Сирийският режим осъди "варварската агресия" на Запада

Няма човешки жертви след ракетните удари в Сирия
Обновена: 14 апр 2018 10:25 | 14 апр 2018 10:25,
56
Сирийският режим осъди "варварската агресия" на Запада
Снимка: БТА

Няма човешки жертви от ракетните удари, нанесени рано тази сутрин срещу Сирия от САЩ, Великобритания и Франция, съобщи командването на сирийската армия в декларация, цитирана от сирийската агенция Сана и от ТАСС.

Още по темата

"Пораженията от ударите, нанесени срещу сирийската територия, се ограничават до материални загуби", се казва в декларацията на сирийското военно командване.

Сирийският режим осъди "варварската и брутална агресия" на западните страни след ударите.

Тези удари имат за цел да попречат на мисията на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), която трябваше да започне днес разследване в Дума на предполагаема химическа атака, посочва Сана.

"Агресията има за главна цел да попречи на работата на екипа, да изпревари неговите заключения и да окаже натиск над мисията, в опит да се прикрият лъжите и измислиците" на Запада, гласи съобщението на Сана.

В предполагаемото химическо нападение в Дума - последния бастион на бунтовниците в подстъпите към столицата Дамаск, загинаха над 40 души според спасителните служби, напомня АФП. Сирийският режим и неговият съюзник Русия отрекоха всякаква отговорност и обвиниха в лъжи бунтовниците.

Сирийското външно министерство заяви, че нападението на западните страни срещу Сирия тази нощ няма по никакъв начин да повлияе на решителността на сирийската армия да засили борбата срещу бунтовниците и да възстанови контрола си над цялата страна, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Варварската агресия няма да повлияе по никакъв начин на решителността и настоятелността на сирийския народ и на неговите героични въоръжени сили", заяви официален източник от сирийското външно министерство пред Сана. "Тази агресия само ще разпали напреженията в света" и ще застраши международната сигурност, добави източникът, цитиран от Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на убийците от цивилизаваните държави, където явно само оръжията са умни
22
8
 
30
 
! Отговори
Ели преди 6 години
Съсипаха Сирия, Ирак, Ливан - беше Швейцария на Б.Изток, Сърбия, Египет.Много хубав беше похода на православните свещеници в Гърция, ама кой да гледа.А за "Белите каски" - създадени от Британия - знаем.Трябваше да унищожат следите от британските складове.Защо не атакуваха руски позиции? Лавров ясно им даде да разбере, какво ги чака.Блъгария може да се възхищава на руския народ, гръцкия, сръбския - те имат дух и гордост. Няма да забравя сърбите с мишени на тях по мостовете - цив. граждани.
21
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да може Сирия да се защитава ефективно срещу западните нападения Путин трябва да им даде модерно оръжие. Защо до сега не го е направил ? Какво се ослушва? Обича западните терористи ? Веднага да сдава поста на Жириновски за фа бъдат наказани жестоко варварски терористични държави САЩ, Англия, Франция.
20
3
 
20
 
! Отговори
До 16 преди 6 години
За сметка на това, твоя кумир Трамп е супер легитимен - до ден днешен се съдят и му готвят импичмент в САЩ.То и Килъри не приличаше на човек, но кирливите им ризи, които сега вадят водят до погнуса на нормалните хора и от двамата.Башар поне бе избран с избори, които никой не оспори, дори САЩ.
19
4
 
17
 
! Отговори
браво преди 6 години
Излезе видео как Президента на Сирия пристига в резиденцията си рано сутринта и започва работа напълно спокоен.
18
4
 
25
 
! Отговори
До спонсорираните преди 6 години
Ало, спонсорираните от US, защо сте сложили варварска в кавички?Нима не е варварска?Някой канил ли е САЩ и двата му помияра да стрелят по Сирия?Вчера се доказа, че "химическата атака" е постановка организирана от *** 1 - Англия. Затова побързаха да ударят, преди да станат за резил.Кой създаде и спонсорира ИГИЛ - САЩ. Кой го знабдява и обучава - *** 1 и *** 2 (Франция).Техните джихадискти пионки нима не извършват денонощно безумни варварски безобрадзия в Сирия?
17
1
 
5
 
! Отговори
пак преди 6 години
До Анонимен 13Фейк нюз...
16
7
 
5
 
! Отговори
сирийският режим преди 6 години
как да не е "варварско" нападението, няма ни един убит!Я вижте как правим ние и съюзниците ни!
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хей, нали ще има още удари рази нощ. Нещо чува ли се?
14
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БАШАР АСАД: И КВО КАТО СЪМ НЕЛЕГИТИМЕН УПРАВНИК!! ВАЖНОТО Е, ЧЕ ВАРВАРСКА КОМУНИСТИЧЕСКА АНТИХРИСТКА РУСИЯ Е ЗАД МЕНЕ!!!
13
4
 
22
 
! Отговори
Ели преди 6 години
Каквото и да си говорим, Владимир води разумна политика.Няма начин българите от новото поколение, които не са участвали в бойни действия да осъзнаят ужасите на войната. Общувала съм с хора участвали в три войни, не в БГ.Ненавиждат войната! Само народи, които не са воювали, могат да желаят бойни действия. Светът загива, ако Русия отговори.По-спокойно деца, цъкайте си на комповете и се молете Русия да не отвърне.Повечето от пишещите не са държали автомат в ръцете си, да не говорим за др. неща
12
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кое е варварското на атаката след като няма човешки жертви и след като са ударени само военни обекти? Тия съвсем се оплетоха в лъжи.
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...в подстъпите към столицата Дамаск, загинаха над 40 души според спасителните служби, напомня АФП. Сирийският режим и неговият съюзник Русия отрекоха всякаква отговорност и обвиниха в лъжи бунтовниците."Така е! По данни на сирийския режим и неговия съюзник Русия напротив, не убити, а е имало 40 възкръснали, защото не с БОВ са пръскани, а с освежаващ спрей!
10
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сирийския режим осъди варварската агресия на Запада.......е по-перверзно не може да звучи !
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До циркбе, фасулска работа е било свалянето на томахавките, даже са ги сваляли с прашки и най-вече със заклинания "Аллах акбар"!
8
8
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Защото са лъжливи, слаби страхливци. Разбирам историческите симпатии към рях, но разберете, че сега нищо не струват. Само могат да заблудят някой потенциален свой съюзник, че стават за нещо, но вече и това не могат. Маските падат
7
3
 
18
 
! Отговори
цирк преди 6 години
Ливанска телевизия показа свалени ракети на агресора,официално 12, с старите съветски пво системи с-125 и с-200 нови системи не са използвани.
6
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха, значи няма никакви поражения.Пълен провл за краварите.
5
8
 
20
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
100 ракети=грубо изчислено няколко стотици милиона назад са натовските *** и няма нито една жертва ,еми добре бих казал аз още няколко такива удара и натовците ще проституират за патрони :)))Слава РУСИЯ и ПУТИН!
4
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А вече станаха ясни какви ще са и тежките последици обещавани от Русия. Захарова ще помоли рази вечер ударите да не са така масирани и ще пусне една сълза, а Вова ще се покрие за две седмици.:))))