ И ДЕЦАТА НА СИРИЯ--ДА ГИ ТРЕПАТ АРАБИТЕ..А НЕ БЪЛГАРИТЕ ДА СИ СЛАГАТ ФРЕНСКИТЕ ЗНАМЕНА НА ПРОФИЛИТЕ--СЕГА БУЛГАРИСТАНЕЦА ЩЕ СЛОЖИ ЛИ СИРИСКОТО ЗНАМЕ...
72
2
 
15
 
! Отговори
НЕЛЕГИТИМНА преди 6 години
Военната операция на САЩ, Великобритания Франция в Сирия е НЕлегитимна.
71
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Разпадът на Френската колониална империя започва още по време на Втората световна война, когато различни колонии са окупирани от войските на други държави Япония заема Индокитай, Великобритания Сирия и Ливан, САЩ и Великобритания Мароко и Алжир, Германия Тунис и т.н."
70
2
 
16
 
! Отговори
Нахал преди 6 години
Никога военна агресия не може да се нарече легитимна! И планът Барбароса беше легитимен за немците и знаем как свърши. Какви хипокрити!
69
2
 
23
 
! Отговори
Хмм... преди 6 години
Даже френските медии съобщиха,че 80 на сто от ракетите са свалени и май тая прословута "операция" ще се окаже пълен фарс! На "лошия" Саддам в Ирак му видяха сметката, сега сценария с пак същия-лошият Асад трябва също да бъде ликвидиран!
68
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
агресорите дано усетят как гърмят бомби на тяхна територия ...легитимно и съразмерно
67
3
 
17
 
! Отговори
Французите.. преди 6 години
..сънуват легитимност? Е, щом им се сънува - да сънуват!
66
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Инфантилното френско президентче, Емо Макарон - бабойебетс!
65
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На намерените от сирийската армия контейнери с хлор пише произведено в Германия. Сащ отложиха в бъдещето унищожаването на своите бойни газове, но това не им преми да обвиняват Русия и Сирия. Нападението над Сирия е крещящо нарушение на всички международни спогодби. на тези държави и на ум не им минава, че и спрямо тях може да се постъпи така.
64
2
 
24
 
! Отговори
ghd преди 6 години
всички разбрахме какво представляват "демократичните ценности" - алчност, лакомия, манипулация, жестокост прикрита с лицемерие
63
2
 
24
 
! Отговори
Чичо преди 6 години
Легитимно бомбят суверенна държава със законно избран президент а когато им се случи шарли ебдо ореваха света от ,,нечовешките терористи,,
62
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жабарите ще ядат мазната опашка, всички ги знаем що за сила са.Макарон да си гледа бабата и да вземе да възстанови Либия, която разрушиха заради пачките към саркози.
61
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко тиквата свиквал извънредно заседание за Сирия ,е няма такъв смях,сега на всички им е спукана работата нищо че не може да намери Сирия на картата.