Путин осъди атаката срещу Сирия: САЩ усложняват хуманитарната катастрофа!

Русия свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН
14 апр 2018 11:43,
277
Путин осъди атаката срещу Сирия: САЩ усложняват хуманитарната катастрофа!
Снимка: БТА

Русия осъжда нападението срещу Сирия и свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от пресслужбата на Кремъл.

Още по темата

"Русия категорично осъжда нападението срещу Сирия, където руски военнослужещи помагат на законното правителство в борбата с тероризма", подчерта Путин, цитиран от ТАСС.

С действията си САЩ още повече усложняват хуманитарната катастрофа в Сирия, носят отговорност за страданията на мирното население, на практика си затварят очите пред действията на терористите, които седем години измъчват сирийския народ, провокират нова вълна от бежанци от тази страна и региона като цяло", отбеляза руският лидер.

Русия свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН за обсъждане на "агресивните действия на САЩ и техните съюзници", заяви Путин.

Той каза, че за атаката в Сирия е била използвана инсценировка на употреба на отровни вещества срещу гражданско население.

"Отново, както и преди година, когато САЩ атакуваха в Сирия базата Шайрат, като предлог бе използвана инсценировка на прилагане на отровни вещества срещу цивилното население - този път в Дума, предградие на Дамаск", каза Путин и добави, че руските военни експерти са посетили мястото на "мнимия инцидент" и не са открили следи от използване на хлор или друго отровно вещество.

"Нито един мирен жител не потвърди, че е имало химическа атака", заяви той.

Ескалацията на напрежението в Сирия оказва разрушително въздействие на цялата система на международните отношения, посочи Путин. Историята ще се произнесе и тя вече възложи на Вашингтон "тежката отговорност за кървавата разправа с Югославия, Ирак и Либия".

Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей пък заяви, че атаката срещу Сирия на САЩ, Франция и Великобритания е престъпление и че с нея няма да се постигне нищо, предаде Ройтерс.

"САЩ и съюзниците им няма да постигнат нищо с престъпленията в Сирия. Нападението срещу Сирия е престъпление. Американският президент, британският премиер и френският президент са престъпници", каза Хаменей в реч, цитирана от иранската телевизия.

Представител на елитното иранско военно подразделение Корпус на гвардейците на Ислямската революция заяви, че последиците от ударите по Сирия ще бъдат за сметка на Вашингтон.

"С тази атака ситуацията ще стане по-сложна и това със сигурност ще бъде за сметка на САЩ, които ще са отговорни за последващите регионални събития, които със сигурност няма да са в техен интерес", каза пред иранската агенция Фарс Ядола Джавани, заместник-ръководител на политическия отдел на корпуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
3
 
3
 
! Отговори
До 110 преди 6 години
Сетих се кой няма интерес да има разбирателство с Русия:))) Ама то е ясно ако стане англосаксите са за гъбки, а и китайците са има застанали плътно отзад:)
106
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да имам железните нерви на Путин.
105
6
 
17
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Тереза Мей е дала брифинг, че е доволна от участието си в тази наказателна операция, показвани са по телевизията връщащите се самолети, пуснали ракетите, но услужливо е отказала да спомене, че НИТО ЕДНА ракета не е достигнала целта си, прихванати и свалени са...И това, от сирийската провивовъздушна отбрана, въоръжена със стара сравнително техника. от времето на СССР.......Това не го казват нашите сайтова, телевизии, защо????
104
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази атака на сорросите срещу Сирия ми прилича на измислената дузпа за Реал Мадрид оня ден в продължението срещу Ювентус , където онова гелосано *** я изпълни."И двата момента са толкова гнусни, че даже не ми се коментират"Слави Трифонов
103
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еххх, много разбиращи хора тук, но някой запита ли се защо Русия не е част от - Европейското семейство?! Ами няма кусия да са в съглашение! Така е било в последните 300-та години, така е и сега! Обединена Европа, дали е реална цел? Това ще отговори на въпроса ви, дали пък само Русия е лошия герой или има по-лош:)))!!!
102
11
 
5
 
! Отговори
цгхм преди 6 години
вчера гледах един италиански професор нарече тръмп луд! но една от многото цели които се постигат в следствие на отговора на уж хим атака/каквато няма/ удар по путин и русия като подкрепящи управление използващо бойни отровни вещества срещу хора!! русия просто е в губеща позиция!!няма как русия да се опъл4и на сащ и другите!просто са по- слаби и военно и и особено медийно са тотално сринати , а и са под санкции!трябваше да го накарат да подаде оставка асад !
101
12
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Жужанка може да осъжда колкото си иска атаките на коалицията, но вече него никой за нищо не го бръсне за фактор. Да внимава какво прави да не го удари някоя тамахавка по кратуната!
100
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха ха ха, умните ракети на Тръмп! От 103 хай-тек ракети 78 свалени, и то със старите руски установки на сирийците, от 60те и 70те години.
99
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 89..Русия била световния терорист? На фона на хамериканските ти *** САЩ? То бива цинизъм!
98
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Четейки изявлението на Путин разбирам, че е КГБ-то имат пълно разбиране за интелектуалното ниво на подръжниците си.
97
7
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Всички британски ракети , изстреляни от самолети Торнадо, са прихванати и свалени., също и бомбите с насочване от бомбардировачите Б1Б. Ударени са празни складове и научно изследователски институт, казарми на войската, отдавна евакуирани и неработещи.Руски зенитни установки не са използувани, само сирийски. На брифинга на министерството на Русия, се каза, че при това положение се обмисля въоръжаването на Сирия с С300 и С 400, които те нямат сега, по настояване именно на запада.
96
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пишещите надолу са от фабрика за ***, личи си, защото под всяка релевантна статия, се развива теорията, застъпена в "опорната точка".
95
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя не спря да бомбандира цивилни, а сега се подиграва с хората като твърди че ударите срещу военни бази щели да създадът хуманитарна криза..
94
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както е тръгнало Путин може спокойно да закрива Газпром и да докарва валута от продажба на ПВО системи.
93
0
 
3
 
! Отговори
Да, така преди 6 години
Ако си помислим последната чистката на Турция в Сирия град: Африн, Ал баб това ни подсказва, че ще има голяма война именно в Сирия. Защото Реджем е пионка и му диктуват това което искат амуджите зад кулисите в САЩ
92
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Впрочем какво стана с визите за САЩ. Аз и моето семейство искаме да посетим Америка, има красива природа, водопади, каньони, това е една от най-красивите страни в света. Отмениха ли ги визите вече, нали САЩ имат договор за свободно безвизово придвижване с ЕС, а България вече 11 години е пълноправен член на ЕС, или? Спазват ли САЩ договора си с България или най-арогантно храчат в лицето на българите?
91
4
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Току що по телевизия Русия 24 гледах брифинга на министерството на отбраната на Русия. Пуснати са общо 103 ракети, няколко модела, и от колраби и от самолети.Това, което нашите не казват, е, че от тези 103 ракети, прихванати и свалени са 72, и то-със стари модели ракетни установки, сирийски.Нито едно действащо летище не е ударено, по едното са изстреляни 12 Томахоук, всичките прихванати и свалени. Ударено е само едно от резервните им летища, с 4 от 9-те изстреляни по него Ракети.
90
2
 
4
 
! Отговори
да, така преди 6 години
Нека да си спомним и Иракската инвазия на САЩ. Тогава на власт също беше пионката Реджеп Тайип Ердоган. Реджем бе допуснал Американски инвазионисти да влезнат в Ирак и да унищожат всичко. След инвазията Турската армия имаше база в Ирак но американските военни им сложиха чували на главите а Реджеп: ,,Сега се моля на Аллах Американските военни да се върнат живи и здрави". Ако всичко това не бе се допуснало сега нямаше да има никакви войни в Близкия Изток!
89
1
 
2
 
! Отговори
До - Ташко Ерменко@ преди 6 години
Оправете малко правописа, моля!После, ако е удобно, изкажете се и относно геополитическите виждания, и колко сте вещ по въпроса, както се вижда!
88
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските ПВО комплекси заслужено са считани за най-добрите в света, но никога не са имали шанса да се тестват при реален (а не учебен) ракетен удар от такъв мащаб! Целта на Русия е да се постигне "коефициент 0,9" - от 100 ракети може да бъде свалена само една, но именно тази, която е летяла в целта и за това обектът е оцелял, това се счита за успех. Потенциалните купувачи на ще си направят изводи кои оръжейни системи са по - ефективни американските крилати ракети или руските комплекси за ПВО.