Франция призовава Русия за мирен изход от кризата

"Трябва да обединим усилията си за политическия процес в Сирия"
Обновена: 15 апр 2018 22:31 | 15 апр 2018 22:30,
122
Франция призовава Русия за мирен изход от кризата
Снимка: Reuters, архив

Франция призова Русия да се включи в усилия за намиране на политическо уреждане на конфликта в Сирия след съвместните американско-френско-британски удари по предполагаеми сирийски обекти за химически оръжия, предаде Асошиейтед прес, цитира БТА.

"Трябва да обединим усилията си, за да подпомогнем политическия процес в Сирия, който да позволи да се създаде изход от кризата", каза френският министър на външните работи Жан-Ив льо Дриан в публикувано днес интервю за вестник "Журнал дю диманш".

Франция продължи да разговаря редовно с Русия дори и след засилването на напрежението между Изтока и Запада. В петък френският президент Еманюел Макрон проведе разговор с руския си колега Владимир Путин броени часове преди западните ракетни удари, отбелязва Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
21
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Искат мирен изход като мятат ракети
68
0
 
20
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
Франция ,Германия,Англия и Европа имаха шанс да оцелеят в световната конкуренция!Но те не можаха да приемат факта ,че трябва да делят с другите народи с по изостанало развитие на обществата им! Като България например!Така тази форма на обедение не работи!И естествено е че бяха отвяти от азиатците!Сега политиците имтърсят варианти да погасяват идващото недоволство на народите им.Най-вече с разделението по религиозен принцип
67
1
 
16
 
! Отговори
scott преди 6 години
тоес, да наврът россиата в кухнята, да им готви, чисти и да си я ебкат?Ами ако избере да запали динамита и разруши целата къща?УДРИ С ЯДРЕНОТО. ЕТО ТОВА МИ СЕ ВИЖДА СПРАВЕДЛИВО. Не може да накараш некой горд да ти слугува. по-скоро ше те очисти.
66
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От последни новини!!! НАТО отказа да взема страна между спора Турция- Гърция! Опрявяйте се САМИ!! Хаха ха..
65
4
 
17
 
! Отговори
Нико преди 6 години
До патриота вие вярвате ли на простотиите които пишете? Русия и сирия са унищожили хим. Оръжията си а кои имат и продължават да произвеждът и не искат и да чуят за спиране ? От простотията ви си мисля че сте по *** от граовците или сте такъв
64
33
 
2
 
! Отговори
патриот преди 6 години
излишна е да се преговаря с руски терористи. та нали Путин продава химическото оръжие на Асад?
63
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Франция ако искаше мир нямаше да се вре в Сирия.
62
2
 
30
 
! Отговори
usa = на джудже преди 6 години
Леле ако знаят какво ги чака тия три държави терористи. Ще реват ама много. Ще има пак камиони в тълпите и тема подобни. После викат имали ценности ,пък мюсюлманите били варвари. Аз си мисля че е точно обратното. Агресори ще имате много дни на траур.
61
1
 
54
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Не може да нанасяш ракетни удари и да призоваваш за мирен изход от кризата. Много вулгарно звучи.
60
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, не го съдете чак толкова жестоко. Млад, неопитен, без партия тръгна, после като Герб събра *** и пульо. Не можеше да се очаква друго от него. Иначе би било несправедливо спрямо хората занимаващи се от 20 г. с политика. Пълен провал по всяко направление - това му е прогнозата.Ще е добре ако не избухне една революция и пак извадят гилотината.
59
2
 
43
 
! Отговори
! преди 6 години
Тея франсета доста вулгарни излязоха.
58
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Франсетата май разбрахе, че трябваше да изберат Фронт Национал и Лъо Пен ама е късно.
57
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От един чикинджия какво може да очакваш? Млад бразован ама блъска старото със страпонн.
56
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 123Нещо бъркаш. Франция = колонизатор от 500 г ; Ние= колония от 500 г.Ще ми настигнеш хея, ама след 500 г ако те са спряли.
55
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахах, рейтинга на Макарон се срина най-бързо в цялата история на Петата република, а вчера беше скъсан от критики и от ляво, и от дясно за тази варварска атака, без санкция на ООН.Нормално е сега да търси начин да замаже положението
54
36
 
1
 
! Отговори
Путкин преди 6 години
Поредното унижение за ботоксния пигмей Санкции до дупка и ще умрат от глад ушанките
53
36
 
1
 
! Отговори
Путкин преди 6 години
До 6 Връщане на Крим и тогава може и да има спране на санкциите
52
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казват че Путин е от мафията, затова Италия постъпи така, може би.За мафията съм чувал, че забавя, но не забравя. Може и да не е вярно в случая с Макрон.
51
28
 
3
 
! Отговори
123 преди 6 години
Големи разбирачи са се навъдили тук... направо пренарисувахте картата на света. Франция не я мислете. И за още 50 години няма да я стигнем. Избраха си млад и образован мъж за президент. Решителен е и не се колебае с месеци за решенията които взема. Затова Франция е фактор на международната сцена. Но има нещо много важно което повечето от коментиращите тук нямат капацитета да разберат: французите мразят диктаторите. А вие в България на Путин и Асад само дето с...ка не им направихте още... айде
50
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Същия клун като Микрон