Меркел: Никой не е заинтересован от лоши отношения с Русия

Тръмп: Иран няма да произведе в бъдеще ядрени оръжия
Обновена: 28 апр 2018 14:44 | 28 апр 2018 10:32, Елка Василева
99
Меркел: Никой не е заинтересован от лоши отношения с Русия
Ангела Меркел и Доналд Туск. Снимка: Reuters

Никой не е заинтересован от лоши отношения с Русия, но за разногласията с Москва трябва да се говори открито. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел на пресконференцията с президента на САЩ Доналд Тръмп, цитирана от ТАСС.

"Никой не е заинтересован от лоши отношения с Русия, но там, където се появяват конфликти и стават такива неща, както например в Украйна, те трябва да бъдат назовавани с истинските си имена", каза Меркел.

Тя заяви, че е обсъдила с Тръмп политиката на Русия, ролята й в Сирия, ситуацията в Украйна, както и възможните последствия от американските санкции срещу Москва за Германия.

Споразумението по иранската ядрена програма не е достатъчно, за да се възпрат амбициите на Техеран, заяви също така Ангела Меркел, цитирана от Франс прес.

"На мнение сме, че споразумението е първи етап, който допринесе за забавяне на техните дейности, по този аспект по-специално, но мислим също, че от германска гледна точка, това не е достатъчно, за да се гарантира, че амбициите на Иран са овладени и удържани", заяви Меркел на обща пресконференция с Доналд Тръмп след техния разговор.

По същата тема на пресконференцията Тръмп подчерта, че Иран няма да произведе в бъдеще ядрени оръжия, предаде Ройтерс. Той заяви, че трябва да се гарантира, че Иран няма да се сдобие с ядрено оръжие. Той добави, че трябва да се гарантира и, че режимът в Техеран ще прекрати и разпространението на опасните си ракети и своята поддръжка за тероризъм, допълва ТАСС.

На общата пресконференция с Меркел, Тръмп каза, че за място срещата на върха между него и Ким Чен Ун вече се обмислят само два варианта. "Останаха само две страни сега", каза Тръмп. По-рано днес той говореше за "две-три места".

Тръмп увери, че няма да повтаря грешките на миналите американски лидери спрямо Северна Корея. Той каза, че окуражен от историческата среща между лидерите на двете Кореи днес, предаде Ройтерс. Тръмп обаче увери, че САЩ ще запазят натиска над Пхенян, докато не се случи обещаната денуклеаризация. По повод на предстоящата среща на върха САЩ-Северна Корея Тръмп изрази надежда, че тя ще бъде продуктивна.

Меркел също коментира срещата на двете Кореи и каза, че това е първа стъпка към разрешаване на корейския конфликт, но остава да се постигне пълна денуклеаризация, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Канцлерът каза, че твърдостта на позицията на Тръмп относно Северна Корея, в това число затягането на санкциите миналата година, е помогнала за постигане на пробив в разговорите между двете Кореи, предаде ДПА. По адрес на двете Кореи  Меркел каза, че германците много добре знаят какво означават годините на разделение, визирайки разделена Германия и разделения сега Корейски полуостров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
31
 
9
 
! Отговори
на пук на диваците преди 5 години
До 10 г. Украйна ще бъде част от ЕС и НАТО !Няма да оставим Украйна да бъде мачкана от някакви си сибирски алкохолици !
13
30
 
7
 
! Отговори
за руските диваци преди 5 години
само санкции щом не разбират от дипломация !
12
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9Ооооооооооо..................ами гледай тогава филмите за с Гойко Митич и ще видиш какви зверства са извършвали нашествениците в "сегашната кравария" върху индианците!!!!! МИЛИ БОЖЕ, ДА ЖИВЕЕШ ЖИВОТА СИ КАТО СИ ВАДИШ ИЗВОДИ ОТ ФИЛМИ............те затова сте чалнати, защото живеете в някаква виртуална реалност и даже нормални изводи не можете да си направите!
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 8 живееш в каменната ера! Всеки може да те манипулира както си иска!
10
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8Я пак...."съседни държави" ли викаш???? Алоууу....неграмотнико.....*** НА УЧИЛИЩЕ!!!! НИКОГА, АМА НИКОГА В ХИЛЯДОЛЕТНАТА ИСТОРИЯ на еуропката НЕ Е ИМАЛО ДЪРЖАВА "украина"!!!!!!!!!!!!!!!!!! Имало е разни народности, но даже "украинци" като такива съществуват от наречието "окраина" на Руската империя!!! Нямат нито език, нито култура.......всичко е изкилифарчен полско-руски! Не могат да си преведат даже учебниците сега, защото НЯМАТ ТАКИВА ДУМИ!!! Така че ТОВА Е РУСИЯ И ЩЕ БЪДЕ ПАК!!
9
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЛЕДАЙТЕ ФИЛМА РАМБО 3 ДА ВИДИТЕ КАКВО ЗЛО Е РУСИЯ!РУСИЯ Е ЗАВОЕВАТЕЛ И ИЗБИВА ЖЕНИ ДЕЦА НАРЕД АКО МОЖЕ ДА ОКУПИРА И ОТКРАДНЕ НЕЧИЯ НАПЪЛНО ЧУЖДА ЗЕМЯ И ТОВА Е СЛЕД РАЗПАДА НА СССР!
8
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До тази баба МеркелБежанците няма причини да ги мразим ,че 20 % са били терористи ! Необразовани хора са ,неграмотни ,религиозни фанатици които лесно се подават на религиозни манипулации ! Те не знаят кво правят !Но руснаците има защо да ги мразим ! Правят дивашки работи ,въпреки че са хора със светско образование ! Избиват народа на съседна държава въпреки ,че са подписали международен договор да не рушат тази държава и да не анексират територии от нея !Руснаците знаят кво правят
7
9
 
30
 
! Отговори
До тази баба Меркел преди 5 години
Смятай, колко си неадекватен, щом мразиш повече руснаците от чешмите. Това първо, и второ смятай колко си неадекватен, щом не разбираш, че Меркел вече има по снисходителна позиция против Русия
6
41
 
12
 
! Отговори
тази баба Меркел преди 5 години
бях я намразил ,че докара в Германия 2 милиона бежанци от които 20 % терористи !Но сега я уважавам заради твърдата й позиция срещу руските агресори !Омразата ми към руските агресори е много по-голяма от омразата ми към бежанците , затова вече баба Меркел ми е симпатична ! САМО САНКЦИИ ЗА РУСКИТЕ ДИВАЦИ ИЗБИВАЩИ ХРИСТИЯНСКО НАСЕЛЕНИЕ !
5
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Е, ти пък.........тя даже на началника си Кол подхвърли динена *** и го измести, та сега, като е канцлер вече не се знае колко време!!! Аллоооуууу......де са тия дето нещо мрънкяха за някаква "сменяемост на властити", "диктатура и тоталитаризъм"!!! А колкото до нещастната окраина - ВИНАТА ЗА ПРЕВРАТА И ПЪЛНИЯ ХАОС СИ Е ЗАСЛУГА И ОТЛИЧИТЕЛНА МАРКА ЕДИНСТВЕННО НА ТАЯ "госпожа" и дивия запад!!!!! ЛИЧНА "ЗАСЛУГА"! Ха-ха....сега ще ги видим КАК ще се "преборят" с новите неонацистчета!
4
3
 
21
 
! Отговори
А преди 5 години
МЕРКЕЛ НЕЩО ИГРАЕ И ВИЖДАМЕ КАКВА Е ГЕРМАНИЯ,НЕ Й ПРЕЧИ ДА ИМА ИКОНОМИЧЕСКИ ОТНОШЕНИЯ С РУСИЯ ЩОМ ИМА ПОЛЗА,НИЕ КАКВО ИГРАЕМ ГАНКИНОТО,КАКВО КАТО Е ДВОЙНА ИГРА ЩОМ ЩЕ ИМАМЕ ПОЛЗА.ГОЛЕМИ СМЕ ***,НИКОЙ НЕ ДАВА МЕДАЛ ЗА ВЯРНОСТ,ВИЖ СИ КАНЧЕТО БЕ БЪЛГАРИНО.ПОГАТЕЯТ 2%И ТЕ НИ ДАВАТ ПОСТОЯННО АКЪЛ,КАК НИЕ ДА СИ СЪБУВАМЕ ГАЩИТЕ ПРЕД БОГАТИТЕ.ТРЯБВА НИ ОРБАН,А НЕ .ПОСЛУШКО
3
4
 
25
 
! Отговори
бостанско плашило преди 5 години
Голямата трагедия на Доналд Тръмп е, че вече никой не го е страх от него! Оръжията му се оказаха пълен ***. От 103 ракети в Сирия, 71 бяха свалени, 10 паднаха без да се взривят. Санкциите му бият предимно по интересите на васалите му. Освен да лъже, друго не му остана. И да плаши гаргите.
2
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел винаги играе двойна игра... Владее политическото и икономическото лицемерие до съвършенство...
1
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МЕРКЕЛ: АЗ СЪМ СЛУГА НА РУСИЯ , ЗАЩОТО НИ ПРОДАВАТ ГАЗА С 30% ПО ЕВТИНО ОТ НА СЪСЕДКИТЕ НИ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ НЕ ТЪРСИМ АЛТЕРНАТИВА НА РУСКАТА ГАЗ ЗА ЕВРОПА!!!РАЗКАЙВАМ СЕ, ЧЕ ПОДКРЕПИХ ПРЕДАТЕЛКАТА МЕРКЕЛ НА ПОСЛЕДНИТЕ ИМ ИЗБОРИ !!!!