Сирия успяла да свали повечето от изстреляните ракети

На атаката било реагирано с "голяма ефективност"
14 апр 2018 11:30,
202
Сирия успяла да свали повечето от изстреляните ракети
Снимка: БТА

Сирийската армия потвърди, че нейни позиции са били ударени от над 100 ракети, изстреляни през нощта от американски, британски и френски сили, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Още по темата

В изявление, прочетено от армейски генерал по държавната телевизия, се казва, че са нанесени материални щети по изследователски център в Барзе, североизточно от Дамаск.

В съобщението се добавя обаче, че сирийската противовъздушна отбрана е съумяла да свали повечето от ракетите, след като на атаката е било реагирано с "голяма ефективност".

Армията заяви, че част от ракетите са пропуснали целта и са ударили намираща се недалеч военна база в Хомс, при което са били ранени трима цивилни.

Точният брой на изстреляните ракети е 110 според изявлението, цитирано от Асошиейтед прес.

Руското министерство на отбраната също потвърди, че са били изстреляни над 100 ракети.

"Значителна част от изстреляните крилати ракети и ракети въздух-земя са били свалени", заяви ведомството, цитирано от ТАСС.

Министерството посочи, че ударите са нанесени от два военноморски кораба на САЩ в Червено море, тактическа военновъздушна група в Средиземно море и американски бомбардировачи Б-1Б, излитащи от военната база Танф край границата на Сирия с Ирак.

Ведомството заяви, че военното летище Думейр на изток от Дамаск е било атакувано с 12 ракети. Всички са били свалени от стари съветски зенитно-ракетни комплекси.

"Сирийското военно летище Думейр, на изток от Дамаск, беше атакувано с 12 крилати ракети. Средствата за противовъздушна отбрана на сирийските въоръжени сили прехванаха всичките крилати ракети. При отразяването на удара бяха задействани сирийските средства за ПВО С-125, С-200, "Бук" и "Квадрат".

Руските военни заявиха, че техните средства за ПВО в базите им на военновъздушните и военноморските сили в Сирия не са били задействани.

Телевизионният канал "Росия-24" съобщи, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва на президента Владимир Путин за цялата оперативна обстановка в Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сирия е в сърцето на всеки българин, който е имал вземане-даване със сириййските студенти-бизнесмени дето учеха висше по 10-15 години.Да не говорим за "двойната освободителка" дето праща патриарха с пагони да ни напомня на националния ни празник че сме им задължени НАВСЕГДА
162
5
 
5
 
! Отговори
До 169 преди 6 години
Нека да не ги мислум чак толкова "бедните" американци и здравните ин осигуровки. По-интетесно е в каква *** живеем ние и останалите кедето е минал червеният ботуш на братушките :)
161
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По груби сметки цялата пукотевица е струвала над 150 милиона долара. Ама пари за здравни осигуровки за бедните американци няма...
160
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До читател - Това България да бе нападната - толкова форумни "защитници" нянаше да се намерят, колкото за Сирия и матушка Россия.Българите са в чужбина, в БГ-то останаха само руските шпиони!
159
12
 
8
 
! Отговори
читател преди 6 години
Брей. Това България да бе нападната - толкова форумни "защитници" нянаше да се намерят, колкото за Сирия и матушка Россия.
158
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Говорит Москва. Передаьот Советское Инфом Бьоро: опорни точки ха-ха-ха.
157
4
 
14
 
! Отговори
винекс преди 6 години
тъпите англоамериканци освен да убиват мирни хора друго не могат за пример софия всв хамбург хирошима виетнам и тн
156
3
 
14
 
! Отговори
гост преди 6 години
бедните сириици разбраха какво е демокрация
155
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По последна информация , днес на обяд по спешност в болница е приет Ким Чен Ир , причината е ,че от към 04.00ч европейско време не може да спре да се смее истерично.Кризата му е настъпила след като е гледал репортаж по телевизията , на въздушните удари по Сирия.
154
3
 
8
 
! Отговори
поглед преди 6 години
а някой погледна ли, че след атката курса на рублата скочи , защото и цената на нефта скочи, а чичо доньо си направи голям положителен пиар ?! - тук май нещо намирисва на договорка между путин и чичо доньо ???????
153
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха ха ха Американците станаха за смях пред целия свят
152
21
 
4
 
! Отговори
Пут аут преди 6 години
Откак имперските галактически пълчища стовариха С-400 в Сирия пиле не може да прехвръкне! Е, освен самолети и ракети на Израел, САЩ, Франция, Англия, Турция... последният да затвори вратата...
151
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е за мир.Американците създават конфликти навсякъде в арабския свят.Афганистан ,Ирак Сирия - исторически е така
150
2
 
4
 
! Отговори
До 154 преди 6 години
Курса е 39,6 рубли за 1 лев. Ще изчакам до понеделник, но идеята Ви ми хареса.
149
14
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Поздрави на руските поклонници от форума. Аз ще ходя да плъзна сноуборда днес и утре. И вие не се задържайте много пред екраните (освен ако не сте на надница, разбира се) - не е полезно за очите.
148
10
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Сирийското ПВО е свалило кюлотите на някоя ханъма!"Lt. Gen. Mckenzie says "none of our aircraft or missiles in this operation were successfully engaged" by Syrian surface to air missiles"Придружено със сателитни снимки на разрушените цели.
147
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В очакване сме на новата генерация руски военни оръжия, рекламирани предизборно от джуджо. Само не дано са като аероплана им дето приятелите им го свалиха неотдавна или от паровоза-самолетоносач "дядя кузья"
146
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой да знае курса на риблата днес? Мина ли 45 за BG лев? Та да почваме и ние да купуваме имоти по Крим.
145
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На ход е желязната коалиция: Раша-Турция-Иран: Големи истински приятели: от векове за векове... Само дето им свалиха СУ-то неотдавна
144
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разработки ,нови технологии за невидимия Стелт ,и накрая един комсомлоски..