Тереза Мей: Ударите на Запада в Сирия - правилни и законни

"Тази колективна акция изпраща ясно послание", настоя тя
Обновена: 14 апр 2018 14:29 | 14 апр 2018 12:47,
141
Тереза Мей: Ударите на Запада в Сирия - правилни и законни
Снимка: БТА

Британската министър-председателка Тереза Мей заяви днес на пресконференция, че е било правилно и законно да нареди удари с крилати ракети срещу Сирия след химическото нападение срещу цивилни в сирийския град Дума, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Още по темата

Мей каза, че целта е да бъдат възпрени сирийските власти да употребяват занапред химически оръжия и да се изпрати сигнал към света, че употребата на такива оръжия е неприемлива, пише БТА.

"Беше и правилно, и законно да предприемем военни действия с нашите най-близки съюзници, за да се облекчат по-нататъшни човешки страдания, като се намалят способностите на сирийския режим да извършва химически атаки", каза министър-председателката, която днес ще говори пред парламента.

"Тази колективна акция изпраща ясно послание: международната общност няма да стои настрана и няма да толерира употребата на химически оръжия. Това не беше намеса в гражданската война, нито имаше за цел смяна на режима. Това беше ограничен, прецизен и ефикасен удар с ясни граници. Въпреки че е в ход цялостна оценка на ударите, ние сме уверени в техния успех", продължи Тереза Мей.

На въпрос защо не се е консултирала с парламента преди да предприеме операцията, тя отвърна, че е било по съображения за сигурност. "Беше правилно да вземем тези мерки в момента, в който ги предприехме", добави тя.

Доклади на разузнаването и на други източници сочат, че сирийското правителство стои зад атаката в Дума миналата седмица, каза Мей.

"Надеждна разузнавателна информация сочи, че сирийски военни са координирали вероятната употреба на хлор в Дума на 7 април. Никоя друга групировка не е могла да извърши това нападение. Опозицията не използва нито хеликоптери, нито варелни бомби", подчерта британската министър-председателка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 6 години
И кой международен орган или гласуване на ООН разреши ударите..?? Даже конгреса в САЩ не е гласувал ! Нещата върват в обратен ред.. ! Не трябва ли ПЪРВО да се изискват ДОКАЗАТЕЛСТВА от ОЗХО, от международни механизми за разследване..?? Има си междунар. право за подобни ситуации, и никъде не е заложено че се напада по презумпция, по убеждение или нужда.. ! За голяма изненада на всички зрители именно САЩ и Англия напоследъп потъпкват международното право, заради проклетата, доходна студена война !
115
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жална и майка на Британия! Този ЗМей е като вампир и ще ги довърши!
114
1
 
8
 
! Отговори
не син преди 6 години
Тая е отврат
113
0
 
11
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Ако сравним действията на хегемоните в Югославия, Ирак, Либия и сега, посланието е едно: Русия отново израстна на висота за да бъде възпираща сила за агресорите. Нагледно се видя, че ако имаш Мечката за приятел не смеят и да те избомбят подобаващо. Разбира се и тази демонстрация, че могат да правят каквото си искат не трябваше да се оставя на англосаксите. Сега Асад и Русия трябва да изпържат виновните за всичко марионетки-терористи в Сирия
112
1
 
8
 
! Отговори
карина преди 6 години
Накрая Тереза мей ще занемей.
111
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не съм присъствал,но по пътя на логиката този ,който побеждава не се нуждае от мръсни номера,от тях има нужда този ,който губи.Това означава,че зад ислямските терористи в сирия стоят правителства на западните държави,които се нуждаят от претекст да помогнат на своите хора и той им бе осигурен или си е самоосигурен.Съжалявам ги,явно доста средства на вятъра са хвърлили а не можаха да постигнат завоевателската си цел-разпределяне на петролните ресурси
110
0
 
18
 
! Отговори
zg преди 6 години
"Надеждна разузнавателна информация сочи". Думи нямам. Навремето също толкова надеждна информация на британските специални служби беше повод да се разсипе Ирак. Арсеналите на Саддам още не са открити. Има само два варианта. Или цивилизованото човечество си сменя "лидерите", или цялото човечество си отива. Когато те смятат за безпросветен ***, когото могат да манипулират както си искат и не реагираш, заслужаваш си съдбата. Най-вероятно ядрен апокалипсис.
109
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срам, срам, срам за Запада.
108
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая заради лъжата в Солсбъри ще докара всетовна война само и само да скрие срама си. Швейцартска лаборатория идентифицира химикала, отровил Скрипал, като английско бойно отровно вещество BZ. Сега и хора избива в Сирия само и само да отвлече вниманието от факта, че нейните хора са отровили Скрипал...
107
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крокозейбъл грозен, по кой член на кой закон озаконена престъпното ви деяние? А, душо продажна!?
106
1
 
10
 
! Отговори
Евро ценности преди 6 години
Хуманитарна помощ по европейски - демокрация в тротилов еквивалент.
105
1
 
14
 
! Отговори
zg преди 6 години
Тъжната истина е, че западният свят вече няма лидери. Разбираемо е, че тази *** търси начини да си реши вътрешнополитически проблеми. Подобно е с Тръмп. Бяга като дявол от тамян, ако биха го обвинили за онова "руското нещо". Светът обаче не е онзи от преди 30 години. Информацията не е монопол на политиците. Да се поддържат главорези ислямисти с канибалски наклонности не кефи общественото мнение. Да. Асад не е цвете. Само че е по-малкото зло. Очевидно е.
104
1
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
било по съображения за сигурност. "Беше правилно да вземем тези мерки в момента, в който ги предприехме"---------------обмислено и отдавна планирано действие за атака. Имало е категорично намерение. Мей отговаря все едно и е било нареждано, а тя самата е нямала право на мнение, а единствено да изпълнява безапелационно заповеди
103
1
 
10
 
! Отговори
359 преди 6 години
Тези хора не ме предтавляват. Аз съм Православен Християнин. Ценя живота на всични. Не обичам лъжата а те лъжат за химически атаки,както излъгаха за ирак, либия, сърбия и кой ли не. Само създават оправдание да сипят бомби. Ние пак сме на грешната страна. Само Русия застана до Сирия когато се разпадаше и само те ги крепят като една държава, спомнете си че там има много Християни и там са първите църкви, много неща ще се изсянят. Защо американците не скачат на китай а само на Русия, заради Православието, дявола си има враг и той е Истината. Руснаците може да си имат недостатъци но пазят своите
102
1
 
10
 
! Отговори
Dedo преди 6 години
Тая кошница да почне да си пие лекарствата.....
101
1
 
11
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 6 години
бедните сириици още не успяха да се освободят от терористите коалицията хвърли 103 ракети от тях са унищожени 73 ракети.за да може терористите да нападат.сащ англия фрвнция сами си измислят законите в света
100
1
 
24
 
! Отговори
двоен аршин преди 6 години
Северна Корея ако удари САЩ и мъгливия Албион дали ще е правилно и законно?
99
1
 
32
 
! Отговори
Йово преди 6 години
Тереза Мей: ''Ударите на Запада в Сирия - правилни и законни''. По кой закон от международното право без мандат на ООН може да се напада суверенна държава?
98
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сащ и англия сами си създават законите, сами си измислят "истините" и ако накой не е съгласен с тяхната "истина" идва "демокрацията".Европа трябва да бъде обединена без англия и без НАТО.Европа трябва да има собствена отбранителна система, но вмешателството на ционистите и на сащ няма да допуснат това.
97
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Луда крава.