В южноафриканска църква: Слава на алкохола!

Мнозина се чувстват скандализирани от практиките в църквата Габола
11
В южноафриканска църква: Слава на алкохола!
Снимка: visualhunt.com

В новосъздадената църква Габола в градчето Ориндж Фарм, близо до Йоханесбург, се благославя пиенето на алкохол, което не е считано за грях, предава Асошиейтед прес, цитира БТА.

Създателят на новото вероизповедание е самопровъзгласилият се за папа Тсиетси Макити. По време на службите се консумира бира и уиски. Дори когато се ръкополагат нови свещеници, те се помазват с шотландския концентрат и пият от него от сребърна чаша. А миряните скандират "Алелуя" и на свой ред се черпят с пиво.

"Ние сме църква, която обединява всички южноафриканци, консумиращи алкохол и отхвърлени поради тази причина от останалите храмове", изтъква Тсиетси Макити. 

"Църквата Габола има за цел да вкара отново в правата вяра отхвърлените ни братя и сестри, считани за грешници. Ние пием, за да се изцелим, за да вкараме Светия дух в нас!", заявява основателят на алкохолното вероизповедание.

Но мнозина се чувстват скандализирани от практиките в църквата Габола. Традиционните свещеници настояват властите да я забранят. Мотивът им е, че последователите на "папата" Макити използват Библията по еретичен начин, като насърчават посещаването на кръчми и пиенето на алкохол. Формалният повод за забраната трябва да бъде неспазването на общинските закони в ЮАР, които не разрешават близкото съседство на храмовете с питейни заведения. А църквата Габола провежда своите служби в Ориндж Фарм, именно в опушен бар.

Необичайните религиозни практики не са рядкост в РЮА. Неотдавна беше осъден пастор, който пръскаше лицата на богомолците с домашен инсектицид, за да ги освободи от злите духове, припомня агенцията.


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кощунство! Безсрмани***! Статуята на Пречистата Божия Майка Богоиродица и Дева Мария НЯМА нищо общо с алкохола и алкохолиците! Тези,които се подиграват на Християнските светини,такива да не очакват добро!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нямам думи,секти.Малко секти има а и създават още дяволските създания.
9
3
 
3
 
! Отговори
Додо преди 8 месеца
Гнусна соросoидна пропаганда. Морално, декадентно и психически болно общество, затънало в алкохол, дрога и сексуални извращения е идеалната среда за световна доминация, която е крайната цел на Сатанистите. Затова се правят подобни мероприятия!
8
4
 
3
 
! Отговори
Аз преди 8 месеца
Умен човек!
7
0
 
9
 
! Отговори
ined преди 8 месеца
Bishop не се превежда папа ами е от ранг епископ или владика в различните църкви
6
3
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 8 месеца
Това вероизповедание е с дълбоки корени у нас. Още преди Йосиф, син на Яков!
5
2
 
12
 
! Отговори
Нафарфорий преди 8 месеца
- Дяволска работа ще да е туй - тъй да знаете!
4
6
 
8
 
! Отговори
Бай Оня преди 8 месеца
Това е много хубава религия! Пием за да се изцелим и да вкараме светия дух в нас! Без да знам съм бил баш от тая църква! Алилуя, хвани ме за х...я и наздраве!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Южна Африка отдавна е история !
Голямо бягане от там !
2
3
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 8 месеца
Добрият дух на алкохола е слязъл над тях...
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
е,кое е по-добре, домашен инсектицид или алкохол ?