Путин осъди атаката срещу Сирия: САЩ усложняват хуманитарната катастрофа!

Русия свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН
14 апр 2018 11:43,
277
Путин осъди атаката срещу Сирия: САЩ усложняват хуманитарната катастрофа!
Снимка: БТА

Русия осъжда нападението срещу Сирия и свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от пресслужбата на Кремъл.

Още по темата

"Русия категорично осъжда нападението срещу Сирия, където руски военнослужещи помагат на законното правителство в борбата с тероризма", подчерта Путин, цитиран от ТАСС.

С действията си САЩ още повече усложняват хуманитарната катастрофа в Сирия, носят отговорност за страданията на мирното население, на практика си затварят очите пред действията на терористите, които седем години измъчват сирийския народ, провокират нова вълна от бежанци от тази страна и региона като цяло", отбеляза руският лидер.

Русия свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН за обсъждане на "агресивните действия на САЩ и техните съюзници", заяви Путин.

Той каза, че за атаката в Сирия е била използвана инсценировка на употреба на отровни вещества срещу гражданско население.

"Отново, както и преди година, когато САЩ атакуваха в Сирия базата Шайрат, като предлог бе използвана инсценировка на прилагане на отровни вещества срещу цивилното население - този път в Дума, предградие на Дамаск", каза Путин и добави, че руските военни експерти са посетили мястото на "мнимия инцидент" и не са открили следи от използване на хлор или друго отровно вещество.

"Нито един мирен жител не потвърди, че е имало химическа атака", заяви той.

Ескалацията на напрежението в Сирия оказва разрушително въздействие на цялата система на международните отношения, посочи Путин. Историята ще се произнесе и тя вече възложи на Вашингтон "тежката отговорност за кървавата разправа с Югославия, Ирак и Либия".

Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей пък заяви, че атаката срещу Сирия на САЩ, Франция и Великобритания е престъпление и че с нея няма да се постигне нищо, предаде Ройтерс.

"САЩ и съюзниците им няма да постигнат нищо с престъпленията в Сирия. Нападението срещу Сирия е престъпление. Американският президент, британският премиер и френският президент са престъпници", каза Хаменей в реч, цитирана от иранската телевизия.

Представител на елитното иранско военно подразделение Корпус на гвардейците на Ислямската революция заяви, че последиците от ударите по Сирия ще бъдат за сметка на Вашингтон.

"С тази атака ситуацията ще стане по-сложна и това със сигурност ще бъде за сметка на САЩ, които ще са отговорни за последващите регионални събития, които със сигурност няма да са в техен интерес", каза пред иранската агенция Фарс Ядола Джавани, заместник-ръководител на политическия отдел на корпуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джуджето да си гледа кочинката и как мyрзилките му се тровят с одеколони и да не го вади голям, че неговите космически оружия са правени от аниматорите на Ну погоди и са само на картинки
126
5
 
10
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До КОНСТАНТИНОВнали щеха да свалят сички ракети, да потапят есминци...собака котороя лает, нихтс кусается, както е казал коменданта на бухенвалд
125
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баницата Сирия е апетитна хапка великите сили на деня са Башар Асад, Турция, Русия и Западните съюзници накрая всеки ще си вземе парчето.
124
2
 
12
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Изгърбич Задвратян127 Сирийците нямат на разположение в армията си С300 и С400, именно по настояване на Запада.С400 има само в руските бази, които американците старателно са избягвали, по собствените им признания, даже са предупредили за удара, да не стане някой сакатлък, и да иде някой носител на дъното на океана .Действала е само сирийската ПВО, с С200 , Квадрат,Бук.И все пак, 72 свалени, от 103 изстреляни си е постижение за ПВО от времето на СССР, даже когато с тях стрелят сирийци..
123
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин избра позора , и ще получи и позора и войната
122
5
 
4
 
! Отговори
Долан Куг преди 6 години
СПЕШНО: Търси се су-24 за едно облитане, ако им стиска, разбира се.
121
2
 
2
 
! Отговори
Вова П преди 6 години
они прилетели.
120
4
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
След изявлението на Тръмп, за ударите , пред Белия дом се събират спонтанно протестиращи срещу бомбардировките.Полицията отцепва достъпа до оградата, изтрасква протестиращите. В конгреса им се изказват конгресмени, че това не е правилно, че е самоинициатива на Тръмп, и без всякаква санкция от ООН. Между другото , ударите са нанесени преди деня, в който на място щяха да идват от световната организация за неразпространение ва хим . оръжия на място да разследват твърденията...
119
8
 
6
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
един приятел пита кво стана със свалянето на носители. за едни С 400 става въпрос, ако такова.
118
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей тука вече си личи кой подкрепят русофилите-ислямските фанатици от Иран и мразят християнския Запад.Същите тези русофили се радват когато техен събрат се гръмне на някой площад из Европа и когато гази хора с камион.Същите тези русофили покрепят всеки ислямски режим в света,подкрепят Садам,Кадафи и Асад.Същите тези русофили се радват когато Русия избива славяни в Украйна.Що така бе братя и братушки.
117
5
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До анонимен116 Не подценявай руснаците, по време на Югославия там командваше пияния Елцин, а сега-човек , който знае какво и как преследва, и наистина със здрави нерви.Радвай се, че за сега се сдържа, защото това вече не са сърбите, които биха от далече, без възможност да отвърнат, нито либийците, живеещи още на племена и кланове, нито иракчаните, въоръжени със 40 годишни танкове и без капка боен дух далеч от семействата си? И какъв беше ефекта в Югославия, Ирак, Либия? По-добре ли стана?
116
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 69Геронтофилът Макрон няма как да има свое дете, факт. Бившата комсомолка Меркел и Терезка са бездетни. Единствено онзи с лепения оранжев кичур на по-млади години е палувал, ама няма как - занаят! Казина, хазарт, конкурси за красота, навред лесни хубавици! Още ме е яд, че му дадох $15 в Атлантик Сити!
115
4
 
23
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Асад спаси всички християни в региона, иначе до сега да бяха обезглавени от "умерените джихадисти"'
114
3
 
21
 
! Отговори
sopolev преди 6 години
оставете русия, кое ще е по доброто за сирия, когато сащ изритат асад сирия ще настигне с бясни темпове либия ирак и афганистан, вечни войни, вечни пазари за оръжие, машаала
113
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварите искат да въвлекат Европа във война със Иран и Сирия хем да могат да продават оръжия на ЕС хем да унищожат Иран и да дърпате после нови заеми от израелските централни банки на Шороcoидите
112
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бай СпироСпирулинке едноклетъчна, много сериозни въпроси поставяш. Сигурно ще трябват два дни работа на трима доктори на науките, за да ти го обяснят достъпно. За Испания говори само за времето на Филип II! Русия вече произвежда ВСИЧКО сама. Има всички мислими и немислими технологии, материали и ЗНАНИЯ!
111
5
 
15
 
! Отговори
sopolev преди 6 години
тук само промити мозъци. либия, косово, босна, египет, афганистан, ирак в коя от тези държави има намеса русия ? И най главното кое е по добро в същите държави след намесата на ФАЩ ? Значи кое ще е по добре за сирия след намесата на сащ ? остана само дамаск неразрушен, дайте и него
110
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Високопоставения член на сирийската опозиционна групировка "Джейш ал Ислам" Мохамад Алуш заяви, че западните удари по правителството на Сирия са "фарс", след като на власт е останала президентът на страната Башар Асад.
109
4
 
28
 
! Отговори
поклон преди 6 години
На този човек на снимката дължим мира,защото ако беше някой друг щеше да влезне в война с агресорите и касапницата щеше да е страшна.
108
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 113Не случайно има такъв син зловещ психиращ поглед Владимир. По-зловещ от на Доктор Лектър от" Мълчанието на Агнетата".Най-големия!