Меркел: Никой не е заинтересован от лоши отношения с Русия

Тръмп: Иран няма да произведе в бъдеще ядрени оръжия
Обновена: 28 апр 2018 14:44 | 28 апр 2018 10:32, Елка Василева
99
Меркел: Никой не е заинтересован от лоши отношения с Русия
Ангела Меркел и Доналд Туск. Снимка: Reuters

Никой не е заинтересован от лоши отношения с Русия, но за разногласията с Москва трябва да се говори открито. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел на пресконференцията с президента на САЩ Доналд Тръмп, цитирана от ТАСС.

"Никой не е заинтересован от лоши отношения с Русия, но там, където се появяват конфликти и стават такива неща, както например в Украйна, те трябва да бъдат назовавани с истинските си имена", каза Меркел.

Тя заяви, че е обсъдила с Тръмп политиката на Русия, ролята й в Сирия, ситуацията в Украйна, както и възможните последствия от американските санкции срещу Москва за Германия.

Споразумението по иранската ядрена програма не е достатъчно, за да се възпрат амбициите на Техеран, заяви също така Ангела Меркел, цитирана от Франс прес.

"На мнение сме, че споразумението е първи етап, който допринесе за забавяне на техните дейности, по този аспект по-специално, но мислим също, че от германска гледна точка, това не е достатъчно, за да се гарантира, че амбициите на Иран са овладени и удържани", заяви Меркел на обща пресконференция с Доналд Тръмп след техния разговор.

По същата тема на пресконференцията Тръмп подчерта, че Иран няма да произведе в бъдеще ядрени оръжия, предаде Ройтерс. Той заяви, че трябва да се гарантира, че Иран няма да се сдобие с ядрено оръжие. Той добави, че трябва да се гарантира и, че режимът в Техеран ще прекрати и разпространението на опасните си ракети и своята поддръжка за тероризъм, допълва ТАСС.

На общата пресконференция с Меркел, Тръмп каза, че за място срещата на върха между него и Ким Чен Ун вече се обмислят само два варианта. "Останаха само две страни сега", каза Тръмп. По-рано днес той говореше за "две-три места".

Тръмп увери, че няма да повтаря грешките на миналите американски лидери спрямо Северна Корея. Той каза, че окуражен от историческата среща между лидерите на двете Кореи днес, предаде Ройтерс. Тръмп обаче увери, че САЩ ще запазят натиска над Пхенян, докато не се случи обещаната денуклеаризация. По повод на предстоящата среща на върха САЩ-Северна Корея Тръмп изрази надежда, че тя ще бъде продуктивна.

Меркел също коментира срещата на двете Кореи и каза, че това е първа стъпка към разрешаване на корейския конфликт, но остава да се постигне пълна денуклеаризация, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Канцлерът каза, че твърдостта на позицията на Тръмп относно Северна Корея, в това число затягането на санкциите миналата година, е помогнала за постигане на пробив в разговорите между двете Кореи, предаде ДПА. По адрес на двете Кореи  Меркел каза, че германците много добре знаят какво означават годините на разделение, визирайки разделена Германия и разделения сега Корейски полуостров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каза Меркел докато строи Северен Поток 2... понеже Северен може, Южен не. Не е европейско.
73
1
 
7
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До 77 по скоро се притеснявай за нас с тия "съюзници "северен поток може южен не
72
5
 
6
 
! Отговори
Скоро ще и писне! преди 5 години
На Русия скоро ще и писне да и играете по нервите и ще ви врътне кранчето съвсем!
71
10
 
2
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Много благодаря но хич не ми е мизерно, нито ми е бедно и права си имаме, за разлика от руските мижици, които от крепостни селяни, през колхозни роби на болшевиките, до днешните промити тикви на путин, алокохолизиран народ от ***, нито някога свобода са имали, нито благоденствие, москвичи изгнили. Вас американците ще ви оправят, както и предишния път, ще подгънете колене да се молите пак за заеми и милостиня.
70
3
 
7
 
! Отговори
мен преди 5 години
По ми прилича ми на окупирана държава с чужди военни бази и политици които ходят на инструктаж в чужди посолства. И преди сигурно са ходели но поне нямаше чужди бази.и не намалявахме като народ
69
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъмните балкански субекти мислят, че като плюят по Русия ще получат безвизов режим за краварника! Няма - колониалните обитатели си остават такива, без права и като колония на сащ имат само и единствено право да се радват на бедност и мизерия!
68
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Hafen die Wahrheitдо колкото съм чувал, нещото наречено "референдум" е гласът и желанието народно и там политиците са длъжни да се съобразят! а в крим е имало такова нещо!
67
5
 
1
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
А ти си ***
66
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПатриотАма всичките ли и петимата?
65
8
 
3
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Може да сме малка армия, но имаме опит в разгромяване на мужици, в ПСВ от Дунав на Серет ги изхвърляме, прадядовците ни са ги клали като зелки тогава, ако се наложи и днешните български войни ще го правим с нашите съюзници от НАТО.
64
10
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Българските офицери и войници ще стоят редом до своите съюзници от НАТО, докато освободиме света от руската империялистическа агресия.
63
9
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Платените руски *** умират от яд, продажници долни, 45 години продадохте България на съветите и сега пак искате да я подарите направо, ще ви спреме, ако трябва и с ракети и куршуми ще защитим България и българския народ да не падне никога повече под руската тирания.
62
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Умна е Меркел, скоро ще има и Северен Поток 2, пак ще купува руска газ с отстъпка, а БГ-политици вместо Южен Поток....................ще имаме турски поток................руска газ с туркса надценка....................Ердоган определя правилата...........ние строим хъбчета и си имаме счетоводители като Теменужка за енергийни министри!!!!Радвате ли се , селяни прости???
61
3
 
16
 
! Отговори
за Украйна преди 5 години
Украйна беше употребена от Запада,но в близките 50 години няма шанс за членство в ЕС.Неофашистите в Киев вече никой не ги иска, нито на Изток, ното на Запад.Няколко дена Майдан..................после десетилетия глад и разпад на държавата.Златният резерв на Украйна вече се съхранява в една банка в САЩ...............отпускат сде пари , ако слушат, ако не..............мизерия и глад............така става с тия Майдани.
60
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До много некадърниЗащо пишеш за неща с които не си запознат? Та ти изобщо не си стъпвал в Русия,дали си наясно даже в коя посока са намира е съмнително.
59
6
 
21
 
! Отговори
ВИНАГИ ИСТИНАТА преди 5 години
КРИМ Е РУСКИ БЕШЕ ПОДАРЕН НА УКРАЙНА , КОГАТО С РУСИЯ БЯХА ПРИЯТЕЛИ . УКРАЙНА ИЗБРА САЩ И РУСИЯ СИ ВЗЕ ПОДАРЪКА БЕЗ БОЙ И ЖЕРТВИ / НЕ КАТО КОСОВО / КРИМ Е НА РУСИЯ ТОЧКА ПО ВЪПРОСА
58
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и какво спомена украйна тая дърта *** , кой направи конфликта я кажи *** , то бива наглост ама вече бетер , сега като ги гледам са развиваща нация и водеща икономика а наскоро чух че и от там пройзлязла цивилизацията , луди хора колкото щеш , съсипахте една държава като загинаха хиляди и то само заради един пренос на газ , то и народа там вече не ви вярва само шайката управници дето гълтат дебели комисионни
57
1
 
9
 
! Отговори
КЪДЕ Я СТЯГА ЧЕПИКА преди 5 години
"както и възможните последствия от американските санкции срещу Москва за Германия"хА ХА мЕРКЕЛ ХЕМ ИСКА САНКЦИИ срещу РУСИЯ хем за нея да няма последствия .То така неможе!Хем ........до края хем душата в рая!
56
26
 
6
 
! Отговори
много некадърни преди 5 години
Руснаците са много некадърна нация ! Господ дава ,но в кошара не вкарва ! Дал им е огромна територия с много природни ресурси , но от некадърност не могат да се възползват от това ! Арабите построиха магистрали в пустинята , а руските некадърници на сух терен обикновен асфалтов път не могат да построят ! 80 % от пътищата в Русия са черни пътища ! Американците и китайците напълниха страните си с високи и модерни небостъргачи ,а руските некадърници 20 етажа сграда я имат ,я нямат !
55
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
изперкел и клоуна лицемерничат пред медиите, не е истина тия двамата колко глупости сътвориха...