Под пагон: Арести за корупция, но 90% се измъкват

Дори всички да влязат в ареста, съдебната система ги пуска
20 апр 2018 09:30,
30

Акция на отдел "Вътрешна сигурност" на МВР вкара в ареста началника на районното управление в Раковски Георги Илиев заедно с двама негови подчинени. Според първоначалната информация служителите на реда са заподозрени в злоупотреба със служебно положение и изнудване. В същото време половината наличен състав в града беше уличен в корупция.

"Оказва се, че над 90% хванатите в корупция служители на МВР се измъкват с оправдателна или условна присъда поради различни обстоятелства. Това не е единичен случай. Подобни арести имаше и в Първомай, Бяла Слатина, Пловдив, София и други, но се повтаря едно и също", категорична е криминалната журналистка Богдана Лазарова в "България сутрин".

Още по темата

По думите ѝ дори "Вътрешна сигурност" на МВР да излови и вкара в арестите всички, замесени в корупционни практики служители, съдебната система след това ще ги пусне да си ходят и всичко пропада.

Журналистът Стефан Ташев е на мнение, че системата за вътрешна сигурност е зле.

"Служителите на МВР са се заклели да служат на държавата. Митове и легенди са, че в МВР взимат 600 лв. Като се сложат всички привилегии и допълнителни бонуси, се натрупват около 1000 лв. Там някой си мисли, че като сложи значката и пистолета на кръста и от него зависи всичко в по-малкия град. Това е извратено мислене", твърди журналистът пред Bulgaria ON AIR. Според него периодично се задържат хора за вземане на подкупи и други корупционни схеми, но след това случаят се потулва и след година уличеният в незаконна дейност иска да се върне на мястото си. Ташев допълни, че е нужно реформиране на системата - както тази на МВР, така и съдебната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
Cartman1912 преди 5 години
До АнгелНе бъди сигурен! Това какво казват, че имат от прокуратурата и какво наистина имат предстои да се установява пред съда. Повечето такива гръмки арести на прокуратурата завършват с оправдателна присъда и присдени стотици хиляди обезщетения на обвиняемите. Справка случая с Николай Цонев и рдуги гръмки арести на Цвъто.
9
0
 
9
 
! Отговори
ненормална държава преди 5 години
Задкулисието вече си постигна целта - ако не могат да я осъдят за подкуп с тая формулиравка, че има предположение за подкуп, съдът услужливо може да я задържи 8 месеца в ареста, а прокурорът да я отстрани от длъжността кмет. За удобство ще махнат така и заместничката и. Ще си сложат временен кмет протеженце, който ще отхлаби суперзастроявенето. Даже няма да рискуват да насрочат нови избори, защото пак може ТЯ/някой протестиращ да ги спечели, и на него трябва да му организират 6 месеца следене...
8
0
 
8
 
! Отговори
хахахамухаха преди 5 години
В една нормална държава при толкова срс срещу некои от големото доброутро, тия от големото доброутро щяха да си подадат оставката а не да се борят срещу корупцията.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самият Гешев беше казал в едно интервю че неудобните честни прокурори първо се опитват да ги подкупят, после да ги компрометират и накрая и ги бият. Затова сега нека защити тая невинна с много висока вероятност жена. Впрочем, следете кариерата на съдиите които ще я оставят в ареста и осъдят, дали няма като Георгиев да се издигнат в йерархията. Сега Иванчева ако някой 6 месеца се е мъчил да я подкупи, а тя не е щяла, това се нарича престъпление по чл. 307 от НК - провокация към подкуп. Ако е иска
6
0
 
8
 
! Отговори
тя преди 5 години
Докато не вкарат в затвора от високите етажи , корупцията в България няма да спре! В миналото бяха уличени в корупция Софиански, Бисеров, Масларова ,Цветанов ,Кичо Киров и още т. н. генерали и какво от това ?! Що мене не ме задържат за корупция?! Така , че задържат се тези за които има причини!
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма престъпление без участието на полицай, като това е неоспорим факт. От цялата седемдесет хилядна щатна cвoлoч, има едни десетина процента, които са честни и мотивирани, като самите те едва оцеляват. Всичко друго е тор. Време е тази тумба шуробадженакорушветчийска да бъде разтурена, събират им оръжието и им дават по едно въже, все пак да имат избор.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много подробно се обясни всичко за акцията а за парите - взеха си парите. После казаха че ги е взела заместничката. ИЗВИНЯВАЙТЕ АМА сТАЛИН И БЕРИЯ са обвинявали по-обективно от родните гербави *** и медии. СРС 6 месеца все някога тая жена е казала нещо за пари - подкуп се доказва с хващане В МОМЕНТА НА ПОЛУЧАВАНЕ. Защо като са получени в кафето не са задържани там.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази няма да се измъкне, защото не играе за правилния отбор.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе ***, или заблудени човече, прокуратурата изплю камъчето, че Иванчева е броила парите не знам как но няма логика - светела и китката на едната ръка. Ти с китката какво можеш да преброиш. Кой е имал контакт с китката и - например тоя който си е отделил 14 хиляди за него и е гербер свален от кмет но не съден. Найс а? След това, защо нямат други доказателства - дащо я държаха пет часа а не видяха свети ли или не - дали някой не се надяваше, че тя ще кърши ръце и ще премине боята от китката по
1
10
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Тая няма да се измъкне защото най-накрая след стотици неуспешни акции МВР и Прокуратурата на направиха една успешна.Разгеле!!!Прокурора по делото каза че има всичко за което един Прокурор може да си мечтае.И наистина е така!Белязани пари с безцветно мастило,което е открито по ръцете на Иванчева.Броила ги е!Тоест се отхвърля тезата че са дошли от Марс.СРС-та по случая всякакви .Посредника е направил самопризнания.Всичко е заснето и документирано.Съвсем скоро ще си признае и тя,за да отърве макса!