Лондон: Веществото, с което е отровен Скрипал – течно!

Месеци ще трябват за почистване на следите от него
17 апр 2018 16:00, Елка Василева
154
Лондон: Веществото, с което е отровен Скрипал – течно!
Снимка: архив, Reuters

Нервнопаралитичното вещество, използвано за отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, е било доставено в течна форма и ще бъдат необходими месеци, докато се премахнат всички следи от него, заявиха британските власти, цитирани от Асошиейтед прес.

Според британското министерство на околната среда девет места се нуждаят от "почистване от специалисти", включително ресторант, посетен от Сергей и Юлия Скрипал на 4 март - деня, когато двамата били открити в безсъзнание на пейка в парк.

Още по темата

Министерството каза, че 190 специално обучени войници помагат на служители по околна среда, здравеопазване и отбрана за почистването в английския град Солсбъри.

Според британските власти Сергей и Юлия Скрипал са били отровени с произведено в Русия бойно нервнопаралитично вещество, сложено на дръжка на врата на дома на Сергей Скрипал.

Юлия Скрипал е изписана от окръжната болница в Солсбъри, където баща й все още се лекува.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другата седмица ще е прахообразно. напудрили дръжката на врата с отровен прах, как ви се вижда?При това били без скафандри?????
66
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧОВЕК ИМА УСЕЩАНЕТО, ЧЕ В ЦЕЛИЯ ГРАД Е РАЗЛЯТА ПОНЕ ЕДНА ЦИСТЕРНА С ВЕЩЕСТВОТО.НАЙ-НАПРЕД МАЗАХА ГАЗ ПО ДРЪЖКИТЕ НА ВРАТИТЕ, ПОСЛЕ СЕ СЕТИХА, ЧЕ ГАЗ НЯМА КАК ДА СЕ МАЖЕ, ЧЕ СТАНА ГЕЛ.
65
1
 
18
 
! Отговори
Аааааааааааа.... преди 6 години
...втечниха ли вече газа, който беше по едно време и гел?
64
2
 
22
 
! Отговори
Smej преди 6 години
Прочетете и разказа на сирийско дете как видяло от варела бомба да излиза жълт дим и да съска. Това е варел хвърлен от самолет, който явно е цял. Цял е, защото не е хвърлен от самолет, а е задействан на земята от тия, които на другия ден хванаха рейса и се изсулиха. Те бяха непримиримите и отказаха да се евакуират, но след постановката веднага се евакуираха. Ако не се придържаме към истината, ще загинем. Всеки виновен да бъде наказан, но световната лъжа ми идва в повече. Всички лъжат.
63
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Татко Скрипал отворил вратата и казал на щерка си:-Дъще, виж, дръжката е намазана с някакъв странен гел! Бързо, хвани я и ти, и да ходим към болницата! По случайност точно днес ги обучават точно за химическа атака.
62
1
 
24
 
! Отговори
smej преди 6 години
Значи намазали дръжката на вратата отвън. Може да я хване гост или пощальон, но едновременно как са я хванали и бащата и дъщерята. Може дъщерята да заключи и тогава Скрипал въобще няма да пипа дръжката. Пак не е достоверно като план за убийство.
61
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече ги съжалявам британците. Службите и правителството им станаха за смях, всички им се смеят на съчиненията по случая Скрипал, Асад се изгаври с армията им, а за капак ще се изтръскат с няколко милиарда да си платят брекзита. Горките паляци.
60
1
 
10
 
! Отговори
олег преди 6 години
Хайде се кой ще обясни как се използва BZ през 2002 ра в Москва пък после става лош НАТО всеки газ през 2018 та.И защо можеш да убиеш с Bz 170 човека в Москва, а да не можеш 2ма в Солсбери?Я някой да обясни на мен, че явно нямам капацитета на пишещите...
59
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля че е време МИ-6 да се преквалифицира в циркова трупа и да изнася подобни представления по цял свят.
58
25
 
0
 
! Отговори
олег преди 6 години
Повечето тука са някакви скриптове дето пействат едно и също без да си личи да има мисловни клетки зад скрипта. Ама така се създават русофили - виртуални.
57
1
 
29
 
! Отговори
тнт преди 6 години
Тия трябва да си записват какво са казали вчера. Утре ще обявят,че са им го напъхали в тубата с паста за зъби. Чудя се ,те ли са и.д.иоти или считат всички останали за такива.
56
1
 
19
 
! Отговори
а преди 6 години
Вероятно е получил диария и е оцвъкал навсякъде с него. Най добре да се спрат глупавите побликации, че е много смешно. Тереза Мей вече е героиня и нама да и искат оставката!
55
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като веществото смени няколко агрегатни състояния, да очакваме ли след седмица да е под формата на лед?
54
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо твърдяха, че е газ, после стана гел, сега вече е течно ахахах рижавите вече станаха за посмешище с версиите си.
53
4
 
0
 
! Отговори
олег преди 6 години
До Вчера:Изравни реакцията Cl2 + NaOH =Същата реакция напиши с Новичок?
52
17
 
0
 
! Отговори
олег преди 6 години
Явно експертните са ги навили на пружина и изобщо не им дреме, че при атаката в театъра при терористичния акт Норд Ост през 2002 година, Путин използва BZ, при което умират 170 невинни и терористите.Името на газа познато ли е на някой?
51
0
 
24
 
! Отговори
Вчера... преди 6 години
...заради няколко часа закъснение на началото на работата от експертите на ОЗХО, разследващи евентуалната употреба на БОВ от страна на Асад в гр. Дума, се вдигна огромна олелия, че руснаци и сирийци щели да заличат "следите" в цял един град, а в Британия - 190 войничета + служители чистят няколко места в Солзбъри повече от месец и то не от килограми БОВ, а от няколко грама...Смях!
50
7
 
2
 
! Отговори
do 44 В Сирия преди 6 години
никога никой няма да каже,че е имало хим.вещества,ако иска да остане жив или да не бъде преследван;както каза и Президентът,нещата се ПРОМЕНИХА,защото там е РУСИЯ( и ТЯ КОМАНДВА,а не АСАД.)Асад предаде държавата си на "съветско" ръководство,може да се каже,че е част вече от РФ.Както в Русия не може да се каже нещо против"линията на Путин"или в НРБ- нещо против държавната политика на Живков и БКП/КПСС 45 години- това е Сирия в момента и занапред 50 г.( според думите на Путин договорът ще се продъ
49
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англия и Сащ си служат с долни лъжи! Това вече светът го разбра!
48
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха, миналата седмица беше газ