Братът на беглеца Пелов: Огорчен е...! Но, братко, предай се!

Дано не го намерят самоубит и него, тревожи се Стефан Пелов
16 апр 2018 15:45,
19
Братът на беглеца Пелов: Огорчен е...! Но, братко, предай се!
Снимка: "България днес"

Братът на Владимир Пелов, затворникът, който показно избяга от Софийския затвор с Владимир Колев преди Великден, го призова да се предаде. Стефан, който е по-големият от двамата Пелови, смята, че бягството на брат му е протест, защото Владо е огорчен от присъдата.

"Бягството му е един вид протест срещу системата. Като знам последната му присъда от 25 години затвор как се основава само на "категоричните" и "неоспорими" доказателства на едно куче", възмущава се Стефан.

Той разказва, че според магистратите четириногото е познало миризмата на Владо в една от колите, използвана в престъплението.

"Съмнявам се, че някъде по света има издадена присъда за това, че едно куче е казало "бау", а аз съм ветеринар", обяснява братът пред "България днес".

Още по темата

Стефан Пелов живее на края на ботевградското село Скравена, където има малка ферма. С Владимир не са се чували и виждали повече от две години – откакто по-малкият влиза зад решетките.

"Братко, предай се! Това бих посъветвал брат ми, ако ме потърси. Най-добре е да се върне в затвора", категоричен е Стефан.

Той смята, че бягството вероятно е спасение за брат му, но е убеден, че Владо трябва да се върне зад решетките, защото така е правилно.

"Законът казва, че който има присъда, трябва да влезе в затвора и да си излежи наказанието. Но всеки си решава за себе си. Някой предпочита да е в затвора, но на спокойствие, друг да е свободен като дивите животни, но гонен цял живот", допълва Стефан Пелов.

Той разкрива, че всички от семейството са шокирани от бягството на Владо през парадния вход на затвора, а родителите му са в много тежко състояние.

"Майка ми е просто психически разбита от това. Татко ми е в болница, след като получи епилептичен пристъп от напрежение", обяснява Стефан.

Той смята, че с бягството си Владимир търси реабилитация и надежда обществото да научи детайли за живота му и престъпленията, за които е осъден.

"Изкараха брат ми изверг, убиец. Това не може да е истина! Не го вярвам! Има само едно дело, по което е направил пълни самопризнания. Пред мен винаги е казвал, че за всичко друго е набеден. Единственото, което призна, бе, че е обезоръжил трима полицаи. Взима колата им, голяма работа, нали после им я връща. Владо ако беше такъв изверг, да мрази толкова полицаите, готов само да им събира скалповете, какво му пречеше да ги убие и тримата? Никой нямаше да разбере!", чуди се Стефан Пелов.

Той допълва и че и от затвора брат му е избягал без да рани никой.

"Можел е всички да убие, имал е оръжие. Не е стрелял по хората, значи не е такъв заклет убиец, човекоядец, какъвто го изкарват", категоричен е братът на беглеца.

Него никой не го е търсил след бягството на Владимир. А на въпроса какъв човек е брат му, Стефан разказва с плам в очите: "Беше много умен! Тих, скромен човек, не парадираше със скъпи коли, златни ланци, часовници и телефони. Разследващите твърдят, че бил бегач, 10 км ги взимал на един дъх. Пълни глупости! Владо е едър човек, тромав, но физически здрав. Твърдят, че бил супердобър стрелец, но аз през живота си не съм го виждал да носи оръжие. С едното око е напълно сляп, а другото око е на 90% със запазено зрение. Все си мисля, че тъй като е било тъмно, е физически неспособен да убие двамата цигани в центъра на Ботевград (братята Цветан и Марко Петрови, разстреляни през 2016 година. За двойното убийство е обвинен Пелов - бел. авт.), категоричен е Стефан Пелов.

Баткото предполага, че Владимир Пелов все още не е напуснал границите на страната ни.

"Нямам представа къде може да е. Моето мнение е, че все още е в България. Много престъпници, банкери бивши, си живеят свободни в чужбина и никой не може да ги докара в България и се надсмиват над правосъдието и полицията", огорчен е Стефан и допълва, че само се надява брат му да не последва съдбата на шесторния убиец от Нови Искър Росен Ангелов, който бе открит с куршум в главата.

"Има такава вероятност и Владо да бъде открит самоубит. Надявам се това да не се случи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бягай, човече! Това е един от милионите натопени хора, които са обвинени за неизвършени престъпления! Хора замислете се ,какво се случва в наши дни! Опитайте да погледнете зад кулисите и ще разберете, че всички ние сме част от театрална пиеса. ;)
11
1
 
13
 
! Отговори
775 преди 6 години
...братко, предай се!-------Дори ако е все още в Бг - едва ли!А, ако е извън Бг - хич!!!!!-))))
10
6
 
8
 
! Отговори
king_for_a_day преди 6 години
Огорчен? О, милият!
9
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега очаквам някой да отвори банкова сметка и да започне да събира пари за избягалия затворник...
8
7
 
12
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Много сте ограничени бе и първосигнални. Вижте ,че човека не е убеден в нищо , просто вътрешно се опитва да оправдае брат си, за себе си , не пред вас ***. В затвора трябва да се върне наистина , първата работа след това е да му уредят достатъчно интелигентен човек за психолог ,който да го убеди , че е направил грешки ,които трябва да излежи.
7
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой от разледващите не потърсил брата на избягалия, представете си какво разледване се води и как "стесняват кръга"
6
3
 
17
 
! Отговори
:):) преди 6 години
занимавсте хората с битовизми,кой какво бил казал. Нали се сещате че и Ал Капоне не са го барнали за реалните му престъпления....
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БТАТ-МУ,СИГОРНО Е ДЮБЕЛЛ ИЛИ *** ОТ, НЕ СЕ ПРЕДАВА-Й БЕГАЙ И СЕ НЕ ОБРЪЩАЙ
4
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости! Първо не бил изверг ама инъче да иде да си излежи присъдата.......... Ако бтар му смяташе че е невинен нямаше да го кара да се предаде!
3
1
 
9
 
! Отговори
до яяя интересно преди 6 години
Тази подробност беше отдавна оповестена, но по други сайтове!
2
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е БХК да го номинира за личност на годината ,този толкова добър човек
1
6
 
35
 
! Отговори
Ах, преди 6 години
недей! Да се разплаче човек!