10-те стъпки за по-здравословен начин на живот

Не е никак трудно, стига човек да иска и да търси промяната
18 апр 2018 09:50, Михаела Лазарова
1
10-те стъпки за по-здравословен начин на живот
Снимка: pixabay

Здравословният начин на живот носи щастие. Той увеличава шансовете за достигане на достолепна възраст и изживяването на живота по достоен, пълноценен начин.

Всъщност не е никак трудно, стига човек да направи някои наистина малки промени, които да се явят първите му стъпки към по-добър начин на живот.

1. Намерете лесен начин да добавите няколко допълнителни крачки в ежедневието си.

Активното ходене е най-полезната физическа активност, която можете да упражнявате. Ако успеете да правите по 10 хиляди крачки на ден, ще подобрите цялостното си здравословно състояние, както и фигурата си.

2. Сваляйте слушалките от време на време.

Важно е да прекарвате известно време на спокойствие и тишина през деня. Непрестанното слушане на нещо, особено директно в ушите, повишава опасно много нивата на стрес в организма и води до заболявания. Няма значение дали слушате музика, любимия си подкаст или новините по радиото. Това натоварва организма и пречи на нормалното протичане на метаболитните процеси.

3. Спете повече.

Никога не отлагайте съня. Не допускайте да страдате от системно недоспиване, защото това доказано скъсява средната продължителност на живота.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари