Пентагонът: Ударът в Сирия не е опит за свалянето на Асад

Руските ПВО в района на атаката не са били активирани
14 апр 2018 18:15,
81
Пентагонът: Ударът в Сирия не е опит за свалянето на Асад
Снимка: Reuters

Операцията в Сирия не представлява промяна в американската политика, нито опит за сваляне на режима на президента Башар ал Асад.

Това обяви говорителката на на Пентагона Дейна Уайт.  Тя съобщи, че че трите западни сили са поразили успешно всички набелязани цели.

Още по темата

Ще са необходими години за възстановяване на сирийската програма за химически оръжия след нанесените от западните сили удари, заяви днес високопоставен представител на министерството на отбраната на САЩ, цитиран от Франс прес и БТА.

Генерал Кенет Маккензи каза, че руските системи за противоракетна отбрана в Сирия не са били активирани, а сирийските са се задействали едва след края на военната операция.

При ударите не са пострадали войници от трите западни сили - Съединените щати, Великобритания и Франция - участвали в акцията, нито цивилни, каза Маккензи, цитиран от ДПА.

Американският генерал отбеляза, че мунициите, изстреляни от сирийските правителствени сили, по-скоро са били заплаха за цивилното население, тъй като са паднали някъде на земята.

Въоръжените сили на САЩ са участвали в операцията със 105 оръжия - с два пъти повече, отколкото при американските въздушни удари в Сирия преди година са поразили с успех всички набелязани цели, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.