Психично болен налетя на полицай, той го простреля

Четири пъти го лекували в психиатрия, ходел с нож из селото
8
Психично болен налетя на полицай, той го простреля
Снимка: Булфото, архив

Съдебен полицай от Стара Загора простреля със стоп патрон в десния крак 62-годишен мъж, който го нападнал с нож. Няма опасност за живота на пострадалия, съобщиха от полицията.

Инцидентът станал в четвъртък към 9:30 часа в старозагорското село Ракитница.

Съдебният полицай трябвало да заведе принудително в Районния съд на Стара Загора 62-годишният Иван, който бил психично болен, за да бъде решено дали трябва да бъде настанен принудително за лечение в психиатрична клиника.

Вместо обаче да се подчини на съдебната охрана, Иван й налетял с нож. Съдебните полицаи първо опитали да го спрат със спрей, но след като не успели, го простреляли в крака със стоп патрон.

Раната била повърхностна в областта на прасеца. Раненият бил първо откаран и превързан в Спешния център на Университетската болница в Стара Загора, след което - в полицията, за да даде показания по образуваното по случая досъдебно производство, а накрая и в Районния съд.

Магистратите решили да бъде направена съдебно-психиатрична експертиза на Иван, след което да се реши дали той трябва да бъде лекуван принудително.

Тъй като подобна експертиза се прави в амбулаторни условия, от съдебната зала той бил откаран с линейка директно в психоболницата в Раднево.

Ако отново бъде настанен принудително за лечение, това ще бъде за пети път от 2009 г. насам за мъжа от Ракитница.

И друг път се било случвало той да бъде воден под охрана в съдебната зала, тъй като не се явявал доброволно, но сега за първи път той проявил агресия към съдебните полицаи.

Този път трябвало да го лекуват принудително след сигнал от Ракитница, че психично болният мъж се разхожда с нож из селото и може да бъде опасен за съселяните си.

Той бил пенсионер по болест и живеел сам. Не бил агресивен, но се било случвало да крещи и да буйства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
16
 
! Отговори
Правилно е преди 5 години
постъпил полицая: ДОРИ и да не беше стоп-патрон, а такъв, който ще го убие.Дайте повече правомощия на полицаите, когато насреща връхлитат да ги убиват! И за нас ще епо-добре! Нали това епрофесията им "Да пазят и да защитават"( гражданите на държавата).
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грещен куршум.И грешно място на прострелването.
3
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Болшевиките в България за 29 години така оглозгаха държавата ,та хората полудяха от мъка.
2
0
 
28
 
! Отговори
Аз преди 5 години
"Не бил агресивен, но се било случвало да крещи да буйства''Това е съвсем спокойно и никак неагресивно поведение
1
2
 
29
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
За пети път е настаняван...Сигурно предните пъти е оздравявал, но пак почнала да му лопа дъската. Защо въобще ги пускат такива?!