Лондон: Веществото, с което е отровен Скрипал – течно!

Месеци ще трябват за почистване на следите от него
17 апр 2018 16:00, Елка Василева
154
Лондон: Веществото, с което е отровен Скрипал – течно!
Снимка: архив, Reuters

Нервнопаралитичното вещество, използвано за отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, е било доставено в течна форма и ще бъдат необходими месеци, докато се премахнат всички следи от него, заявиха британските власти, цитирани от Асошиейтед прес.

Според британското министерство на околната среда девет места се нуждаят от "почистване от специалисти", включително ресторант, посетен от Сергей и Юлия Скрипал на 4 март - деня, когато двамата били открити в безсъзнание на пейка в парк.

Още по темата

Министерството каза, че 190 специално обучени войници помагат на служители по околна среда, здравеопазване и отбрана за почистването в английския град Солсбъри.

Според британските власти Сергей и Юлия Скрипал са били отровени с произведено в Русия бойно нервнопаралитично вещество, сложено на дръжка на врата на дома на Сергей Скрипал.

Юлия Скрипал е изписана от окръжната болница в Солсбъри, където баща й все още се лекува.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Запада мисли за 50 год.напред. Ясно е че само Русия има осигурено енергийно и водно бъдеще.При население 9-10 млрд. след 30год.ресурсите ще приключат и затова искат отрано да сложат ръка на руските залежи и води.В Русия на човек се падат по 500 тона питейна вода! И много ги е страх от съюз Германия-Русия. Правят всичко и са готови на всичко но да държат Русия далече!
46
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ба ти простотиите тия ни сметат за *** - колко хора са минали по тия места в оня същи ден и на колко от тях им има НЕЩО, май николко, полицая само го набедиха човека колкото да отчетат нещо! ШАРЛАТАНИ!!!!
45
5
 
30
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Очаквам сега Тереза Мей да се извини за голямата лъжа,която скалъпи,на Русия,на посланниците и на целия свят.
44
1
 
31
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Пейки, ресторанти, къщи, и само тея двамата са засегнати. Ако беше поне наполовина от това което го описаха ингилизите, щеше да има още един автобус натръшкани. Интересно ми е кой ги е намерил на пейката и кога са разбрали че са отровени с газ, а тези които са им оказали първа помощ, логично е да не са знаели какво им е, ако са отишли с костюми, подготвени за химическо оръжие, значи са знаели предварително. Като в Сирия, взривили лаборатория за химически оръжия, но няма нито един загинал дори.
43
2
 
39
 
! Отговори
Поп Грую преди 5 години
Остават още няколко възможности - суспензия, плазма, на буци, на пясък, на клечки, на гевречета, на топченца, в торби по:1, 2, 5, 10, 25, 50 килограма или във формарта на хидрогениран обезводнен сублимат!
42
2
 
45
 
! Отговори
химик преди 5 години
"новичок" беше газ, после гел, сега е течност. Кажете последно какво му е агрегатното състояние.
41
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отпадна версията че е новичок,вече става ясно че не новичок, а някакво друго нернопаралистично вещество чието име си остана засекретено.
40
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мили хора, намираме се в нова диктатура. Не вярвайте какво пишат. Анализирайте всичко преди да си правите изводи. Не гледайте много телевизия!
39
4
 
48
 
! Отговори
Свободни медии преди 5 години
Върхът на сладоледа - една журналистка от CNN в бежански лагер прави интервю с евакуирано от Дума семейство което говори, че са обгазени и миришат на отрова. Журналистката взима раницата на едно момиченце и я подушва като истински медиен пес, сбръчква нос и заявява - Определено мириши на отрова:))) След което детенцето си вади отвътре куклата и отива да си играе...
38
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за слепите и глухите вече е ясно, че и този случай, и т.нар. "химически атаки" в Сирия, са постановки! Още по-ясно е, че "флагманите" на демокрацията - САЩ, Великобритания и ЕС в действителност прилагат двойни стандарти в международната политика, манипулиране на общественото мнение, полицейщина. Демокрацията умря, дами и господа!
37
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ви казах, разкашкали се стриди в някой ресторант. Любама храна на новобогаташите, ама им е трудно да определят срока на годност - нещо присъщо за наглосаксонски лорд.
36
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе накрая ще се окаже ментелива английска водка пита без мезе.
35
2
 
39
 
! Отговори
:-) преди 5 години
Тия се скъсаха да обръщат версиите наопаки сто пъти. Нали ясно се каза, че е Новичок а новичока е газ.
34
4
 
27
 
! Отговори
олег преди 5 години
Чакам отговор от експертите по Скрипал и нищо никой не казва...
33
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А екскрементите на Скрипал течни или твърди бяха?
32
4
 
13
 
! Отговори
олег преди 5 години
Какво използва като тип, като вид и какво стана и къде се случи?
31
4
 
14
 
! Отговори
олег преди 5 години
Хайде се. Толкова експерти се изказаха за няколко минути...
30
4
 
10
 
! Отговори
олег преди 5 години
Чакам отговор от професорите в предните коментари....
29
28
 
4
 
! Отговори
олег преди 5 години
Путин какво използва при атаката в Норд Ост?
28
3
 
49
 
! Отговори
преди 5 години
По дръжката да е имало най-много 1 грам. Как с един грам заразиха 9 места, а ресторанта дори щяха да го събарят? То тогава и болницата е за събаряне, нали те са разнасяли отровата по тези 9 места. Всичко изглежда недостоверно и преекспонирано.