Ударна бойна група от Русия отровила Скрипал?

Дейли телеграф: Полицията има заподозрени за случая
21 апр 2018 09:01, Анисия Иванова
332
Ударна бойна група от Русия отровила Скрипал?
Снимка: БТА

Британската полиция е установила самоличността на ключови заподозрени за покушението срещу бившия руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, пише вестник "Дейли телеграф", цитиран от ТАСС.

Според британския ежедневник полицията се опитва да заведе дело срещу "лица, представляващи интерес за разследването, за които се смята, че са се върнали в Русия".

Още по темата

Британските власти предполагат, че Сергей Скрипал е бил отровен в дома си в Солсбъри от ударна бойна група, изпратена в страната от руските власти. Тя е обработила с отровно вещество в течен вид дръжката на входната врата на жилището на бившия руски разузнавач, превърнал се в двоен агент, предавал сведения на Великобритания.

"Дейли телеграф" е научил, че в разследването е постигнат голям пробив с проучване на списъците на пътници, влезли и излезли от Великобритания, както и с преглед на голямо количество записи от видеокамери в Солсбъри. Очаква се обаче разследването да продължи още много месеци.

За разследващите освен това ще е изключително сложно да повдигнат обвинения на заподозрените, тъй като срещу тях има косвени доказателства като присъствие на определени полети и в Солсбъри към момента на покушението. Това обаче не доказва обезателно, че именно те са извършили атаката, отбелязва изданието.

Британската полиция "не обсъжда конкретни линии на разследването", заяви лаконично представител на Скотланд ярд в отговор на запитване на ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чета коментарите и се питам - найстина ли искате да се смени режима и хората които сега го подкрепят да отидат в Белене? Това ли е разбирането за справедливост на днешните русофили? И по-важното, ако това е правилният ход, защо сега власт имащите не направят същото за опозицията си, да видим тогава какво ще се пише по подобни форуми. Призовавам всеки един да помисли как ще се чувства ако е от другата страна и тогава да пише.
216
8
 
22
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Англичаните освен, че станаха за смях започнаха и много серизно да се излагат. Ние разбира се им повярвахме отново :)
215
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бедна РусияАз лично няма да гледам нито един мач от тоз цирк.
214
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и остроумни да се пишат руските ***, за мене истината е напълно ясна.
213
19
 
5
 
! Отговори
бедна Русия преди 6 години
Ако им спрат сега световното по футбол руснаците ще вият от глад, защото те на тези пари разчитаха да замажат очите на бедната по-голяма част от Русия.
212
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 183Ако си българин и в ситуацията, в която се намира света в момента, се опитваш да буташ властта /независимо кой е отгоре/ значи си или де.бил, или агент.
211
4
 
22
 
! Отговори
ужЪс преди 6 години
Очаквайте епизод 6173 на английската сапунка ,,Кой отрови Скрипал''
210
9
 
23
 
! Отговори
Манго преди 6 години
След ,като Бени Хил почина , а м-р Бийн започна да дотяга , англичаните успешно разсмиват всички с тази измислена история !
209
5
 
12
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 години
Удърна бойна група от Русия пристига в Лодон за оправи Тереза Мей - много яко чукане я чака !!! Абе била свикнала ама сега ще бъде доста голям зор!!?!?!
208
4
 
6
 
! Отговори
Присъзтвал преди 6 години
До СпецаНе беше бойна група - с очите си видях 100 танка на поляната пред къщата му и 5 цистерни я заливаха обилно с " КАЗАЧОК"
207
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната глупост от Англия.Има ли някой ,който да им вярва? Израел избиха 60 палестинци и раниха стотици преди 2 седмици но за това мълчат като г.з
206
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А с вентилацията на колата какво стана? Ударната бойна група не е ли обработила най-вероятно и вентилацията на колата с бойно отровно вещество за по сигурно?
205
3
 
23
 
! Отговори
мдааа... преди 6 години
Ударната бойна груба самбисти путинисти била изпратена да му удари един бой на Скрипал, но се напили и вместо да му ударят един бой взели, че му намазали дръжката с "Новичок" моля ви се!
204
19
 
6
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
Ми 6 има лоша репотация но кгб е с още по лоша . русия е виновна за натравянето на 100 процента то си е част от занаята на шпионските*****и това си е ежедневие ако ще за разознаването на уганда да говорим .Британците раздухаха просто конкретния случей в своя изгода *** руските вагенки си го заслужават да не забравяме че и Путин е ******от кгб
203
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мирише щото си в *** другарю каналето дълбоко подозирам че е заради свинете руски
202
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важно е бомбастичното заглавие -"ударна група..." пък после става ясно ,че уж установили ,ама не съвсем и още сумати месеци щели да установяват ,както и с косвените доказателства де факто става ясно ,че нямат доказателства .
201
6
 
20
 
! Отговори
каналето преди 6 години
Пробива на микробританците много прилича на пробив в канализацията. Колкото е по-голям пробива, толкова повече смърди и толкова повече отходни продукти!
200
6
 
18
 
! Отговори
Шефа преди 6 години
Хайде стига британски лъжи , не се ли изморихте да предлагате все нови и нови версии?
199
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До лекообратен .Идвам Путине идвам *** Ердоган нямали да те биече му изневеряваш
198
4
 
15
 
! Отговори
Ala-Bala преди 6 години
Велика е Русия: отрови Скрипал, като изпрати бойци проникнали близо до секретни обекти на Британия, обърна изборите в САЩ и почти назначи свой човек за президент, победи в Сирия, завзе Крим и не позволи американците да си направят военна база там, назначи си президент в България и колко други неща са свършили тези, необразовани, диви азиатци, недемократични, даже Истамбулската конвенция са отхвърлили, какво ще правят сега джендърите. Дива работа, не се вписват в Цивилизования Свят.