Габи и Стефи Стоеви – новите европейски шампионки по бадмингтон!

Българките триумфираха на финала в Испания срещу двойката на Франция
29 апр 2018 14:45,
22
Габи и Стефи Стоеви – новите европейски шампионки по бадмингтон!
Снимка: gol.bg

Габриела и Стефани Стоеви са новите европейски шампионки по бадминтон!

Българските момичета триумфираха на европейското първенство по бадминтон в Уелва (Испания), пише gol.bg.

Вторите поставени в схемата българки победиха на финала номер 6 Емили Лефел и Ане Тран (Франция) с 21:12, 21:10 за 43 минути.

Стефани Стоева и Габриела Стоева нямаха никакви проблеми в двубоя. В първия гейм те поведоха с 10:5 и 19:11,а във втория взеха аванс от 10:3 и домакинираха до края.

Това е пореден голям успех в кариерата на Стефани Стоева и Габриела Стоева. Те спечелиха сребърните медали на европейския шампионат през 2017 година, а освен това имат златно отличие от Европейските игри през 2015 година.

Българките заемат 12-а позиция в световната ранглиста в момента.

Още спортни новини четете в gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Кори преди 5 години
Едно голямо Браво и от мен. Да пробиеш в спорт не особено популярен и успешен в България е нещо наистина голямо. Когато се разпределят средства за федерациите и това да се гледа.
19
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Бадминтон, неграмотници!
18
2
 
6
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Браво на момичетата!!!!!П.П. А иначе, като чета постовете .................. прос*ташки писания колкото щеш. А се надяваме да просперираме, да заживеем по-добре!Боже господи, при толкова тъ*пи, малограмотни, с АБСОЛЮТНАТА липса на възпитание българи за къде е тази държава?Колкото и да го НЕДОЛЮБВАМ проф. Божидар Димитров, прав е с израза: *** народ.
17
3
 
2
 
! Отговори
Чичо Пенчо преди 5 години
До 14 Не бадминтон , а БАБИНТОН.
16
2
 
2
 
! Отговори
До 16 До14 преди 5 години
Браво! ,,Достоен отговор".Щом големият бутон е основен аргумент,не дай боже да изпусне човек някоя буква сигурно ще го обявиш за неграмотен. А иначе за всеки влак си има пътници .Голф,фехтовка,шах,кърлинг и т.н. не са по атрактивни но това значи ли че трябва да ги оплюем и да ги свържем с политиката и агнешкото.Прав е 15-поколение от завистливи неудачници.А бадминтона стана интересен благодарение на П.Касабян.В онова време не си играехме като вас на,,шетане из форумите" и ровене в Гугъла.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новите Малееви.
14
2
 
3
 
! Отговори
До 14: преди 5 години
А ти кога за последен път ходи да гледаш "майсторите", които играят федербал?Колко пари би дал за да гледаш тези скучни мачове? А иначе, ако имаш претенции за грамотност би трябвало да знаеш, че след препинателен знак се поставя интервал, а това става с натискане на най-големия бутон от клавиатурата.
13
1
 
2
 
! Отговори
До ХА ХА ХА преди 5 години
Ами такова поколение сте бре.Говориш за едно време ,но не споменаваш колко усилия,труд,мъки и жестоки тренировки имаше тогава.И никой родител не ходеше да се кара с треньорите да ,,не мъчат детето му"А сега всички ,,спортуват" пред клавиатурата и ИСКАТ!?!? успехи.Ами я се вижте бе какви успехи от лигаво поколение което не става и ч..п за зеле.Заголемия спорт се искат и ,,големи" хора а вие сте само завистливци и плюещи някой успял.Имало било........!Неудачници с претенции.
12
2
 
4
 
! Отговори
До 13-Анонимен преди 5 години
Федербал играят децата. Майсторите играят БАДМИНТОН.Той е олимпийски спорт и носи 5 медала.Играе се САМО В ЗАЛА. Изказваш се лаишки и неподготвен.Но като ти гледам речника,ти не си виновен ,тя природата те е...............!?!?
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Oх на батяяяяя
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Сеул ни отнеха 2 златни на щангите, а с тях ставахме 4 и изместваме кого - домакините!
9
13
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
По време на "лошия" социализъм спортът ни печелеше олимпийски титли и правеше олимпийски рекорди в доказани спортове от древността като леката атлетика, тежката атлетика, борбата, бокса ...Днес евроатлантическа Мангалия печели европейска титла по федербал и какво ? Трябва да припадаме от възторг ли ?Ако имаме истински медии, които да извадят истината за България преди 1989-та година и Мангалия днес и направим сравнение ... Ще ви побелеят косите от ИСТИНАТА !
8
3
 
5
 
! Отговори
Абе Пенчо преди 5 години
Има една държава, която ниама 1 кв/м метър в Европа, ама участва с шампионска лига. лига европа и т.н, По последни данни , Москва, Санкт Петербург са в Европа, Имаш домашно да ми кажеш коя е тази държава, ще ти дам бонус, Апоел (Тел .?) . Чети Пенчо, чети, с тъпо постове само ще имаш за кола :)
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на момичетата !Добра новина !Ах това Хасково !!:))
6
1
 
8
 
! Отговори
Озадачена ;) преди 5 години
Какво ще да рече "домакинираха" ? :D
5
8
 
6
 
! Отговори
Пенчо преди 5 години
До За РУСИЯ съмЧети бе, за Европейско става въпрос. Твоята Русия е в Азия, така че ходи да стискаш палци на Азиатското
4
3
 
19
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Браво на момичетата! Показаха че са най-добрите!
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРАВО!
2
12
 
4
 
! Отговори
За РУСИЯ съм преди 5 години
Жалко че са европейски шампионки аз стисках палци за РУСИЯ
1
10
 
2
 
! Отговори
За РУСИЯ съм преди 5 години
Жалко аз съм за РУСИЯ