Сирия успяла да свали повечето от изстреляните ракети

На атаката било реагирано с "голяма ефективност"
14 апр 2018 11:30,
202
Сирия успяла да свали повечето от изстреляните ракети
Снимка: БТА

Сирийската армия потвърди, че нейни позиции са били ударени от над 100 ракети, изстреляни през нощта от американски, британски и френски сили, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Още по темата

В изявление, прочетено от армейски генерал по държавната телевизия, се казва, че са нанесени материални щети по изследователски център в Барзе, североизточно от Дамаск.

В съобщението се добавя обаче, че сирийската противовъздушна отбрана е съумяла да свали повечето от ракетите, след като на атаката е било реагирано с "голяма ефективност".

Армията заяви, че част от ракетите са пропуснали целта и са ударили намираща се недалеч военна база в Хомс, при което са били ранени трима цивилни.

Точният брой на изстреляните ракети е 110 според изявлението, цитирано от Асошиейтед прес.

Руското министерство на отбраната също потвърди, че са били изстреляни над 100 ракети.

"Значителна част от изстреляните крилати ракети и ракети въздух-земя са били свалени", заяви ведомството, цитирано от ТАСС.

Министерството посочи, че ударите са нанесени от два военноморски кораба на САЩ в Червено море, тактическа военновъздушна група в Средиземно море и американски бомбардировачи Б-1Б, излитащи от военната база Танф край границата на Сирия с Ирак.

Ведомството заяви, че военното летище Думейр на изток от Дамаск е било атакувано с 12 ракети. Всички са били свалени от стари съветски зенитно-ракетни комплекси.

"Сирийското военно летище Думейр, на изток от Дамаск, беше атакувано с 12 крилати ракети. Средствата за противовъздушна отбрана на сирийските въоръжени сили прехванаха всичките крилати ракети. При отразяването на удара бяха задействани сирийските средства за ПВО С-125, С-200, "Бук" и "Квадрат".

Руските военни заявиха, че техните средства за ПВО в базите им на военновъздушните и военноморските сили в Сирия не са били задействани.

Телевизионният канал "Росия-24" съобщи, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва на президента Владимир Путин за цялата оперативна обстановка в Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ген. Шайкуа какво да ги прехващат,ако няма да ги свалят!
82
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американските " Томасоци" са на въоръжение от 1983 г.Сирийските ПВО С- 125/ 200/ 220, разработка 1956-58 г. са приети на въоръжение 1964- 68 г.! Тоест най- старите ПВО/ ПРО съветски/ руски системи са 20- 30 години напред спрямо американските " Томасоци"!Каква ли е разликата между новите руски ПРО и американски крилати ракети!Най вероятно е 20- 30 години в полза на руснаците!На американците обаче трябва да се признае като достижение- превъзходството в маркетинга и медийните клипове!
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прехванати значи засечени и свалени, ***.. ти хващам знаеш ли какво значи.. ?
80
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ха-ха-хаТук става дума за грандиозна издънка на американското разузнаване , по разчет трябвалода ударят деистваща авиобаз , но ракетите били насочени към дрига ,която не се използва . Абе пълни смешници.
79
37
 
6
 
! Отговори
ген. Шайку преди 6 години
Руснаците са майстори на играта с числата, а нашите *** са *** парчета. Генералът казва: 71 от 103 ракети са прихванати, което значи засечени, идентифицирани, а не свалени, нашите драскачи пишат: повечето ракети са свалени...А истината е простичка: руснаците са безпомощни, както в Афганистан, Югославия, Ирак, така и в Сирия.
78
29
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Важното е че Асад падна както паднаха Милошевич Кадафи и Садам.И все Русиика ги защитаваше и Каракачан напира за Миг-29 според мен с дебелия трябва да се заеме психиатрията!
77
2
 
12
 
! Отговори
69 преди 6 години
Брижит Макронова имала 3 от предишни бракове и ги поднесла на Емануел, понеже са връстници! Меркел и Тереса Мей май нямат!
76
20
 
6
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 6 години
"Армията заяви, че част от ракетите са пропуснали целта и са ударили намираща се недалеч военна база в Хомс"Изстреляни 110 ама част тях пропуснали целта си ?!?! и ударили военната база Хомс. Само зашеметени от взривовете на томахавките могат да пишат такива изключителни глупости. А руснаците този път надминаха и себе си в лъготенето.
75
1
 
16
 
! Отговори
Край преди 6 години
Кви деца ще има Макрон - бабата му да не е старозаветната Сара да ражда не 80г.
74
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са свалили нито една ракета, иначе щеше да има викове и крясъци по проруските български медии още от 6 часа тази сутрин за великото руско оръжие.
73
22
 
3
 
! Отговори
смятай 72 преди 6 години
До !!!!!!!!!!!!!!!100 паднали в целта -110 изстреляни -свалени около 9%
72
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Атаката не е провал на умните и точни ракетки а попълване на джобовете на оръжейната индустрия, дето се вика с големи суми и редовно...
71
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Томахоук са на 40-50 години, време им е да ги пенсионират.
70
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До !!!!!!!!!!!!!!!Най-интересното е че все още има откaчени хора които вярват на тази очевидна руска лъжа.
69
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А дали е съвпадение избрания ден затази атака , да припомня само , че днес се очакваше в Сирия да пристигнат разследващите от ООН ,за да установят на място имало ли е въобще химическа атака. Ударите имаха една единственна цел , да заметат доказателствата за театралната постановка на белите каски.
68
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другият път Тръмп трябва да тресне и фейк агенцията САНА да видим тогава как ще лъжат колко много ракети са свалили. Ще трябва да го съобщават чрез улични викачи по мегафони.
67
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
120 умни и скъпи ракети и пет ранени при птп докато бягали с колите си от тях.
66
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе, Мей и Макрон имат ли деца?!
65
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАВО НА СИРИЙСКАТА АРМИЯ- А СЕГА ДА ПИТАМ КОЙ ПУСНА ГАЗА КАЗВАТ НЯМАЛО ГАЗ, А ВСИЧКО БИЛО ПРОПАГАНДА РЕЧЕ БИВШИЯТ ПОСЛАННИК НА БГ В СИРИЯ, НЯМАЛО УБИТИ ИМАЛО САМО ЧАРШАФИ С ЕДНИ НОМЕРА РЕЧЕ АЛГАФАРИ, А ПЪК СИРИЙСКИТЕ БЕЖАНЦИ БИЛИ ГАБОНЦИ- МНОГО АЛА БАЛА ТАМ АКО ЧУВАМ ОПОРНИТЕ ТОЧКИ ВСИЧКО Е ПО МЕД И МАСЛО И ТОКУ АХА АХА ПУСНАЛИ ЕДНИ РАКЕТИ ДЕТО БИЛЕ УНИЩОЖЕНИ- ТИ ДА ВИДИШ.
64
17
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Според руската википедия, руските ПВО системи имат КПД между 55-95%. Вчера те имаха КПД около 12%. Изстреляните ракети струват около 90 млн $. Произведени са изцяло в САЩ, което означава работа и социални осигуровки на хиляда души за година.