Горанов настоява: Еврото ще ни донесе само ползи!

Отсъствието ни от Шенген и от еврозоната - непълноценно членство
Обновена: 25 апр 2018 14:03 | 25 апр 2018 13:37, Бойчо Попов
94
Горанов настоява: Еврото ще ни донесе само ползи!
Владислав Горанов. Снимка: ИВАЙЛО ПЕТРОВ

В много интензивна комуникация с Европейската централна банка и Европейската комисия сме и няма причина да не бъде спазен срокът, който България постави – до средата на годината да подаде молба за членство в "чакалнята на еврозоната", казва в интервю за Investor Digest финансовият министър Владислав Горанов.

"Нашето разбиране е, че отговаряме на всички числови критерии и няма причина да отлагаме повече подобно решение. Още повече, че има и консенсус в обществото".

Според Горанов опитът за неравнопоставено отношение и поставяне на предварителни условия към България за подобно членство не е в съответствие с един от основните принципи в договора за функциониране на Европейския съюз: за еднакво третиране на държавите членки.

"И ние не можем да приемем за честна позицията на този, който казва: изпълнявате критериите, но нямате място в ERM II и еврозоната. Ние сме поели ангажимент за членство в нея още при присъединяването си към Европейския съюз, и това е въпрос само на време и изпълнение на критериите. А нашето разбиране е, че тези критерии са изпълнени", поясни още Горанов.

"Ако си представим степените на интеграция в Европейския съюз, ние се намираме на практика в преддверието, само с членството в него. Отсъствието ни от Шенген и от еврозоната може да се приеме за непълноценно членство. Можем да ги разглеждаме като три концентрични кръга, от които еврозоната е най-вътрешният. Ние още сме в най-външния", казва още финансовият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще станем лидери на най- външния кръг- особено като там влезе и Турция и Украина... Няма да има повече интеграция за нас. Даже ще отменят и цифровите критерии- ще има един основен критерий- кефиш ме- не ме кефиш...
62
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горанов,полезно ще е един АК47 и всички да се изнесат от парламента,а всички служби да преминат в български ръце и само под българско командване.Тогава може да преговаряме!Когато няма мафия и такива като теб.
61
2
 
6
 
! Отговори
да го питам тоз юнак преди 5 години
А бе, построи ли си къщечката?
60
3
 
11
 
! Отговори
да бе преди 5 години
Сега не е много умно да се въведе еврото.Англичаните излязоха от ес защото е много хубаво.А да не говорим колко дългове са натрупани,които трябва да плащаме солидарно
59
1
 
15
 
! Отговори
Владислав преди 5 години
Вкарайте еврото да лъсне истината колко сме добре и колко сме голи!
58
2
 
12
 
! Отговори
сара преди 5 години
Хора, участвайте в организираните подписки по въпроса в различните градове. Превърнали сме се в собственост на едни 240...
57
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
поредния г.рберастки *** жалък ама много
56
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя горанов, май от гората е хващан за министър...
55
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе Горанов, гарантирай едно средно европейско почасово заплащане от 20 евро/час и го приемаме, но тук нищо не става като в Европа, тук растат само тикви - нищо друго не расте!
54
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, к'во става днес(ка), бе! Всички се хвалят:Боко вика "отличници" сме при плащане на външния дълг,Ангелковата вика "ура", че руснаци плажуват и пеят "Черно море ...";Тоя измислен вика, че "отговаряме на критериите", ама ...Май, тези ХВАЛБИ СА СИ ЗА ВЪТРЕШНО ПОЛЗВАНЕ САМО В ГЕРБ ... да си вярват.
53
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
горановче мамино златно, ще напишеш ли запис на заповед, че и при минимално скъпване, ще се лиши от цялата си собственост в полза на църквата примерно, след което ще се самоубие ритуално пред министерски съвет?!Въпросът ми е риторичен...
52
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
горанов щом еврото ще ни донесе само ползи искам като се въведе да живееш със сто евро на месец една година както живеят в момента голяма част от пенсионерите тоест 200 лева да но при въвеждането на еврото цените скачат нагоре колкото и да ни баламосвате следователно българският пенсионер и хората с малки заплати тотално ще обеднеят още повече за сметка на вас богатите
51
5
 
12
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Ползите ще са за герб, някой ше лапне бонус за лобизъм че още една мизерна страна е вкарана в германската кошара. Ще станем точно като гърция испания и италия, задлъжнели, и като ти кажат вземете тез тюрбани от африка и бл изток иначе пари йок и и държавата ще стане ци ганска за 5 г! Защо ли цяла източна европа е в ес но не иска в ез!
50
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се замисля , ако е лошо за България, защо толкова години ни бутат от там ? Би трябвало ЕС да натиска да влизаме ...А реално те не бързат . Като цяло за туризма, ще има полза от еднаква валута. Лятото съм ставал свидетел на постиянни скандали около чендж бюра с туристи. Всипки знаете защо. Но това е негативен фактор за нас.
49
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Горанов настоява: Еврото ще ни донесе само ползи!"---Е, два пъти му прочетох празнословията на това недоразумение, но НИКЪДЕ не видях да казва за ("само") ПОЛЗИТЕ от еврото. Разбрах само, че сме в "най-външния кръг".Благодарение на такива "капачитети" като него и батко му ... пардон, бибитко му.
48
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горанов да си ходи и да изкарва евра като гастербайтер, ако му се иска, кат как си Кристалинка еврокомисаршата, дето избега от ЕК в СБ!Българския народ няма да плаща за неспасяемите дългови задължения на еврозоната, ако Горанов и кака му Кристалинка искат, да си направят лични разплащателни сметки в евро и да внасят на Европейската банка месечни вноски!
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Germanzi avstriizi i dr eu strani obratno komentirat eur e proval i po bedni sa stanali goranov kogo sablujdavadch ti vtoria dankov pizata edna pia e bila 5 d marki sega e 10 eur vsi4ko po skapo ot kakto eur e v eu garzite italianzite germsnizi i dr vs si iskst svojata valita samo goranov ne velikia gezbi sabogatja milioner stana ot kakzo go vse boiko v gerb a sa bg pensioneri nama pari goranov sasrami se besbojniko stuga lagal
46
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нищо хубаво няма в това да ни приемат във валутен съюз в който повечето страни членки са с над 100% БВП дълг. Който всички солидарно трябва да плащат някой ден. Гербави *** измислете нещо друго освен "който не е с нас е комунист, социалист, ***" и т.н. Дори кучетата сванаха вече тактиката. Приемането на еврото ще обогати шепа хора, за другите резултата ще е обедняване.
45
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спокойно рубладжии, няма кой да приеме държавата на мафията в еврозоната и Шенген.Под мъдрото ръководство на Бойчето и Сидер държавата се е запътила с бързи крачки към Евразийския съюз и любимия ви пу-тя.А Горанов е прав че ще има ползи, защото ако се излъжат и ни приемат в еврозоната ще се освободят едни 20млд. евро които гарантират борда и ще могат да бъдат откраднати Бойко и 40 разбойника.
44
5
 
18
 
! Отговори
консилиери преди 5 години
Това момченце е финансиста на мафията!