Сестрата на Ким: Да се ускори обединението на Корея!

Думите й посрещнати с одобрителен смях на преговорите
27 апр 2018 09:30, Елка Василева
28
Сестрата на Ким: Да се ускори обединението на Корея!
Ким Чен Ун и Мун Дже Ин. Снимка: БТА

Сестрата на севернокорейския ръководител Ким Чен Ун - Ким Йо Чен, включена в делегацията на КНДР за днешната среща на върха, предложи по време на течащите преговори между двамата лидери да се ускори обединението на двете Кореи. Това съобщи на брифинг Юн Йон Чан, прессекретарят на южнокорейския президент, предаде ТАСС.

"Ким Йо Чен каза, че трябва да се ускори обединението на Корея", посочи говорителят и допълни, че тази ремарка била посрещната с одобрителен смях от всички присъстващи на преговорната маса.

Президентът на Южна Корея Мун Дже Ин предложи на севернокорейския си колега да бъдат свързани железниците на двете страни, посочи още Юн Йон Чан.

"Президентът Мун отбеляза, че това би осигурило съществен принос към икономическото сътрудничество между двете страни", каза той.

Още по темата

Проектът за междукорейска жп линия е обсъждан от ръководствата на двете държави и по-рано, но все още не е осъществен. Той предвижда в бъдеще и свързване на корейските железници с руската Транссибирска жп магистрала, което ще даде възможност товари от Корейския полуостров да се доставят в Европа много по-бързо, пояснява ТАСС.

Предложението на Ким Чен Ун президентът на Юга Мун Дже Ин да прекрачи демаркационната линия и да стъпи на севернокорейска земя бе направено спонтанно, информира говорителят на южнокорейския лидер.

"Щом Ким Чен Ун мина откъм южнокорейската страна на границата, президентът Мун запита риторично кога ще може и той да стъпи в Северна Корея. Ким Чен Ун отговори мигновено: "Може би ей сега" и хвана президента за ръка с покана да го последва отвъд демаркационната линия", посочи той.

Южнокорейският президент го стори без колебание, след което двамата държавни лидери известно време позираха пред камерите, стоейки вече в севернокорейската част на зоната.

Лидерът на КНДР призна на границата пред южнокорейския си колега, че е впечатлен от срещата с него на "подобно историческо място".

"Много се радвам на тази среща, не можах да сдържа своя ентусиазъм. Много съм впечатлен, че се срещнахме на подобно историческо място и че президентът Мун пристигна тук, за да ме посрещне лично на демаркационната линия", цитира негови думи телевизия Ен Ейч Кей.

Мун Дже Ин заяви на свой ред, че "това е много смела стъпка" от страна на севернокорейския лидер, "ознаменувал с появата си този исторически момент", добавя ТАСС.

/БТА/


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
2
 
! Отговори
И ние така преди 2 години
До на другия бряг
И ние го изхвърлихме но вече имаме западан начин но не и живот.
26
1
 
7
 
! Отговори
на другия бряг преди 2 години
и Кимчо изхвърля комунизма и иска западен начин на живот
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До

"На нас капитала може да ни е колкото акъл имаме" - тоест нула.

И за какво се зориш да защитаваш тия дето те владеят и липсата им ценности?
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На нас капитала може да ни е колкото акъл имаме, и колкото ни се работи. Никой не е длъжен да се съобразява с тебе или някой. Това е пазарна икономика ...работиш, градиш и печелиш. Светът е пред тебе създавай и печели. Ама ти е трудно нали. ..Няма е партията да те сложи на постче и да цоцаш 20 години ...тея дето бъхтят :))
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Моля

Я кажи про-западни капиталисте, на тебе колко ти е капитала?

:):)
22
3
 
1
 
! Отговори
Западни ценности преди 2 години
До Моля?

Статия:
"Куклено шоу! Приклекни, отскочи и се търкулни... срещу куршумите в САЩ"

четеш ревеш и се смееш на тия западни ценности...
кво има да се каже повече?
21
0
 
9
 
! Отговори
Моля? преди 2 години
Моля? Кой, Кой, Кой няма капитал?? Българските капиталисти са бившите ни комунисти! Я си направи сверка за нашите милиардери и милионери - биография и т.н. Това е българския парадокс. Хора, които проповядваха комунистически и социалистически ценности сега са най-върлите капиталисти и олигарси.
20
0
 
2
 
! Отговори
ВТОРА ЗАБЛУДА преди 2 години
Тоя дето изка да обезцени труда ти ти мислел за социалното благоденствие...
То е също като при гледането на овце - важна е вълната не овцата.
19
2
 
1
 
! Отговори
ПЪРВА ЗАБЛУДА преди 2 години
Всички сме капиталисти,
НО повечето от нас НЯМАТ капитал...
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен
"Точно някъв..."

Гузен негонен бега. БГ пословица.

Исках да кажеш някоя прославута "западна ценност", почна да се оправдаваш за морал...

ИЗОБЩО не съм и очаквал друго де!
То вашата митология е само приказки и лъжи!
17
0
 
5
 
! Отговори
Васил Коларов преди 2 години
Управниците да мислят за България??? Как да стане това като 100% от тях са синчета на бивши номенклатури и са твърди русофили, въпреки че някои твърдят друго. Проблема на нашата нация от по-ново време винаги е бил разделението на "фили" и фоби", което се насажда отвън и което винаги е било пречка за постигане на националния идеал. Американофили и Русофили ни водят към поредния крах. Затова през годините загубихме Зап.покрайнини, Македония, Добруджа и част от Тракия. Българи, не се самоизяждайте!
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само пълни бaлaмурници могат да се вържат на подобни приказки.
Южнокорейците никога не биха приели да ги управлява семейство ким. От своя страна и ким никога не би сдал властта доброволно. Това е пълен абсурд.
15
2
 
6
 
! Отговори
Георги Димитров преди 2 години
Всички изкуствено и антихуманно разделени държави от ком.режим се обединиха или вървят към обединение - Германия, Виетнам, Румъния с Молдова, Корея. Други се откопчиха от хватката на ком.съюзи -Чехия и Словакия; Хърватия, Словения, Босна и Херц.,Черна гора и "Македония"; бившите републики на СССР.Само на България великите сили не й разрешават обединение с "Македония"!?!Между другото ако се осъществи обединение м/у Румъния и Молдова,трябва да ни върнат Сев.Добруджа. Управници мислете за България!
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
американците няма да позволят това да се случи. Ако няма проблем на Корейския полуостров, значи няма да има причина и те да са там.
Това едва ли ще ги устройва.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 12
Точно някъв болшевик във форума , ще ме учи на морал :)) Аре Моля ти се бягайй на село да правиш ракия . Точно вие дето създадохте ВСВ, Криехте за катастрофата в чернобил , политически затвори , трудови лагери , забрана за всичко , бомбени атентати на църкви ....Точно ти ли пишеш за ценности :))
12
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен

я като отвори тема кажи три 'добри ценности на запада' (и ЮК) дето ги няма другаде!

Че само говорите/пишете а на практика - НИЩО.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако тия се обединят със Южна Корея до 10 години ще са забравили за дружбата със Рашка.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 8 и 9
Добре се опитваш да мажеш лопататаа, но не се получава. Първо 70 години никой не е пречил на СК да махне комунизма, второ ако не бяха тези жестоки санкции последните 2 години ....орангутан щеше да продължи.
Заслугата е на Запада., не на баба ти. Както всички виждаме "ценностите " на запада в ЮК са доста добри - една богата и уредена държава с модерна армия.
9
3
 
9
 
! Отговори
В крайна сметка преди 2 години
Тия ще се разберат ако не са военолюбивите "ценности" на запада...
8
5
 
10
 
! Отговори
И аз така мисля преди 2 години
Нещата отиват накъм мир въпреки старанието на краварите!

Друго си е като имаш ядрено оръжие за аргумент.
Явно Ким не е какъвто толкова време го ругаехте и плюхте!