Борчо, борчо, помниш ли... арести след скандал пред "Макдоналдс"

Безхаберие от 112 и МВР след сигнал за заплахи за саморазправа на паркинг
26 апр 2018 09:00,
202

Снимка: Facebook

Трима варненци са арестувани от полицаи във Велико Търново заради екшън и заплахи за паркоместа на "Макдоналдс" в старата ни столица.

Случаят доби популярност заради пост във Facebook, където от безхаберие след сигнал на спешния телефон 112 се жалва политологът Иво Мирчев.

При хайка на магистралата е бил спрян "Мерцедес" на варнененец, известен като Сакъза. Заедно с него били закопчани и двамата му охранители.

Тримата са задържани за 24 часа заради отправени заплахи срещу мъжа, който е подал сигнал срещу тях на 23 април.

Дежурният в областната дирекция на МВР пък, който трябвало да предава съобщенията от спешния телефон решил, че обаждането за скандал на паркинга не е важно. Според неофициална информация на "Труд" полицаят е отстранен и пратен на улицата като пеши патрул, а срещу него е започнало дисциплинарно производство.

Така заради липсата на съобщение за скандала търновската полиция не се е намесила в понеделник, а засегнатият Иво Мирчев е потърсил гласност в социалните мрежи и направил снимки как варненци не му дават да паркира на празния паркинг и го плашат със саморазправа.

На път за София той се отбил до заведението за бързо хранене в старата столица. Не можел да паркира заради два луксозни автомобила, спрели напречно и заели няколко от свободните паркоместа.

"Отварям аз прозореца и отправям молба да преместят едната лимузина, за да мога да паркирам и аз. Мутрата очевидно е в шок от тая молба и около 5 секунди опитва да я осмисли. Накрая ми казва... "да изчезвам да не стане лошо".

Аз естествено им правя снимки и се обаждам в полицията, защото не считам за нормално през 2018 г. да ни се случват тези неща. Мутрите са впечатлени от нахалството ми да искам да освободят излишно заетите паркоместа и ме наобикалят... Малко преди да започне комуникацията на примитивно ниво ги посъветвах да са внимателни, защото има камери на паркинга... В крайна сметка 20 секунди след случката те се бяха изпарили. Подозирам, че се респектираха от 7 г. Мартин, който бе с мен и им каза, че не иска да вижда мутри.

Неколкократно ме заплашиха с физическа саморазправа... Но не заплахата е важна, а това, че очевидно има възраждане на мутрите и като граждани търпим нещо подобно да се случва. Очаквам МВР да види кои са тези хора, които могат да си позволят на публично място да се държат толкова арогантно. Институциите показват, че не работят. МВР, НАП да направят проверки", призова Иво Мирчев в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
12
 
4
 
! Отговори
Любо преди 5 години
Не са си изпьлнили обещаното и гамена е останал незадоволен.
115
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кви мутри бе хора...Отдавна тези с парите не се занимават с обикновенните хора и не се излагат с заплаха и т.н. Това са едни охранителчета, както някой беше написал с мозък на ***..Във всяка страна по света има престъпност и хора с които никой не се закача, ако руската мафия в САЩ или Англия ти се изпречи, едва ли някой ще му се размине, а тези мишоци са избягали като им се е изребчил човека.
114
8
 
25
 
! Отговори
гражданин преди 5 години
Възмутен съм от това че полицаят от Търновската полиция е отстран поради това че е подценил сигнала СРАВНЕНО С ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ИЗВЪРШЕНО ОТгРАНИЧНИТЕ ПОЛИЦАИ на Айрогара София е нищожнопрегрешение .МВР продължава да ги прикрива и не излиза вече месец няма наказани и уволнени .
113
34
 
3
 
! Отговори
Алов преди 5 години
Сакъза ще го намери и това тежко му !!!
112
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато има обществена търпимост към такива самозабравили се маймуни ще ги има и тях самите явно за 240те охранени *** всичко е в реда на нещатаБСП не направиха нищо по въпроса когато бяха на власт сегашното управление също
111
1
 
39
 
! Отговори
питащ? преди 5 години
Браво на Иво.Интересно -колко други граждани са станали свидетели(а не са подали сигнал на тел.112)
110
3
 
40
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 5 години
Адмирации за смелоста на господина подал сигнал за възраждане на мутренските времена у нас от времето Борисов като гл.сек МВР и Цветанов като МВР.
109
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не са мутри, а надъхани охранители с интелект на овца, които си мислят, че като са напомпали мускулите и имат числено превъзходство, са най-великите на света. Е да ама не, човека е силен защото има разум, а не мускули! Попаднали са хора и сега ще станат човеци по трудния начин. Напълно е прав Иво Мирчев, трябва да се прояви ясно изразена нетърпимост от обществото, полицията не може да е навсякъде, а когато и МВР не реагира, пак публичност и изискване на обяснение.
108
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз познавам един Сакъза от южна България, живее май вече във Варна, турски бизнесмен е, занимава се с жито, сап.ун, и химикали, има няколко фирми и прави доста пачка. Не е криминален, но се познава с такива и се прави на тарикат. Може би става въпрос за същия.
107
4
 
11
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
другарю каскетов, бихте ли могли да ми обясните семантиката и етимологията на израза "народо-населението се ражда"и в часност, дървено-каменната част на употребено-използваната сложно-комплексна дума.
106
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
112 те такива не проверяват. В Германия на мои познат му преведоха от Белгия 100 Е, да купел някакви неща, като отива следващата седмица на гости. От банката му звъняли да питат кой и защо му е превел 100 Е. Друг остана без работа, получи писмо да даде обяснение как и от къде се издържа, защото няма доход от никъде в момента.
105
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страхът от добре тренирани младежи с мерцедеси е вече национален спорт....
104
0
 
48
 
! Отговори
(& преди 5 години
А тоз .БАЛ ник САКЪЗА няма ли си име?Ама на Джурналята им е наредено да не го пишат!
103
0
 
28
 
! Отговори
До Анонимен 107 преди 5 години
Светни ме моля те, кой е този Сакъза? Роден съм и израсъл във Варна и имам претенциите да познавам всички, които си струва да познаваш. Тези ги чувам за първи път. Некви селски гастрольори, май?!
102
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селения пълна и това са богатите хора на България. Мерцедес по света е символ на престиж, в България на простотия. Точно 90-те години. Полицаят някой си ще взима решение, дали е важно или не.
101
0
 
69
 
! Отговори
Крум от Крумовград преди 5 години
Въпросният Сакъз реално не участва в скандала, но една пълна проверка от държавните институции на целия му бизнес и лично имущество, ще му дойде добре, и ще бъде стимул за бъдещо примерно поведение в обществото.
100
59
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Друг ЮристИ какво сега, да направим общонароден проблем, щото някой имал голяма кола и заел малко от съседното място ? Вие май само сеир търсите. Много обичате да сте жертви.
99
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не са мутри,а имитатори.Като цяло винаги ще има такива,неизбежно е.
98
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПо времето на Тодор Живков при комунистическата диктатура и руската окупацуя мутрите редовно паркираха напреко пред Макдоналдс и биеха гражданите за паркоместа, но вестниците тогава не пишеха за това защото нямаше демокрация и свобода на словото. ИЗБИ РИБАТА НАПРАВО - по времето на тошо - МАКДОНАЛДС ?????????????
97
1
 
30
 
! Отговори
Пипи преди 5 години
Това е типично поведение на хора, които са регистрирани в бюрото по труда като безработни. Просто няма работа съобразно квалификацията им.