Какво е тероризъм за Facebook? Как го разпознават?

За първи път социалната мрежа дефинира значението на термина
Обновена: 24 апр 2018 09:32 | 24 апр 2018 09:30, Бойчо Попов
10
Какво е тероризъм за Facebook? Как го разпознават?
Снимка: Ройтерс

Най-голямата социална мрежа в света Facebook публикува за първи път своето определение на думата "тероризъм". По този начин групата иска да направи вътрешните процеси на компанията по-прозрачни. Досега не беше известно как Facebook определя "тероризма".

Сега компанията заяви, че тероризъм е „всяка неправителствена организация, която упражнява умишлени действия на насилие срещу лица или имущество за сплашване на цивилни граждани, правителството или международни организации, за да преследва политически, религиозни или идеологически цели". Тук спадат различни групи, като религиозни екстремисти, бели расисти и войнствени природозащитници. Според Facebook накратко става въпрос за това дали дадена група използва сила, за да наложи своето виждане. 

Освен това стана ясно, че американската технологична компания е премахнала през първите три месеца на годината 1,9 милиона екстремистки мнения от платформата си, или ги е снабдила с предупреждение, че са свързани с терористичната групировка "Ислямска държава" или Ал-Кайда, поясни концернът в своя блог.

Размерът на отстранените или маркираните изказвания се е удвоил в сравнение с предходното тримесечие, се казва в изявлението. Според него по-голямата част от 1,9 милиона публикации с екстремистко съдържание са всъщност заличени, а само малка част е с предупреждения. 

В последните месеци Европейският съюз увеличи натиска върху Facebook и нейните конкуренти в технологичната индустрия за бързо премахване на екстремистко съдържание, като заплашва с ново законодателството, които би ги принудило да правят това.

"Ние нямаме илюзията, че работата е свършена или че досегашният ни напредък е достатъчен", пише Facebook в блога.

"Терористичните групи непрекъснато се опитват да заобикалят нашите системи, така че трябва постоянно да се подобряваме". Редовно се намира например материал, който автоматичният софтуер не разпознава. По тази причина социалната мрежа възнамерява да използва постоянно нови методи.

Още технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: социална мрежаFacebook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Булсатком при първите капки чао де ще гледам мача бре на умаревци
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напълнихте Европа с и3метта на планетата. .
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До номер 2Както е тръгнала работата, дай им още 10-15 години и ще го направят.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКато например ?
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Фейса усукваOk брат ...
4
1
 
9
 
! Отговори
Фейса усуква преди 5 години
Че има ли по големи международни терористи от САЩ, Англия, Франция, Израел, СА, Япония, Канада, някои западни страни в ЕС!Само преди седмица САЩ, Англия, Франция извършиха военна агресия срещу суверенна Сирия, нарушавайки всички международни договори за суверинитет и устав на ООН и Израел, СА, Япония, Канада, някои страни от ЕС ги подкрепиха!нападнаха Сърбия за да отцепят незаконно Косово, без резолюция на ООН!Г- 7 са най- големите терористи в света...богати материално, но...!
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що занимавате с хората с една стагнираща онлайн- платформа, чийто основен бизнес е продажбата на лични данни на потребителите си!В общи линии жизнения цикъл на тези социални бримки е доста сходен с този на " яхоо"!Засега единствено гуглето държи позиции, но и те почват да засмукват тиня!Иде времето на доста по качествени продукти!В момента остаряващия мейнстрийм на IT е в САЩ лежащ на остарели лаври, последните години тъпче на едно място- идат новите и по добри разработки от Изток!
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички страници на герберастията и овладяните медии са терористични организации. Включително и на Винету!Те имат за цел да не можете да осъзнаете до каква степен на разруха е стигнало всичко в герберастката ***! Заливат ви с фалшиви статистики.. как половин БГ взимала 2000 лв заплата и едва ли не трябва да се чувствате виновни за това!
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По тази логика Франклин и Вашингтон са терористи и всякакви техни цитати трябва да бъдат блокирани.