Опозицията в Лондон: Нападението срещу Сирия е незаконно

Ударите ще насърчат и други страни, смятат лейбъристите
14 апр 2018 15:45,
32
Опозицията в Лондон: Нападението срещу Сирия е незаконно
Снимка: архив Reuters

Опозицията в Лондон разкритикува Тереза Мей за въздушните удари по Сирия.

"Те нямат законно основание и ще насърчат и други страни да се държат по този начин", обяви лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Според него Камарата на общините е трябвало да бъде питана преди премиерът Тереза Мей да заповяда британската авиация да се включи в координираната операция заедно с ВВС на САЩ и Франция.

"Когато някоя страна предприема едностранно действия, които нямат законова база, последиците са насърчение за други да извършват същото и това намалява нашата способност да се оплакваме, когато други правят това", добави Корбин, цитиран от БТА.

Лидерът на лейбъристите, който отдавна е изтъкнат противник на войната, добави, че е написал писмо до Мей, в което я призовава да публикува изцяло какви юридически съвети е получила, преди да предприеме действия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
48
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
вие не сте хора а убиици ердоган избива кюрдите и никои нищо не казва самоасад им е в очите заради петрола може тои да е хвьрлил този газ ако изобщоима такова нещо ние умрели хора по гробищата не видяхме
3
3
 
39
 
! Отговори
тъпчо преди 6 години
Прав е, няма какво да добавя!
2
1
 
48
 
! Отговори
ф преди 6 години
като 4е ли когато си в опозиция си по- нормален?като вземеш властта оба4е става сложно! то е ясно 4е е незаконно! въпросът е сега как да се накажат 3-те държави!! но ха накажи силния!!!
1
6
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, има още трезвомислещи хора на острова. Иначе си мислех, че само ламята си разаява трите глави и пръска отрова наляво и надясно.