Блянът да си слаб! Какво трябва да знаете за диетите?

Добрата диета променя начина на живот, не само визията
25 апр 2018 12:00, Михаела Лазарова
1
Блянът да си слаб! Какво трябва да знаете за диетите?
Снимка: pixabay

Кога бе последният път, в който следвахте диета и успешна ли бе тя? В желанието си да постигнем по-добра физическа форма, често допускаме грешки в начина си на хранене.

Диетата е в основата на това дали ще успеем да свалим здравословно излишните килограми, да бъдем по-здрави и да задържим постигнатите резултати. Ако планирате промяна в начина си на хранене, вижте какво биха искали диетолозите да знаете за процеса на отслабване.

Не пренебрегвайте силата на съня

Часовете за почивка и сън са изключително важни, когато искате да редуцирате телесното си тегло. Недоспиването е една от причините за повишаване нивата на хормона на глада грелин и съответно се намалява синтезът на хормона на засищане лептин. Липсата на сън може да попречи на избора ви да се храните здравословно и в разумни порции. Също така недоспиването повишава и нивата на кортизола, което ви принуждава да преяждате, обикновено с вредни храни.

Бърза загуба на тегло не е загуба на мазнини

Спазвате ударна диета, която вече показва резултати? Как може да сте сигурни, че разликата в килограмите не се дължи на излишните течности, които сте елиминирали, а не на излишните мазнини.

За да редуцирате мастните натрупвания е добре да следвате хранителен план, който да съдържа храни, които да спомагат за ефективното изгаряне на излишните килограми. Бедната на протеини и въглехидрати диета обикновено не показва желаните резултати.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съвет - Посъветвайте се с личен лекар, после с диатолог.Сещате се - тези хора, които са прекарали по 10-15 години от живота си, за да се обучат специално, за да ви помагат.