Лондон: Веществото, с което е отровен Скрипал – течно!

Месеци ще трябват за почистване на следите от него
17 апр 2018 16:00, Елка Василева
154
Лондон: Веществото, с което е отровен Скрипал – течно!
Снимка: архив, Reuters

Нервнопаралитичното вещество, използвано за отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, е било доставено в течна форма и ще бъдат необходими месеци, докато се премахнат всички следи от него, заявиха британските власти, цитирани от Асошиейтед прес.

Според британското министерство на околната среда девет места се нуждаят от "почистване от специалисти", включително ресторант, посетен от Сергей и Юлия Скрипал на 4 март - деня, когато двамата били открити в безсъзнание на пейка в парк.

Още по темата

Министерството каза, че 190 специално обучени войници помагат на служители по околна среда, здравеопазване и отбрана за почистването в английския град Солсбъри.

Според британските власти Сергей и Юлия Скрипал са били отровени с произведено в Русия бойно нервнопаралитично вещество, сложено на дръжка на врата на дома на Сергей Скрипал.

Юлия Скрипал е изписана от окръжната болница в Солсбъри, където баща й все още се лекува.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
GOLEMI LAJI, KAK DA IM VIARVACH NA TEZI BOKLUCI.
86
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИ- 5/ 6 да излязат и да кажат най- накрая с какъв газ са отровили агента си Скрипал- течен, газообразен, твърдо вещество!Разбра се, че Русия не е замесена в случая, нито Асад в хим. атака в Дума!При Скрипал са замесени МИ- 5/ 6, в Дума " белите каски на Сорос"!На МИ- 5/ 6 и Сорос са им нужни конфликт между САЩ, ЕС и Русия, Китай!Англичаните да си върнат позициите колониалните позиции, а клановете на Буш, Клинтън и финансовите спекуланти либералния глобализъм, а Сорос да вкара араби в ЕС
85
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той и Садам беше производитл на хим. оръжие, а после мънкаха всеки поотделно, че сгазили лука... Оказа се, че Садам произвежда петрол...Пълен цирк за единия петрол и НИЩО ДРУГО.
84
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там са пръснали дръжката на вратата и е заразен половин град, а в Сирия бомбардираха складове с химическо оръжие - ако е така, там докъде е стигнала заразата?
83
1
 
23
 
! Отговори
мдаааа преди 6 години
До Victimized 44И преди съм писал по темата Ето истината Англиските учени са мнооооооооого умни учени и са изобретили устройство като термометъра , слагаш го и за секунди ти показва , защо е припаднал даден човек ,Дали сърцето , мозъка , отрова и т,н. .Ако е отрова - веднага казва каква , и какви са антидотите А болниците са много напреднали там - имат антидоти за всички отрови - известни и неизвестни , също и дежурни екипи нонстоп за биологични , ядрени , или химически атаки
82
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последно газ ли е или течност? Питайте ми-6, консултирайте се с тях и излезте с единна лъжа по въпроса. Иначе си е чисто надлъгване...
81
2
 
13
 
! Отговори
БравонаПутин и Тръмп преди 6 години
Тръмп се опитва да разчисти ш.о.р.о.ш.к.и.т.е и тези на клановете Буш, Клинтън съветници в администрацията, разузнаването и армията!Всички те, заедно с избягалата от ЕС- Англия се опитват да вкарат Тръмп и ЕС в война с Русия, Китай!Използваха фалшиви обвинения срещу Русия за Скрипал и фалшиви платени клипове от С.о.о.р.о.с на " белите каски, пръскащи с маркучи" за да вкарат Тръмп, ЕС във война срещу Русия!Добре, че Путин запази хладнокръвие, Тръмп и той се опита да минимализира щетите!
80
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Измислици и половина. Нямат нищо в ръцете си, с което да докажат вина на Русия. Вместо това се опитват да вменят вина на Русия. Абсолютен блъф и фиаско. Ако имаха, досега щяха да го покажат.А те имат ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО.
79
24
 
2
 
! Отговори
КАКВА НАГЛОСТ... преди 6 години
не каква комунистическа извратена наглост! Платените драскачи в защита на Русия преминаха и с двата крака червената линия! Самият факг, че англичаните правят всичко възможно да спасят Скрипал и дъщеря му премахва от тях всякакво подозрение на замесени в този случай! Спасяването на Скрипалови е най-лошата новина за истинските извършители. Никой не се съмнява кои и откъде са те.
78
0
 
17
 
! Отговори
ахаха - течен преди 6 години
ама нали беше гел ????те тези англосаксони вярват ли си на измислиците !!!!
77
0
 
15
 
! Отговори
Разкол в ЕС преди 6 години
Англичаните и американските либерали се опитват да създадат конфликт между САЩ, ЕС, Китай и Русия!Отравянето на Скрипал от английските спецслужби с BZ( швейцарска лаборатория го доказа), след това фалшивия клип на " белите каски на шорош за хим. оръжие на Асад"!Чиновнците в ЕС близки до Сорос и финансовите спекуланти, които следваха указанията на Сорос за заселване на араби в Европа, всички те подкрепиха фалшивия клип на " белите каски на шорош"! Затова Сорос праща протестъри срещу Орбан!
76
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо просто не сринат Солсбъри до основи и да евакуират хората оттам.
75
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След някое време ще ги изкарат пред хората с нааканите си *** и ще мънкат как било грешка да се обстрелва Сирия. Те и за санкциите много дрънкаха, ама май криви им излязоха сметките в тефтера...
74
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съобщиха, че Тръмп е уволнил доста хора от разузнаването, съветници, държавен секретар- дали не е свързано със случая Скрипал, опитват се да го дискредитрат! Много е вероятно, " белите каски, които пръскаха с маркучи " са финансирани от Сорос, а Тръмп не му е фен! Опитват се с фалшиви провокации и англичаните и американските *** да вкарат Тръмп във война с Русия и Китай!Англичаните, като плъхове избягаха от ЕС, сега използват провокации за да увлекат САЩ, Русия, Китай, ЕС в конфликт!
73
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не говори, че в британския парламент се надига бунт заради едноличното решение на мей да удари Сирия. Вътрешните проблеми на острова и краварника се замазват външно с кал, но при първият дъжд лъсват пролуките. Шушумиги и мишоци.
72
0
 
5
 
! Отговори
Развеселен преди 6 години
До Анонимен 72Много ме разсмя, благодаря ти!
71
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съобщиха,че Путин е уволнил десетина генерала,дали е свързано със случая?
70
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Течен е мозъкът на баба тереза, станал е на боза от големи дози демокрация.
69
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните засмукаха тиня с " Новичока"!Швейцарците установиха следи от BZ- отровен газ, произвеждан от англосаксите при отравянето на Скрипал!Въпреки медийната цензура и англосаксонската политкоректна диктатура, има много независими медии, освен англосаксонските( между тях също има независими, ноте не са корпоративни или с регистрации в англосакските офшорни зони, дето наркотрафикантите и корупционерите перат парите си)
68
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колхозниците с yшанки много я объркаха с тия Скрипал. Ще перат пешкира на това престъпление поне още 20 години.