Най-мръсните предмети, които вредят на здравето ни

Тоалетната чиния ?!
29 апр 2018 22:15, Eкип на Puls.bg
7
Най-мръсните предмети, които вредят на здравето ни
Reuters

Обезкуражителна новина за всички, които спазват изрядна хигиена, идва от проучване на американски учени. Според него не само е почти невъзможно да се опазим от досег със замърсени предмети в ежедневието си, но и се оказва, че ежедневно влизаме в досег с някои от най-замърсените предмети, които ни заобикалят.  

Затова редовното почистване на тези предмети следва да се прилага успоредно с хигиенните навици.

Спално бельо
 
Последната мисъл на хората, които се вмъкват под чаршафите вечер след освежителен душ, би била, че всичко е било напразно и всъщност навлизат в гъсто населената територия на най-разнообразни микроорганизми – акари, бактерии, гъбички и др. С най-голям брой от тях делят постелята си хората, които обичат да похапват в леглото или често да си лягат с дрехи, с които излизат и навън.
 
Най-негативни последствия замърсеното спално бельо носи за хората с алергии, астма и други хронични респираторни проблеми. Логично, като най-успешна превантивна мярка се препоръчва редовната подмяна на спалното бельо, но според експертите дори в рамките на ден-два след смяната чаршафите ни отново дават подслон на микроорганизми. Особено ако непосредствено преди лягане сме били в досег с някой от другитре най-замърсени битови предмети, които предстои да посочим.

Телефон или таблет
 
Преди да попадне върху леглото ни вечер телефонът звървява много дълъг път през деня, в рамките на който влиза в контакт с най-разнообразни замърсители. Добре е на телефона да се гледа като на продължение на ръцете и за почистването му да се полагат адекватни грижи, както и тях. Проучванията установяват, че върху телефона ни в някои случаи може да се открият 10 пъти повече бактерии, отколкото върху тоалетната чиния например. Това налага хигиенните мерки в домакинството да се преосмислят, за да бъдат наистина ефективни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Сп??нс преди 5 години
Абе, ела ги виж испанците прибира се на обяд 2-3 часа обедна почивка и даже не си събува обувките, за дрехите да не говорим, а да не ти разправям като отидем да обядваме в някой бар влизат и деректно на масата- без да се замисля къде е бъркал до преди 2 минути.. И пак късмет имат и не мрът кат мухи.
4
1
 
4
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
Ама кой *** сяда по дивани и фотьойли или ляга по леглата с дрехите ,с които бил в градския транспорт или в собствената си кола.Та по тях има полепнал прах от стрити спинозни ,турберколозни ,канцерни храчки и сополи или пък частици от изсъхнали и стрити на прах разни видове фекалии.Отвратително.
3
2
 
8
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Прекалената чистота води до слаб имунитет.Човечеството до средата на 20в е живяло в мпъсотия и е оцеляло.Днес говорим за стерилна чистота.
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С това чистофайничество си скапвате имунитета и развивате ОКР.
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Номерът не е в това да изпаднеш в педантичност при хигиената. Номерът е да имаш силна имунна система. Колкото и да спазваш правилата, замисли се колко условно патогенни микроорганизми има в устата ти.