Тереза Мей: Ударите на Запада в Сирия - правилни и законни

"Тази колективна акция изпраща ясно послание", настоя тя
Обновена: 14 апр 2018 14:29 | 14 апр 2018 12:47,
141
Тереза Мей: Ударите на Запада в Сирия - правилни и законни
Снимка: БТА

Британската министър-председателка Тереза Мей заяви днес на пресконференция, че е било правилно и законно да нареди удари с крилати ракети срещу Сирия след химическото нападение срещу цивилни в сирийския град Дума, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Още по темата

Мей каза, че целта е да бъдат възпрени сирийските власти да употребяват занапред химически оръжия и да се изпрати сигнал към света, че употребата на такива оръжия е неприемлива, пише БТА.

"Беше и правилно, и законно да предприемем военни действия с нашите най-близки съюзници, за да се облекчат по-нататъшни човешки страдания, като се намалят способностите на сирийския режим да извършва химически атаки", каза министър-председателката, която днес ще говори пред парламента.

"Тази колективна акция изпраща ясно послание: международната общност няма да стои настрана и няма да толерира употребата на химически оръжия. Това не беше намеса в гражданската война, нито имаше за цел смяна на режима. Това беше ограничен, прецизен и ефикасен удар с ясни граници. Въпреки че е в ход цялостна оценка на ударите, ние сме уверени в техния успех", продължи Тереза Мей.

На въпрос защо не се е консултирала с парламента преди да предприеме операцията, тя отвърна, че е било по съображения за сигурност. "Беше правилно да вземем тези мерки в момента, в който ги предприехме", добави тя.

Доклади на разузнаването и на други източници сочат, че сирийското правителство стои зад атаката в Дума миналата седмица, каза Мей.

"Надеждна разузнавателна информация сочи, че сирийски военни са координирали вероятната употреба на хлор в Дума на 7 април. Никоя друга групировка не е могла да извърши това нападение. Опозицията не използва нито хеликоптери, нито варелни бомби", подчерта британската министър-председателка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама лейди не разбра ли,че вече няма империя ,мимперия вече сте просто един остров.
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От (з)Мей не може да се очаква нищо добро.....
14
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тереза Мей - във физиономията и тялото прилича на *** между скумрия и рептил, изглежда, че някой воден рептил е изнасилил окенска скумрия, и се е пръкнала тая скумрило-рептилка!!!
13
4
 
44
 
! Отговори
Пипи преди 6 години
Зла вещица, коя ли майка те роди толкова противна?
12
3
 
37
 
! Отговори
За ламята преди 6 години
Агресорката лее крокодилски сълзи! Не че не и отива на първата ламя на острова, но скоро малкият брат ще и отреже и трите глави и върне златната ябълка на ограбените народи.
11
1
 
9
 
! Отговори
истина е преди 6 години
Шведите с бомбите също ви пращат много красиви послания !!
10
2
 
37
 
! Отговори
123 преди 6 години
Перчема, Бабоeба и Лудата Лейди са достойни ученици на Гьобелс. По международните закони ракетната атака е чисто и просто нападение над суверенна държава.
9
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Утре на митинг за мир в Лондон!
8
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сирия не е Ирак и Русия не е СССР. Този път ще си изпатите. Няма го Горбачов английският агент да ви спаси. Направо в мутрата ще си получите каквото си заслужавате.
7
2
 
36
 
! Отговори
аман от клонинги преди 6 години
Уповавам се сляпо на думите на Тереза Змей, нищо че яко се издъни със "Скрипал"
6
1
 
48
 
! Отговори
Jns преди 6 години
Законно? Тая сериозна ли е? Кой точно закон,ти даде правото за това?Защо не го цитира....
5
2
 
57
 
! Отговори
За мир! преди 6 години
Американският президент, британският премиер и френският президент са престъпници и ще бъдат наказани от собствените си народи. Пропагандата и агресията нямат трайност в модерния свят.
4
1
 
45
 
! Отговори
!!! преди 6 години
Добре,че се махат англичаните от ЕС.Ами Макрон какво ще го правим?
3
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Също както и в Ирак, нали?!
2
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп ще го импичнат скоро, Мей я намрази целият свят, а Макарона го грозят един куп стачки. Путин с 80% подкрепа на народа си и всички миролюбиви хора. Интересно кой ли ще спечели?
1
1
 
48
 
! Отговори
Hekrofil преди 6 години
и твоя ред иде д,ъ.р.т.о.чанто