Сирия успяла да свали повечето от изстреляните ракети

На атаката било реагирано с "голяма ефективност"
14 апр 2018 11:30,
202
Сирия успяла да свали повечето от изстреляните ракети
Снимка: БТА

Сирийската армия потвърди, че нейни позиции са били ударени от над 100 ракети, изстреляни през нощта от американски, британски и френски сили, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Още по темата

В изявление, прочетено от армейски генерал по държавната телевизия, се казва, че са нанесени материални щети по изследователски център в Барзе, североизточно от Дамаск.

В съобщението се добавя обаче, че сирийската противовъздушна отбрана е съумяла да свали повечето от ракетите, след като на атаката е било реагирано с "голяма ефективност".

Армията заяви, че част от ракетите са пропуснали целта и са ударили намираща се недалеч военна база в Хомс, при което са били ранени трима цивилни.

Точният брой на изстреляните ракети е 110 според изявлението, цитирано от Асошиейтед прес.

Руското министерство на отбраната също потвърди, че са били изстреляни над 100 ракети.

"Значителна част от изстреляните крилати ракети и ракети въздух-земя са били свалени", заяви ведомството, цитирано от ТАСС.

Министерството посочи, че ударите са нанесени от два военноморски кораба на САЩ в Червено море, тактическа военновъздушна група в Средиземно море и американски бомбардировачи Б-1Б, излитащи от военната база Танф край границата на Сирия с Ирак.

Ведомството заяви, че военното летище Думейр на изток от Дамаск е било атакувано с 12 ракети. Всички са били свалени от стари съветски зенитно-ракетни комплекси.

"Сирийското военно летище Думейр, на изток от Дамаск, беше атакувано с 12 крилати ракети. Средствата за противовъздушна отбрана на сирийските въоръжени сили прехванаха всичките крилати ракети. При отразяването на удара бяха задействани сирийските средства за ПВО С-125, С-200, "Бук" и "Квадрат".

Руските военни заявиха, че техните средства за ПВО в базите им на военновъздушните и военноморските сили в Сирия не са били задействани.

Телевизионният канал "Росия-24" съобщи, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва на президента Владимир Путин за цялата оперативна обстановка в Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
12
 
7
 
! Отговори
до 139 преди 6 години
Прав си! Путин е колос на глинени крака
142
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Югославската армия свали невидимия Стелт..със съветско ПВО
141
1
 
1
 
! Отговори
До сър Путек преди 6 години
Хей много го чуваш военното дело!!! Гоуем си бате.
140
12
 
9
 
! Отговори
Ракета преди 6 години
Това е доста смешна фалшива новина, послужила за опора на руските тронове! За тази война са всички виновни, американците наричащи се демократи, а руснаците освободители. След като нас два пъти ни освобождаваха, виждаме резултата! Руснака след себе си винаги оставя Батак.
139
0
 
8
 
! Отговори
хи-хи преди 6 години
Евтина пропаганда тип гьобелс.Прости им Господи Те толкова могат.
138
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По последни данни на ТАСС сирийската ПВО е свалила 153 от изсреляните 110 крилати ракети, с помоща на старите съветски зенитни остановки. Ако бе използвала Новите - би могла дори да ги пренасочи обратно към Белият дом, Биг Бен и Айфеловата кула :)
137
13
 
6
 
! Отговори
Сър Пичук преди 6 години
Сирийците с прашки и лъкове едва ли не свалили почти всички томахавки докато руснаците след като обещаха да свалят всички ракети и да потопят изстрелялите ги кораби и подводници се изпокриха по бункерите и не посмяха да гъкнат. А разПутин бил лично обиден от ударите дето нищо не били ударили. Коджа сеир... но пак добре, че руснаците се изпокриха и не започна по-голяма война.
136
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Военните си удариха тая заран една злобарка, русофилите у нас от сутринта праскат злобарки без да спрат. Голям кеф!
135
11
 
6
 
! Отговори
Балък преди 6 години
"Точният брой на изстреляните ракети е 110Сирийската армия потвърди, че нейни позиции са били ударени от над 100 ракети.Сирия успяла да свали повечето от изстреляните ракети"Разбира се, 10 е повечето от 110. Почти 99% ;-)Расийските галактически войски ако бяха събрали смелост да използват С-400 щяха да свалят поне 200 от изстреляните 110, мдааа...
134
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - Ако си купят С-300 въобще нито една ракета няма да оцелее.така е ве! Не само няма да оцелее, но ще ги запращат обратно, направо в Белия дом! Пада му се!
133
6
 
4
 
! Отговори
ей-и верваме ви! преди 6 години
бе, сирийската войска няма равна на себе си! Като видели идващите ракети, строили се в редица по един и ревнали: Аллах акбар, Аллах акбар! Ракетите изпопадали при тази гледка! Тези, които не са паднали били уловени с ръце и затрити в пустинята. Щели да ги хвърлят обратно, от там, от където са дошли, ама си рекли: аре, от нас да мине, стига му толкова на Тръмп!
132
7
 
4
 
! Отговори
Марс преди 6 години
Сирийската армия потвърди, че нейни позиции са ударени от над 100 ракети...в съобщението се казва, че повечето ракети са свалени...общия брои на ракетите е 110...Математиката нещо не излиза...
131
0
 
11
 
! Отговори
човешка природа преди 6 години
Най-лесно се вади нож на умряло куче.
130
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха ха ха Уапеваемоста на американските ракети е колкото в мач Божинката след прекарана нощ в чалготеката .Далисирийците са ги свалили или те сами са отлетяла в неизвесна посока , факт е че супер-мега -хипер непобедимата американска армия стана за смях и подигравки .
129
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ имат хиляди ракети с изтичащ ресурс, които трябва да употребят, вместо да бракуват. Тази нощ пак ще има атаки, които ще са доста по-успешни. Утре пак и така...
128
17
 
5
 
! Отговори
СЛАВА НА РУСИЯ ,БЕ.. преди 6 години
ПВО-СИСТЕМИТЕ НА РУСИЯ , /С-300, С-400 И С-500 /---ДОКАЗАХА , УСПЕШНО , ЧЕ МОГАТ ДА ЛОВЯТ ЖИВИ ВРАБЦИ И ПАТКИ ВЪВ ВЪЗДУХА У СИРИЯ!!!С ТЯХ --ЕРДОГАН ВЕЧЕ НЕ ХОДИ ГЛАДЕН ...А , ЯДЕ САМО ПЕЧЕНИ ПАТИЦИ... "ПО ПЕКИНСКИ"!ПУТИНСКА РУСИЯ --С ТЯХ ЩЕ СПАСИ И НАСЕЛЕНИЕТО НА ГОРНА ВОЛТА ОТ ...ГЛАДНА СМЪРТ!
127
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КрайРусия няма същите резултати ,защото САЩ харчат тези пари ,за нови разработки,закупуване на големи количества от най-модерната техника ,както и поддържане на извънгранични бази.Общо взето САЩ на практика има неограничен бюджет.Русия не е технологична и единственото което прави е РАКЕТИ,това не са адекватни резултати.Също така САЩ харчат около 2.5% от БВП за военни цели ,докато Русия 5%.Можеш да си направиш разликата кой колко може.
126
13
 
7
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 130В САЩ хората вземат по 2-3000$ на най ниските позиций а в Русия-100$.Разбра ли откъде идва част от разликата.САЩ подържат военни формирования из целия свят а Русия само в Сибир.Има и още ама стига съм те отварял
125
5
 
12
 
! Отговори
Край преди 6 години
САЩ /над 600 милиарда годишно/харчи за оръжие повече от целия останал свят. Русия с 10 пъти по-малко средства постига ако не същите то адекватни резултати. Голяма далавера а?
124
3
 
11
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Сега десет дена ще четем кой е по по най.Свалили ракетите.Чушки.Гръмна ли са 10-15 а другите стари джелеза са изпопадали из нивите поради технически причини.Как си представяте една сложна техника да стои 40г и да е в абсолютна изправност.Патока Доналд си изхвърли скрапа вместо да го утилизира