ОЗХО посетиха сирийския град Дума заради химическата атака

Експертите са събрали проби, които ще бъдат транспортирани до Холандия
21 апр 2018 19:30,
27
ОЗХО посетиха сирийския град Дума заради химическата атака
Снимка: Reuters

Инспекторите на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) посетиха едно от местата на предполагаемата химическа атака от 7 април в сирийския град Дума, съобщи пресслужбата на организацията, цитирана от ТАСС и Ройтерс.

Експертите са събрали проби, които ще бъдат транспортирани до Холандия, а оттам ще отидат в мрежата от лаборатории на ОЗХО за анализ. ОЗХО ще направи оценка на ситуацията и ще реши дали е необходимо второ посещение в Дума.

Екипът на ОЗХО ще се постарае да установи дали в Дума са използвани химически вещества и какви. Те нямат мандат да определят коя от страните в сирийския конфликт ги е използвала, отбелязва Ройтерс, предава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОЗХО американска туристическа агенция ли е?
20
0
 
1
 
! Отговори
Всичко е ясно преди 5 години
...и установиха, че е постановка...
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕКСПЕРТИТЕ СА АНГЛОСАКСОНЦИ, ХОЛАНДИЯ Е РУСОФОБСКА.РЕЗУЛТАТИТЕ ЩЕ СА НАГЛАСЕНИ.
18
0
 
10
 
! Отговори
А преди 5 години
ВСИЧКО Е КУПЕНО,ВСИЧКО Е НАГЛАСЕНО,ЗАЩО ПЪК ОТ ХОЛАНДИЯ,ТАЗИ КОЛОНИАЛНО ДЪРЖАВА,ТА ТЕ НЕ МОЖАХА И НЯМАХА ОЧИ ДА КАЖАТ КОЙ СВАЛИ САМОЛЕТА НАД УКРАЙНА,ПАЗЯТ Я ТАЗИ ДЪРЖАВА УКРАЙНА ДА СИ ВЪРШИ ВСИЧКИ ФАШИСТКИ УБИЙСТВА,САМО ДАЕ ПРОТИВ РУСИЯ,НЯМА ЧЕСТНОСТ,ИМА ИНТЕРЕСИ,НИЩО НЯМА ДАС Е ДОКАЖЕ В ДУМА,ВСИЧКО СЕ ЗАМАЗВА В ИНТЕРЕС НА БАТКОВЦИТЕ,РАЗБИРА СЕ САМО СЪС СИЛА,ПО ЧЕСТО ДА СИ МИНАВА ПОКРАЙ ОСТРОВА И ДА СЕ КАЖЕ,ЧЕ АКО ПРОДЪЛЖАВАТ ТАКА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ.НЯМА ПРАВДА,КАКТО ТЕ ПРИЛАГАТ СИЛА,ТАКА И ОБРАТНО ТРЯБ
17
2
 
18
 
! Отговори
ОЗХО преди 5 години
Къде е ОЗХО, когато украйнската хунта под звуците на нацистки украински маршове атакува в Донбас и Луганск - детски градини, училища, болници с касетъчни и фосфорни бомби? Къде сте "ДЕМОКРАТИ"?Забранени от Женевската Конвенция.Къде сте, къде ви е прочутата "демокрация", и защита на правата на цивилно население.Искам референдум за излизане на БГ от НАТО, една агресивна структура, осъществяваща ГЕНОЦИД над държави и народи.Не на окупацията на НАТО в БГ.Вън на НАТО от БГ.
16
2
 
18
 
! Отговори
Не е вярно преди 5 години
Никаква химическа атака не е имало в Сирия.Няма какво да се опитват, винаги при химическа атака остават следи в почвата, а такива няма да открият. ОЗХО да не скрие пак доклада на "ШПИЦ", швейцарската лаборатория, която установи, че Скрипал е отровен с BZ, в-во произвеждано в САЩ, Британия, страни членки на НАТО. Къде ви е интервюто с детето, което призна "че е излизало от бункер и са му казали да отиде в болницата, и почнали да го мият с маркучи".Отвратен съм от САЩ, НАТО, БРитания и ООН.
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заглавието подвежда !Никой нищо не е доказал !Така че моля да бъде сменено на съмнение за химическа атака !Или и вие сте като англетата, без доказатества си виновен !
14
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е този Скрипал защо не го покажят бял ли е черен ли е !Той ще е нещо доста нат човешкия организъм щом е жив след тази химия !
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 9При положение че води битката към края си за какъв *** да ползва химия !?Само това обясни на такива простаци като мен !
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Детето което го показвахте медиите платените !Беше поне 30 минути с руски репортер и баща му каза че заради няколко торби с храна са ги накарали да лъжат, под накарали да се знае кои БЕЛИТЕ КАСКИ !Хората които са приемани в болницата са биле обгазени от дим от горящи згради затова ги половат с вода !
11
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-после ги допуснаха. Десет дена ги държаха в Дамаск, уж им гарантирали сигурноста, за да замажат в Дума следите.
10
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали единия "пострадал" твърдеше, че му замирисало на зарин. Баща ми е бил химик в армията 3 години. Доколкото си спомням, помиришеш ли зарин, няма начин да го кажеш това. Никой, помирисал зарин, не е оцелял за да знае как мирише. Тъжна история. Главите на най - великите държави правят цял свят на глуъпаци и искат да бъдат уважавани. Как?
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам какво са посетили и от къде са взели проби, но са отказали да се срещнат с "жертвте" на "химическата атака" и да им вземат кръвни проби. Тоест, не са открили нито една жертва на тая прословута атака, зартади която 3 държави се изложиха като кифладжии на плаж... Явно знаят, че няма нужда да се срещат с тях, защото нищо няма да открият.
8
0
 
20
 
! Отговори
знаещ преди 5 години
На сорос парите свършиха тоя дето се писал берлин да поглене многото клипчета в ю тубе как тия деца първо има плащат и после симулират че са отровене а някой не се усещат и от чаршавите уж умрели викат свърши ли цирка с химическото отравяне,кога ще вземат парите.
7
59
 
1
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Дори и на децата е ясно, че Асад периодично използва химическо оръжие срещу собствения си народ. И то под благосклонния поглед на Масква.
6
2
 
15
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
Става въпрос за основателя на Пинг Флойд.Видеото е поатресаващо...
5
1
 
26
 
! Отговори
11 преди 5 години
А защо в Холандия? Вече има опит, че от там нищо читаво не излиза.
4
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чест и почиания за основателя на Роджър Уотърс,за това,че призна белите каски в Сирия за фалшива организация,съществуваща да прави пиар на терористите и да оправдава бомбардировките
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам защо се занимаат с глупости и само трошат държавна пара. Една репортерка от CNN подуши щорапите на един шжихадист и отсеще - Да , мирише на химищеско оръжие.Точка , кви инспектори , кви 5 лева.
2
3
 
40
 
! Отговори
Шмръц преди 5 години
Тия инспектори са капарирани! Понеже Германия скочи на съюзниците ... и усетиха, че става напечено... та сега ще правят нови съчинения. Всъщност, това не означава ли, че не е имало доказателства за химична атака преди ударите!? Изстреляхте ракетите си само върху теория на вероятностите!?