Тереза Мей: Ударите на Запада в Сирия - правилни и законни

"Тази колективна акция изпраща ясно послание", настоя тя
Обновена: 14 апр 2018 14:29 | 14 апр 2018 12:47,
141
Тереза Мей: Ударите на Запада в Сирия - правилни и законни
Снимка: БТА

Британската министър-председателка Тереза Мей заяви днес на пресконференция, че е било правилно и законно да нареди удари с крилати ракети срещу Сирия след химическото нападение срещу цивилни в сирийския град Дума, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Още по темата

Мей каза, че целта е да бъдат възпрени сирийските власти да употребяват занапред химически оръжия и да се изпрати сигнал към света, че употребата на такива оръжия е неприемлива, пише БТА.

"Беше и правилно, и законно да предприемем военни действия с нашите най-близки съюзници, за да се облекчат по-нататъшни човешки страдания, като се намалят способностите на сирийския режим да извършва химически атаки", каза министър-председателката, която днес ще говори пред парламента.

"Тази колективна акция изпраща ясно послание: международната общност няма да стои настрана и няма да толерира употребата на химически оръжия. Това не беше намеса в гражданската война, нито имаше за цел смяна на режима. Това беше ограничен, прецизен и ефикасен удар с ясни граници. Въпреки че е в ход цялостна оценка на ударите, ние сме уверени в техния успех", продължи Тереза Мей.

На въпрос защо не се е консултирала с парламента преди да предприеме операцията, тя отвърна, че е било по съображения за сигурност. "Беше правилно да вземем тези мерки в момента, в който ги предприехме", добави тя.

Доклади на разузнаването и на други източници сочат, че сирийското правителство стои зад атаката в Дума миналата седмица, каза Мей.

"Надеждна разузнавателна информация сочи, че сирийски военни са координирали вероятната употреба на хлор в Дума на 7 април. Никоя друга групировка не е могла да извърши това нападение. Опозицията не използва нито хеликоптери, нито варелни бомби", подчерта британската министър-председателка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
37
 
! Отговори
WW3 преди 6 години
Въпросът е как ще отвърне Русия. Дано да се ограничат в избиването на 5-10 000 "демократични" терористи, а да не запукат американците, че ще стане мазало. Ако Тръмпи има 2 грама мозък (под въпрос е) ще се измете от района и няма да рискува повече и да дразни дядо Вова. Ако американците продължат да се правят на много велики, може да започне Третата световна и тогава... жална ни майка.
75
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То се вижда кой кого напада , ЗАПАЛИХА АПАРТАМЕНТА НА ОРАНЖЕВИЯ И СЕГА ТОЙ ИЗПЪЛНЯВА ЗАПОВЕДИТЕ НА Джудайте!Поредната индустриална глобална война която да напълни хазната на нелегалната държава Израел! Пак на война замириса , овцете ше дават децата си за нечии джудайски джоб!
74
1
 
49
 
! Отговори
WTF????????????????? преди 6 години
A доказателствата? А ООН? А интервюто в руските медии, което дават двама араби от клипа, които твърдят, че всичко е дело на провокатори и не е имало никаква химическа атака? А логиката???? Защо му е на Асад да използва химическо оръжие, когато и с конвенционално побеждава без проблем???????
73
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слава на Русия и Владимир Путин, долу краварите и луничави изпеде....растени ингилизи.
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ama korkodil deza hora umirat kakvo sa vinovni te 4e ne mojete da se rasberete ili iskata da boikoturate olimpiadi tn pak
71
0
 
58
 
! Отговори
Astarot преди 6 години
Тереза Змей загуби вече и последните капки кредит на доверие от когото и да било. Нито тя, нито Тръмп могат да кажат каквото и да било, което да се приеме за чиста монета. Нито за Скрипал имаше доказателства, преди да се предприемат действия, нито за "атаката" в Дума. Всичките им действия на тримцата ги правят да изглеждат смешни и лабилни. А трима лабилни лидери с пръст върху три червени копчета на ядрени арсенали, ме притесняват много повече от Ким Чен Ун...
70
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма начин Путин да не си отмъсти, освен, че е умен и търпелив, той е отмъстителен. Има ли удобен момент няма да пропусне.
69
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мей, бъдете благодарни, че Путин е умен, търпелив и не се поддава на жалките ви провокации!
68
0
 
46
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Хора я помислете1. Асад ще отпразнува победата си Гута като тероризира терористите и местните хора с един бидон с химическо оръжие(СМЕХХ)2. Намериха Актьорите на Белите каски които разказаха за ФЕЙК атака, Местните останали в Гута не знаят къде е била хим атаката3. САЩ, ВБ и ФР атакуват цели където трябва да има хим оръжие в Дамаск и там ракетите пробиват ПВО и поразяват целите - Няма химическо заразяване в Дамаск - тоест там няма хим оръжие4. ОЗХО днес трябваше да прави проверки
67
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще има възмездие! Преди да разтурят Сирия, Дамаск беше Париж на изтока. Всеки ще си понесе отговорността.
66
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилата и законите изискват да не се ходи на гости без покана! Когато ви се откаже, не значи да влизате чрез лъжи с взлом и с оръжие!
65
0
 
27
 
! Отговори
12 преди 6 години
Само на мен ли тази ми прилича на вампир?
64
0
 
34
 
! Отговори
Пагане преди 6 години
Ударите на Запада срещу Сирия-САЩ,великаБритания и Франция са израз на колониалния им манталитет,заграбване на чужди земи и налагане на техните правила за източване на ресурси и пълен контрол на подчиненост на суверенна държава.Ударите на "силните" са израз на безсилие срещу вътрешните проблеми на държавите им.На мястото на Сирия може да бъде всяка една държава във всяко кътче на планетата Земя.Това е псевдодемокрация.Това е колонизация.
63
0
 
38
 
! Отговори
Вал преди 6 години
Ами ако реши Русия да ви бомбардира,задето нарушавате суверинитета на Шотландия или Сев.Ирландия,значи ще е напълно правилно.Егати лицемерите нагли.
62
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога удари не са правилни за някакво решение а само за окупация на други държави. И планът Барбароса беше правилен и законен. Какви хипокрити!
61
0
 
28
 
! Отговори
За мир! преди 6 години
Време да излезем на улицата на протест за мир, както го правиха нормалните хора през 60-70те години. Всичко се повтаря, животът ни е кръговрат на природата.
60
1
 
20
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Западния свят вече не може и да пръдне.
59
1
 
36
 
! Отговори
НА ПУТИН ВЯРВАМ преди 6 години
повече отколкото на МЕЙ, ТРЪМП и МАКРОН взети заедно
58
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лекарите и лекарствата не могат да й помогнат, то е ясно вече... Но гримьори, фризьори, пластични хирурзи поне малко да я бяха боядисали, гримирали, направили корекции, че рептилското в нея личи отвсякъде... На мъжете им се повръща, децата пищят уплашени като я видят по медиите....
57
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нова марка змийска отрова на пазара. Казва се "Плюнка от мей".