Сирия успяла да свали повечето от изстреляните ракети

На атаката било реагирано с "голяма ефективност"
14 апр 2018 11:30,
202
Сирия успяла да свали повечето от изстреляните ракети
Снимка: БТА

Сирийската армия потвърди, че нейни позиции са били ударени от над 100 ракети, изстреляни през нощта от американски, британски и френски сили, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Още по темата

В изявление, прочетено от армейски генерал по държавната телевизия, се казва, че са нанесени материални щети по изследователски център в Барзе, североизточно от Дамаск.

В съобщението се добавя обаче, че сирийската противовъздушна отбрана е съумяла да свали повечето от ракетите, след като на атаката е било реагирано с "голяма ефективност".

Армията заяви, че част от ракетите са пропуснали целта и са ударили намираща се недалеч военна база в Хомс, при което са били ранени трима цивилни.

Точният брой на изстреляните ракети е 110 според изявлението, цитирано от Асошиейтед прес.

Руското министерство на отбраната също потвърди, че са били изстреляни над 100 ракети.

"Значителна част от изстреляните крилати ракети и ракети въздух-земя са били свалени", заяви ведомството, цитирано от ТАСС.

Министерството посочи, че ударите са нанесени от два военноморски кораба на САЩ в Червено море, тактическа военновъздушна група в Средиземно море и американски бомбардировачи Б-1Б, излитащи от военната база Танф край границата на Сирия с Ирак.

Ведомството заяви, че военното летище Думейр на изток от Дамаск е било атакувано с 12 ракети. Всички са били свалени от стари съветски зенитно-ракетни комплекси.

"Сирийското военно летище Думейр, на изток от Дамаск, беше атакувано с 12 крилати ракети. Средствата за противовъздушна отбрана на сирийските въоръжени сили прехванаха всичките крилати ракети. При отразяването на удара бяха задействани сирийските средства за ПВО С-125, С-200, "Бук" и "Квадрат".

Руските военни заявиха, че техните средства за ПВО в базите им на военновъздушните и военноморските сили в Сирия не са били задействани.

Телевизионният канал "Росия-24" съобщи, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва на президента Владимир Путин за цялата оперативна обстановка в Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
5
 
! Отговори
LIE преди 6 години
BG Успеваемост : -4% ... :D:D:D
122
0
 
4
 
! Отговори
около преди 6 години
И аз плащам цял живот издръжка защото уцелих около целта газа.
121
2
 
6
 
! Отговори
LIE преди 6 години
Лъжлива новина! USA успеваемост: 2%. Syria ПВО успеваемост 182% :P
120
7
 
1
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
По принцип ако повече от 20-25% от ракетите земя-земя достигнат целта си се смята за успех. При въздух-земя се очаква по-голяма успеваемост - около 50%. В случая имаме около 28% успеваемост.
119
0
 
9
 
! Отговори
до 115 преди 6 години
Освен да я праскаш с друга ракета ,може да я ушашавиш !То пак си е успех ,даже е голяма гадост ,че са им спрели Уай-Фи сигнала.И аз да съм Руснак ,ще си покажа възможностите от преди 50 години ,няма да вадя последната новост.
118
2
 
1
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До АнонименКакто ти казах броят го като ''недостигане на целта'', което е правилно.
117
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До юбералес 119 Е щом не са поразили целта , как да го броят руснаците ми е интересно , като супер успех , че въобще са излетяли ли как ли .......
116
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До юбералес 119А може и да са отклонени от целта , понеже са много умни
115
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
USA EFEKTIVNOST 3%
114
14
 
0
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До АнонименМоже да са ударили около целта, но руснаците го броят за ''недостигане на целта''
113
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До юбералесИ каква е причината 71 ракети да не достигнат целта си , сигурно са забравили на къде са тръгнали или им е свършило горивото.
112
15
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
ТАСС съобщи че са свалени 104 от изстреляните 103 ракети. Спете спокойно.
111
15
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До БобиБоби, разбира се че се изстрелват по две, четири или дори осем ПВО ракети (зависи от системата), но инфото е за 71 недостигнали целта си ракети, от които само 13 свалени. Което както и да го смяташ е под 12%. А руснаците предлагат тези системи с обещание за 60-90% успеваемост. А С-400 не са използвани защото срещу крилати ракети не стават. Пречи им кривината на земята. Освен това може да бъдат унищожени, а са скъпи.
110
5
 
3
 
! Отговори
lol преди 6 години
102 oт 103 са свалили :D абе вие верно ли ги вярвате тия простотии? има си клипчета навсякъде в интернет от снощната атака. на едно от тях е като на нова година :D сигурно в него са заснели всички успешни попадения а? :D
109
9
 
26
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Тъмпи, какво стана? Новите и умни ракети ги свалят АНАЛОГОВИ системи от 70-те години????Всички ракети на британците-свалени. Над едно летище-свалени 12 от 12.Над празното резервно-6 от 9 свалени, мисокоточните са пропуснали цели и паднали наблизо до тях. Няма НИТО ЕДИН убит сирийски военен. Тръмпи, какво стана? Май не ти се "*** в ушанката " на Путин, както пишат някои тук, а сирийците ти препикаха пелчема със техника от времето на СССР.Силни сте само много, и то-срещу по-салби от вас...
108
4
 
12
 
! Отговори
Us army преди 6 години
И като се събудили, крака в контакта. Свалили на баба си фърчилото, хахаха
107
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А колко ръкети изстреляха сирийците в отговор и какво поразиха? Докато няма отговор на външна агресия, тя е възможна отново. Да бяха думбали един самометоносач примерно...
106
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сирииската отбрана е прихванала общо 71 от истреляните 103 ракети
105
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази нощ беше премиерата на новата холивудска пародия Голо Оръжие 103/71 , коопродукция на САЩВеликобритания и Франция.Продуцент и изпълнител на главната роля- Доналд Трумп.Според гилдията на кинокритиците , актьора майсторски се превъплатил в образа на некъдърния лейтенант Дребин.На въпрос от публикат Да очакваме ли появата на руски актьори в новите серий Продуцента отговори Нашите оръжия са прекалено умни , така , че по скора НЕ.
104
0
 
8
 
! Отговори
шматка преди 6 години
104Че те нашите влакове сами се палят.Що да ги целим