Путин осъди атаката срещу Сирия: САЩ усложняват хуманитарната катастрофа!

Русия свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН
14 апр 2018 11:43,
277
Путин осъди атаката срещу Сирия: САЩ усложняват хуманитарната катастрофа!
Снимка: БТА

Русия осъжда нападението срещу Сирия и свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от пресслужбата на Кремъл.

Още по темата

"Русия категорично осъжда нападението срещу Сирия, където руски военнослужещи помагат на законното правителство в борбата с тероризма", подчерта Путин, цитиран от ТАСС.

С действията си САЩ още повече усложняват хуманитарната катастрофа в Сирия, носят отговорност за страданията на мирното население, на практика си затварят очите пред действията на терористите, които седем години измъчват сирийския народ, провокират нова вълна от бежанци от тази страна и региона като цяло", отбеляза руският лидер.

Русия свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН за обсъждане на "агресивните действия на САЩ и техните съюзници", заяви Путин.

Той каза, че за атаката в Сирия е била използвана инсценировка на употреба на отровни вещества срещу гражданско население.

"Отново, както и преди година, когато САЩ атакуваха в Сирия базата Шайрат, като предлог бе използвана инсценировка на прилагане на отровни вещества срещу цивилното население - този път в Дума, предградие на Дамаск", каза Путин и добави, че руските военни експерти са посетили мястото на "мнимия инцидент" и не са открили следи от използване на хлор или друго отровно вещество.

"Нито един мирен жител не потвърди, че е имало химическа атака", заяви той.

Ескалацията на напрежението в Сирия оказва разрушително въздействие на цялата система на международните отношения, посочи Путин. Историята ще се произнесе и тя вече възложи на Вашингтон "тежката отговорност за кървавата разправа с Югославия, Ирак и Либия".

Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей пък заяви, че атаката срещу Сирия на САЩ, Франция и Великобритания е престъпление и че с нея няма да се постигне нищо, предаде Ройтерс.

"САЩ и съюзниците им няма да постигнат нищо с престъпленията в Сирия. Нападението срещу Сирия е престъпление. Американският президент, британският премиер и френският президент са престъпници", каза Хаменей в реч, цитирана от иранската телевизия.

Представител на елитното иранско военно подразделение Корпус на гвардейците на Ислямската революция заяви, че последиците от ударите по Сирия ще бъдат за сметка на Вашингтон.

"С тази атака ситуацията ще стане по-сложна и това със сигурност ще бъде за сметка на САЩ, които ще са отговорни за последващите регионални събития, които със сигурност няма да са в техен интерес", каза пред иранската агенция Фарс Ядола Джавани, заместник-ръководител на политическия отдел на корпуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
6
 
17
 
! Отговори
Парата владее света! преди 6 години
Имам само един въпрос "Вие сериозно ли мислите, че Асад е толкова глупав в предвид ситуацията, в която се намира да използва химически вещества? Хора, разберете войните вече не са онези от миналото. Сега е войната е най-големият бизнес - пушки, ракети, патрони и т.н след нея строителство, инвестиции, демографски прираст и т.н. В случая е жалко, че това струва живота на хиляди невинни хора. Но какво да се прави такава ни е природа и най-важното е, че парата владее света а кой няма трудно живее.
166
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 175, неразбрал ...За да не се превърнеш на радиоактивен прах бе ***!
165
1
 
1
 
! Отговори
11 преди 6 години
До Изгърбич ЗадвратянНяма кво да ти проследяват, щото го няма!
164
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че разумен Путин ..американците че са тьпи по природа е ясно
163
18
 
20
 
! Отговори
Неразбрал преди 6 години
А Путин защо не нападна Американските кораби и бази откъдето са изстреляни ракетите, както обеща и заплаши?
162
26
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Москва се бият за последните бройки айфони защото скоро няма да ги видят пак. Ха-ха-ха... Ембарго до дупка.
161
28
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Асад е животно, а Путин негов подгласник.
160
3
 
13
 
! Отговори
Изгрърбич Задвратян преди 6 години
До Български Българинвсяка кафе-мутра, всеки ура-патриот, интернационалист, синове на активни борци, комсомолски секретари и старшини от народната милиция. "културтрегери" израстнали с кетъринга на "работническо дело" и безплатното столово хранене. невзрачни *** с дефицит на внимание и завишено самомнение, търсещи някой да "каже пред камера" каквото трябва за да изкарат 20 лева. предполагам списъка е непълен, но се старая :)
159
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е велик политик и държавник.
158
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин обрече руския народ на мизерия и изолация.
157
3
 
8
 
! Отговори
Български Българин преди 6 години
До 154. Ако искаш може да го направиш да. Но ще си носиш отговорностите и последствията. Защото държавата след това ще те смачка ако го направиш. Дърржавата > тебе и мене. Докато на САЩ кой може да им държи сметка какво да правят? Коя държава е по могъща: икономически, военно и политически? С други думи примера ти е несъвместим
156
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е обикновен терорист
155
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Долу Краваристан и еврогейовете.
154
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слава на Русия и Владимир Путин.
153
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мачкай Володя, мачкай.
152
7
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
прочие. когато летяха над долан куг, американците си угасиха радарите да не ги "снимат" сега руското МО се бие в гърдите че съвременните им радари са прехванали всичките цели. проследявате ли мисълта ми?
151
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия избра позора...
150
5
 
2
 
! Отговори
Изгрърбич Задвратян преди 6 години
До Единимаш предвид, като руснаците в крим, осетия, калининград и на още четирипетнаесе места? тия кафе мутрите сте ми ясни, отговорът е един : ако ти стиска, пробай се.
149
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е голям позор за Русия , да те бият , и да те е страх да отговориш. това и умрял кон не може да го преживее..
148
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия стана за смях и посмешище на целия свят .. Какъв позор докъде стигна бабаита Путин.