Меркел: Никой не е заинтересован от лоши отношения с Русия

Тръмп: Иран няма да произведе в бъдеще ядрени оръжия
Обновена: 28 апр 2018 14:44 | 28 апр 2018 10:32, Елка Василева
99
Меркел: Никой не е заинтересован от лоши отношения с Русия
Ангела Меркел и Доналд Туск. Снимка: Reuters

Никой не е заинтересован от лоши отношения с Русия, но за разногласията с Москва трябва да се говори открито. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел на пресконференцията с президента на САЩ Доналд Тръмп, цитирана от ТАСС.

"Никой не е заинтересован от лоши отношения с Русия, но там, където се появяват конфликти и стават такива неща, както например в Украйна, те трябва да бъдат назовавани с истинските си имена", каза Меркел.

Тя заяви, че е обсъдила с Тръмп политиката на Русия, ролята й в Сирия, ситуацията в Украйна, както и възможните последствия от американските санкции срещу Москва за Германия.

Споразумението по иранската ядрена програма не е достатъчно, за да се възпрат амбициите на Техеран, заяви също така Ангела Меркел, цитирана от Франс прес.

"На мнение сме, че споразумението е първи етап, който допринесе за забавяне на техните дейности, по този аспект по-специално, но мислим също, че от германска гледна точка, това не е достатъчно, за да се гарантира, че амбициите на Иран са овладени и удържани", заяви Меркел на обща пресконференция с Доналд Тръмп след техния разговор.

По същата тема на пресконференцията Тръмп подчерта, че Иран няма да произведе в бъдеще ядрени оръжия, предаде Ройтерс. Той заяви, че трябва да се гарантира, че Иран няма да се сдобие с ядрено оръжие. Той добави, че трябва да се гарантира и, че режимът в Техеран ще прекрати и разпространението на опасните си ракети и своята поддръжка за тероризъм, допълва ТАСС.

На общата пресконференция с Меркел, Тръмп каза, че за място срещата на върха между него и Ким Чен Ун вече се обмислят само два варианта. "Останаха само две страни сега", каза Тръмп. По-рано днес той говореше за "две-три места".

Тръмп увери, че няма да повтаря грешките на миналите американски лидери спрямо Северна Корея. Той каза, че окуражен от историческата среща между лидерите на двете Кореи днес, предаде Ройтерс. Тръмп обаче увери, че САЩ ще запазят натиска над Пхенян, докато не се случи обещаната денуклеаризация. По повод на предстоящата среща на върха САЩ-Северна Корея Тръмп изрази надежда, че тя ще бъде продуктивна.

Меркел също коментира срещата на двете Кореи и каза, че това е първа стъпка към разрешаване на корейския конфликт, но остава да се постигне пълна денуклеаризация, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Канцлерът каза, че твърдостта на позицията на Тръмп относно Северна Корея, в това число затягането на санкциите миналата година, е помогнала за постигане на пробив в разговорите между двете Кореи, предаде ДПА. По адрес на двете Кореи  Меркел каза, че германците много добре знаят какво означават годините на разделение, визирайки разделена Германия и разделения сега Корейски полуостров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
С две думи - Тръмпе, що се държим така гадно с руснаците?
53
0
 
11
 
! Отговори
haha преди 5 години
До ПатриотПатриот е душа даваза наука, за свобода;но не свойта душа, братя,а душата на народа!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек що да прави?продава си и душата.
52
11
 
3
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
А може и да ви тестват с някой новичок, да видят кагебейците дали става за руските агенти дето ги предават на поразия и бегат към "лошия" Запад.
51
18
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Там да си ходите у Русията, Путин ще ви оправи по сталински и кагебейски, у Сибир да работите като роби и после куршум в тила по кагебейски.
50
21
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Санкции до дупка за Путинистите, бой по всяка точка на света, вън от България на руските слугинажи. Там на мизерията да си ходите, тук е свободна държава. Тук е НАТО, ЕС и нашите приятели и съюзници от Америка, Азия е в другата посока там се разпростирайте, в сибирската пустош има място за всички ви.
49
14
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
И как никой (или пренебрежително малко) не ходи да работи, учи или дори на екскурзия за забавление в руската пуст, а всеки гледа да отиде или да си прати детето на Запад, защо толкова искахме да ни паднат границите с европейските държави,а не съм чул никой да реве, че иска да ходи в Русията.
48
16
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Прави впечатление, че по сайтовете руските *** са много активни, но когато в реалния живот 80% от хората, които познавам и говоря въобще през годините, от началото на прехода до сега си понамразват руснаците и харесват Запада, не само Съединените американски щати и Европейския съюз, но и като цяло имат демократично и свободолюбиво западно мислене, а наведените на руснаците са най-вече дъртофелници и обвързаните със комунистическия режим.
47
9
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Добре казано. Светла му памет на Роналд Рейгън.
46
5
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Точно така, Турция е държава, но вече съвсем не е демократична, а и си прав че по Анадола е мизерия, с нея ще сме само военни съюзници, до ЕС няма да припарят.
45
13
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Всичко друго руско включително гадните идеологии, политики и пропаганди е ***, който се е обвързал с руските отпадници не е прокопсал, а са му стъпили на врата и му пият кръвта тия империялисти и окупатори. Вижте Приднестровието, Крим, Донбас, Северна Осетия, Абхазия, и повторната окупация на някои от бившите съветски републики.
44
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТурция е държава..................Абе тя и Русия е държава ,ама *** !От държава до държава има голяма разлика ! Вие тюркофилите си въобразявате ,че Турция е само Истанбул Анкара , Измир и Анталия , ама бедна ви е фантазията ,че в Турция има големи райони в мизерия ,без вода ,отиват да си перат дрехите в реката !А русофилите си въобразяват ,че цяла Русия е Москва и Санкт Петербург ! Покажете едно турски или руско село ,което да е по-хубаво от село в западна Европа или САЩ
43
9
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
А на тия дето толкова се навеждат на русняците, вие какво руско нещо използвате; кое ви е руско компютъра ли? софтуера ли? телевизора? мобилните телефони, камерите или колата, може би карате москвичи а? въобще какво руско става за нещо освен водка, хайвер и калашников, който се произвежда в цял свят вече ,тъй че е интернационален.
42
15
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Украйна за разлика от Турция е европейска християнска страна и в момента, в който ги спасим от руските окупатори и те изпълнят условията за членство ще ги вземем и в НАТО И в ЕС. Това не е бута баня, не може всеки да си влиза на общо основание има си критерии,например Турция никога няма да влезе в ЕС, защото никога не може да покрие всички изисквания на нашите демократични ценности и светоглед.
41
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Патриотами че и в руската армия всеки трети е ислямски фанатик - чеченец ,или някакъв си там подобен ! Руската армия и ИД нямат никаква разлика ! Да са живи и здрави американците ,че въдворяват ред в света !
40
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нашия Южен поток кога?За едни има,за други няма.
39
11
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Сирийските мекерета на Асад щяха да са дали фира вече ако кюрдите и Запада не бяха разгромили ислямска държава, а руските пропагандни бълвочи се ги яж ти, ислямска държава са същите гадни ислямски терористи, които ви режеха тиквите в Чечня и Запада няма нищо общо с тяхното създаване. Запада единствен може да отърве света от тях.
38
13
 
7
 
! Отговори
браво на САЩ преди 5 години
САЩ възнамеряват да въоръжат Украйна с модерни оръжия техника и логистика за да могат украинците да се борят по-ефективно срещу руските агресори !Тъй като Украйна в момента няма с какво да плати тези оръжия ,вероятно САЩ ще ги дадат под формата на дългосрочни заеми с период на погасяване на заема от 50 или 100 г . ! Украинският народ не е сам в борбата си срещу руските окупатори ! САЩ са помагали на всички които са нужда , помагали са дори на руските алкохолици за да се спасят от Хитлер !
37
7
 
6
 
! Отговори
Мачкай Вова! преди 5 години
На одной из встреч Владимира Путина с клубом "Валдай" Президента России спросили: - Говорят, вы же можете уничтожить США примерно за полчаса. Путин на несколько секунд задумался и ответил: - Вообще-то быстрее...
36
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сирийската армия и руските ВКС светиха маслото вече на над 2 хил американци в Сирия изпратени да обучават и помагат там на главорезите от Ислямска държава, но янките не обелват и дума за това.
35
9
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Не ми пиши на руски бе мишок, и азбуката ние сме ви я дали. върви си в Сибир и мри от глад и студ.