Пак агресия: 36-годишен ром опита да насили 75-годишна

Баба Мария от години живеела сама в село Златарица
27 апр 2018 08:16, Петя Славова
68

Пореден случай на брутална агресия. 36-годишен мъж ограби и опита да изнасили 75-годишн жена от Златарица. Мъжът е обявен за национално издирване. Хората в града обаче разказват, че той е част от група самонастанили се роми, които системно ги тормозят и настояват те да бъдат изселени от града.

75-годишната баба Мария от години живеела сама в къщата си в село Златарица. Във вторник вечерта, малко след 22 часа, в дома ѝ нахлул 36-годишен мъж от ромски произход, който от известно време живеел в изоставена къща.

Задигнал ѝ единствените 100 лева, които имала в момента, вземал дебитните ѝ карти и опитал да я изнасили… и така няколко часа, съобщава Bulgaria ON AIR.

Накрая жената успяла да избяга и да се добере до къщата на племенниците си. Мъжът избягал веднага, а тя е настанена в неврохирургията на Великотърновската болница.

Десетки жители на Златарица излязоха на протест днес и настояха за реакция от страна на отговорните институции.

36-годишният насилник е обявен за национално издирване, а жителите на Златарица утре отново ще се съберат пред общината с искане цялата група роми да бъде изселена от града им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 5 години
А няма ли кой да се престраши и да изнасили на 36 годишния ром братчеда,който си живее охолно в Драгалевци?
19
0
 
4
 
! Отговори
КАСТРИРАНЕ преди 5 години
за всеки опит за изнасилване и за изнасилване!
18
1
 
4
 
! Отговори
КЪДЕ Е ГЪЛЪБЧЕТО преди 5 години
на Ердоган и приятел на Тачи да поработи вътре или пак търчи из Балканите с викове за глупости. Еи, довърши я тази територия Баце и пак не подема за една стотинка работа да свърши. Дрънка и се покрива Баце и е вампир за нас.
17
1
 
3
 
! Отговори
Няма нито преди 5 години
отговорни институции, нито институции. Оставка на МВР министъра и Бойко Б.
16
1
 
15
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Я по-добре пак напишете историята на ромската Пепеляшка ( от вчера) - която извършва нечувания подвиг - да ходи на работа!А иначе - това са си "културни особености" на етноса - смирение , разбиране, търпение ...Скоро ще станат 3 000 000 ... и българските баби ще са кът!
15
6
 
22
 
! Отговори
Ех преди 5 години
демокрацио, демокрацио...ти вече ще ни довършиш... Глупостта на скачащите няма да излезе безплатна...
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е, че сме стабилни!
13
0
 
10
 
! Отговори
До 7 преди 5 години
До 7 История на БългарияХубаво си почнал с История на България, но защо пишеш за "старинен вариант на румънския език"? Във Влашко и Молдова (Румъния е от 1861 година, когато един човек става княз и на на двете княжества) се е пишело на някакъв вариант на българския на кирилица, а езика е бил смесица от много други езици, най-вече български и 20% латински. Сега е 80% латински плюс заемки от други езици, вкл. и българския. Историята на Румъния е преди всичко история на България, а Румъния е от
12
1
 
12
 
! Отговори
статистика 100% преди 5 години
Всеки 2-ри Ром се пише за българин на Преброяване на Населението на България , как ще разберем колко Роми има в България , според виждането поне 2 000 000 Роми сега живеят в България
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ром утрепа баба Ромка , тва се вижда на видеото или сега ша ги изкарама българи за да не ги дискриминираме
10
4
 
6
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
(10 Стоян Динковпреди 3 минутиВсички сте едни и същи)Тоа коментар го пишеш при всеки негативен коментар за Ромите за всяка Тема за Ромите в тоа сайт, ясно какъв си
9
8
 
7
 
! Отговори
Стоян Динков преди 5 години
Всички сте едни и същи
8
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
36 годишния е ром но и баба Мария е ромка , това се вижда на видеото , да не се бъркаме с имената , става въпрос за Българеещите ни роми в България за които нищо не се знае защо носят типично български имена , ето нещо интересно за Журналистите
7
0
 
21
 
! Отговори
Mari преди 5 години
И какво излиза - властите нямат власт!!! Прогнозите следва да бъдат саморазправа, ще го намерят някой ден в някоя канавка или безследно изчезнал!!!
6
1
 
9
 
! Отговори
История на България преди 5 години
Третата голяма ромска общност в България са т.нар. рудари. Те също идват с "голямата келдерарска инвазия", но за разлика от калдарашите имат преферирано румънско (по-рядко българско) самосъзнание и говорят старинен вариант на румънски език. По религия са православни християни, макар това да не е така силно изразено, както при общността на калдарашите. Рударите се разделят на копанари и мечкари, като всяка от тези групи има множество подразделения.
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БХК къде сте?
4
2
 
35
 
! Отговори
До футболните агитки преди 5 години
Хайде стига безсмислени боеве между вас , намерете това животно и го разглобете преди да го дадете на полицията . Само вие сте надеждата че можете да вкарате ред в държавата .... ББ явно майка няма и не му пука за вашите майки ..... Смърт за ГЕРБ , с една битова престъпност не може да се справи , тръгнал Бае ви *** да оправя ЕВРОПАта
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България има град Златарица и село Златарица много далеч едно от друго. В новината пише ту село, ту град. За кое от двете населени места е новината?
2
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На един спартанец е имало 7 роби и са ги подържали в кондиция без възстания. Не е до числото, а до похвата. Много ни е мека политиката към тях - и всички знаем защо. Сменете закона да гласуват само плащащите данъци и да видим как ще се обърне палачинката
1
2
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има изоставени казарми, там да бъдат прибирани всички безстопанствени роми, да обработват околните земи, да гледат животни и да се изхранват, а не да се самонастаняват където искат и да си правят каквото искат. Управляващите се могат ли да разберат, че не ни интересуват Западните Балкани, а какво се случва тук! Ще стане невъзможно да се живее в България, бе, Борисов!!!!!!!!!