ООН отхвърли искането на Русия да се осъди удара в Сирия

Само Китай и Боливия гласуваха за предложението на Москва
14 апр 2018 21:15,
142
ООН отхвърли искането на Русия да се осъди удара в Сирия
Снимка: Reuters

Съветът за сигурност на ООН отхвърли внесен от Русия проект за резолюция, която осъжда удара в Сирия.

В документа операция се определя като "агресия срещу Сирийската арабска република от САЩ и техните съюзници в нарушение на международното право и Устава на ООН".

Още по темата

Само Русия, Китай и Боливия подкрепиха текста. Осем страни гласуваха против, а четири се въздържаха, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

За да бъде приета резолюцията, бяха необходими поне девет гласа "за", без някой от петте постоянни членове на Съвета за сигурност да наложи вето.

Текстът бе предварително обречен на провал. Трите западни сили, които нанесоха ударите по Сирия - САЩ, Великобритания и Франция - имат право на вето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСамо Китай и Боливия гласуваха за предложението на МоскваКИТАЙ! Знаменателно. И Боливия - смела постъпка.Преброяване .
63
3
 
9
 
! Отговори
до Нато преди 6 години
абе пъпеш среднощен, мн ви се иска да предизвикате те руснаците да задействат С400, а те миличките се спрявят и с ретро тип СССР( като нашето де) ПВО. Е да не мислите че сирийци са седяли в комплексите...хаха мислете си..колкото пък в Грузия седяха грузинци... е украинци но си бяха поизгладнели СССР офицери
62
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само Китай и Боливия гласуваха за предложението на Москвакратко и ясно - нема по-тъпa сгaн от рашките
61
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДаркоПУТИНОФИЛОПИТЕКО ДАНО ТЯЛОТО ТИ СЕ РАЗЛОЖИ ОТВЪТРЕ ИЗЧАДИЕ АДОВО ПРОКЛЕТ ДА СИ ВОВЕКИ !!!ГЛАВНИЯ АГРЕСОР В СИРИЯ Е РУСИЯ!
60
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РУСИЯ ДА БЪДЕ СЪДЕНА В ХАГА ЗА ИЗБИВАНЕ НА СИРИЙСКОТО НАСЕЛЕНИЕ!
59
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
68 Незнам как си му гледал телесните форми на Тръмп и тия на 70 годишното джудже, обаче където се срещнат твоя ботокс и Тръмп американеца се го тупа по гръбчето като брашнен чувал, а на русняка само му играят нервно пръстетата! Има филмчета в нета гледай
58
7
 
28
 
! Отговори
Дарко преди 6 години
До Нато Русия е бита и унизена!Какъв според теб беше другият вариант? Русия да потопи някой и друг американски кораб и следващата стъпка беше ракети с ядрени глави да полетят по цял свят? Путин спаси човечеството, поне за сега. А такива безмозъчни като теб само трябва да му целуват краката.
57
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО НА ЗЕМЯТА СЛЕД ЛУЦИФЕР В ЛИЦЕТО НА АНТИХРИСТКА РУСИЯ НЯМА ДА СЕ ПРЕДАДЕ ТУКУ ТАКА!!!НО ДНЕШНИЯ ДЕН Е ЕДНО ДОБРО НАЧАЛО :D
56
1
 
16
 
! Отговори
Зоро преди 6 години
А видяхте ли реториките от Тръмп и Май които показаха толкова реална загриженост за живота на цивилните в Сирия, почти ме разплакаха, какви добри хора.
55
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
59 според тебе Тръмп е грозен щото е риж хахахахаа, а БОТОСКА путин явно те кефи , у тиквата е като пластмасов, свети на прожекторите. А на Мей какво и е? възрастна е жената, и не го крие като ДЕДО путин- найлона
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а Крим е руски. Факт, както казва А. Тодоров , мухахаха....
53
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оооонето прие законодателството на джунглата пред очите на ошашавения от ужас свят! По точно америкуните им дадоха техен закон който би картата на тва прословуто Оооне! От вчера закона на джунглата е в пълна сила ...
52
9
 
21
 
! Отговори
Аз мисля че преди 6 години
Путин беше много умен да не реагира военно на атаките от тази сутрин. Защо да рискува трета световна война в замяна на 50 минутни фойерверки, които не са постигнали никакви съществени цели. Не само това, но нямаше никаква заплаха за руските сили в Сирия. Русия и Сирия спечелиха войната срещу тероризма и единствените останали варианти за САЩ са да продължат да компрометират мирния процес с обичайната фалшива пропаганда. Дончо си начеса крастата но дали спечели?
51
2
 
13
 
! Отговори
:):) преди 6 години
фо39 мн си неграмо.тен бе....ДОРИ НЕ ПОЛУЧАВАТ ПОДКРЕПА ОТ ТЕХНИЯ ВЕРЕН СЪЮЗНИК ИРАН :D,..........Иран в момента не е страна член на съвета за сигурност , нещо ти липсва обща култура.
50
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
китай е ОТЗАД на русийка МУХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХА, всичко до Урал е китайско ФАКТ! китайска исконна земя дето има една дума
49
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ислямския тероризъм се появява, яхва и спонсорира от сесесере- то като лелеяното от тях " антиколониално" движение... Между другото и тероризма в Ю. Америка и по- специално т. нар. Латинска- Куби, муби, венецуели и т.н. пак сесесере- то ги финансира, въоръжава и ОБУЧАВА да убиват невинни хора! Това са фактите другари, както казва А. Тооров!
48
1
 
4
 
! Отговори
гого преди 6 години
що така пропускате китай.....не ви изнася
47
1
 
4
 
! Отговори
Панков преди 6 години
да на всеки му стана ясно че си ***,само на теб не ти е ясно кой съэдаде иподдържа ИДИЛ....
46
4
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 37 (semejante),Това гласуване има огромен ефект за Русия. С една дума Китай застана до нея.Китай иска Сибирь и иска да го вземе даром. Какво по хубаво да си "приятел" с твоя донор. Тези страни действат: "Няма вечни приятели, има вечни интереси. За западният и демократичен свят, над интересите са принципите!
45
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ ПРЕЗИДЕНТА НА БОЛИВИЯ ПОДАРЯВА НА ПАПАТА РАЗПЯТИЕ СЪС СЪРП И ЧУК :DДВА ЧЕРВЕНИ РЕЖИМА ТОЗИ НА КИТАЙ И НА БОЛИВИЯ ПОДКРЕПЯТ ТРЕТИЯ РЕЖИМ :D