Тереза Мей: Ударите на Запада в Сирия - правилни и законни

"Тази колективна акция изпраща ясно послание", настоя тя
Обновена: 14 апр 2018 14:29 | 14 апр 2018 12:47,
141
Тереза Мей: Ударите на Запада в Сирия - правилни и законни
Снимка: БТА

Британската министър-председателка Тереза Мей заяви днес на пресконференция, че е било правилно и законно да нареди удари с крилати ракети срещу Сирия след химическото нападение срещу цивилни в сирийския град Дума, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Още по темата

Мей каза, че целта е да бъдат възпрени сирийските власти да употребяват занапред химически оръжия и да се изпрати сигнал към света, че употребата на такива оръжия е неприемлива, пише БТА.

"Беше и правилно, и законно да предприемем военни действия с нашите най-близки съюзници, за да се облекчат по-нататъшни човешки страдания, като се намалят способностите на сирийския режим да извършва химически атаки", каза министър-председателката, която днес ще говори пред парламента.

"Тази колективна акция изпраща ясно послание: международната общност няма да стои настрана и няма да толерира употребата на химически оръжия. Това не беше намеса в гражданската война, нито имаше за цел смяна на режима. Това беше ограничен, прецизен и ефикасен удар с ясни граници. Въпреки че е в ход цялостна оценка на ударите, ние сме уверени в техния успех", продължи Тереза Мей.

На въпрос защо не се е консултирала с парламента преди да предприеме операцията, тя отвърна, че е било по съображения за сигурност. "Беше правилно да вземем тези мерки в момента, в който ги предприехме", добави тя.

Доклади на разузнаването и на други източници сочат, че сирийското правителство стои зад атаката в Дума миналата седмица, каза Мей.

"Надеждна разузнавателна информация сочи, че сирийски военни са координирали вероятната употреба на хлор в Дума на 7 април. Никоя друга групировка не е могла да извърши това нападение. Опозицията не използва нито хеликоптери, нито варелни бомби", подчерта британската министър-председателка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде ги чете тия правила и закони тая изкуфяла дърта вещица дайте и ние да ги прочетем.
55
3
 
18
 
! Отговори
ИМИТАЦИЯ НА ТАЧЪР преди 6 години
иска да се прави, ама в САЩ не е РЕЙГЪН , а смешника ТРЪМП. Втори път хората няма да вис е вържат в напъните ви да управлявате света
54
1
 
24
 
! Отговори
ха-ха преди 6 години
Абе тая Мей иска много да прилича на покойната "желязна лейди", ама само с искането ще си остане!
53
2
 
28
 
! Отговори
край вече преди 6 години
Оказа се че тези страни агресори са истинските терористи,и вече не ми пука когато техни граждани са убивани по улиците те явно си заслужават у честа.
52
2
 
37
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Мей май яко се ..ра. Ударите били законни. По кои закони питам ?
51
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи било вярно, че когато змията умирала, хапела най - силно!
50
2
 
29
 
! Отговори
АРЕ У ЛЕВО преди 6 години
Руския Генщаб каза, че всички ракети от британските самолети са били прихванати....
49
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ударът на Русия към английската *** ще е много правилен и справедлив!Очаквам го с нетърпение.А ако затрият и САЩ, света ще си отдъхне от лицемерни псевдо демокрации и ще настане такова веселие, че направо не ви го побира ума...Другите клакьорски държави бързо ще се свият на кравайче...
48
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те си въобразяват все още, че са господарите на света... Болни мозъци...
47
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая *** по-бързо да излиза от ЕС и да си дава оставката, после краварите ще и дадат да си сръбне малко Новичок за да обвинят Путин.
46
3
 
17
 
! Отговори
БАБА ЯГА преди 6 години
не била само персонаж от приказките. Който не я виждал - моля
45
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кои сти вие бе. Световни терористи и завоеватели. Било правилно и зоконноако дойде някой и раздава правосъдие във вашата държава какъв ще бъде. Нали е терорист?тогава......?.
44
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ви газят с камиони после и ви правят атентати ?
43
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напълно съм съгласна с Ели!Добавям, че този субект от снимката не е човек, нито жена и го доказва ежедневно пред целия свят...
42
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целия свободен свят разбра за военна агресия на САЩ, Англия и Франция срещу суверенна Сирия! " Белите каскети на шорош пръскаха с маркучи" не е доказателство за хим. атака!Свободния свят не обръща внимание, какво е казала политическа чиновничка на длъжност премиер на някаква си островна държава, която дрънка с оръжие да плаши гаргите и населението си най- вече!!!Поздрави на гастарбайтерите бачкащи по 10- 12 часа на островните плантации за 7 паунда/ час, дето никой европеец и арабин не щат!
41
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мей, преди да употебявате думи с вашите приятели заговорници, първо проверете значенията им в тълковен речник! Твърде много грешки правите на думи и на дела!
40
4
 
21
 
! Отговори
Ели преди 6 години
До: 25Не само, Хейли ООН САЩ, Гинка от ЧЕЗ.Жената трябва да излъчва любов, да приласкае и добрите, и "лошите".Да не съди, това е Вселенското в нея, ама как да го разбере БГ жената?Че преди да седне да върти геврека - шофира, трябва спретне обяд на любимите хора, да не съди и мърмори, и просто да обича.Това е смисълът на съществуванието й, джендърството е Антивселенско.Всеки си прави избора, жените избират власт и пари и сами се поставят в зависимости.Парите и властта не дават щастие!
39
3
 
22
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Абе, дали някой/я се осмелява да легне нощно време до нея без страх да не бъде изяден/а през нощта?
38
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агресията на трите западни държави е незаконна (без решение на ООН) , а Тереза Мей (дъртата вещица) звучи като ученичка, която се оправдава.Изживява се като новата Желязна Лейди, а е толкова противна и жалка!Още чакаме доказателствата за вината на руснаците по случая ''Скрипал''.
37
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много мила женица тази на снимката. Хал да им е на британците.