Нови протести в Никарагуа – хиляди излизат в Манагуа

Недоволството е оглавено от Католическата църква
29 апр 2018 08:15,
22
Нови протести в Никарагуа – хиляди излизат в Манагуа
Снимка: Reuters

Хиляди никарагуанци излизат на мирен протест в столицата Манагуа, оглавен от Католическата църква.

Протестиращите настояват за безпристрастно разследване на потушените с насилие протести миналата седмица, при които бяха убити 43 души, протестиращи срещу вече отменената пенсионна реформа, съобщи , AFP, цитирана от "Фокус".

Още по темата

Архиепископът на Манагуа даде срок от един месец, в който се надява да види дали има сериозни тенденции за промени чрез диалог за разрешаване на проблемите предизвикали най-масовите протести от 11 години насам

Протестират и фермери, които не са съгласни с проекта за изграждане на канал, свързващ Тихия и Атлантическия океан , който ще засегне много обработваеми земи.

Десетки българи в Никарагуа, уплашени от кървавите протести през последните дни, обявиха, че търсят начин да се върнат в родината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Nica преди 5 години
Не знам от каде и кой разпространява, тези простотии. Нито един българин който живее тук в Никарагуа е рекъл да се завърне в България. Малкото брой българи около 20 човека, а не 40 както е разказал рокера който се направил на герой и Ангел уж да спасява френските граждани е вярно. тук с доста труд и усилие сме постигнали да имаме собствени жилища, работа и бизнесмени компаний. Така, че нито един българин ще си зареже жилището, семейство и работата за да се пребере в бг.
19
1
 
2
 
! Отговори
до17 преди 5 години
пич като чуеш 80% нещо говори ли ти....
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стандартно изпълнение на ЦРУ. Засега няма лелки с тенджери и капаци. Щом се появиха и "фермери", които са против канала, става пределно ясно кого къде го стиска чепикът!17, ти си много умен! Остава да обясниш за какъв дявол им е на руснаците да свалят дружеско правителство и да пречат на прокопаване на канала! А КГБ не съществува от 1991 г., да знаеш, да не се излагаш!
17
5
 
2
 
! Отговори
? преди 5 години
В коя страна по Света комунистите не са дивaци и вaрвари?
16
5
 
2
 
! Отговори
рруска работа преди 5 години
Това е работа на КГБ , така съсипаха и Сирия !
15
6
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
това е работа на цру така направиха и в чили
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У нас кога ще се вдигнем да изметем Шайкаджиите????
13
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както се вижда от фотото(сини знамена), явно се протестира срещу другари комунисти, които са на власт подкрепяни вероятно от Куба и Русия.
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей така някой ден всички имигрантчетаа, ще за реват да се връщат в " родината" . Нищо че сега приказват, каква *** е ...И ние оправяме тази *** . Ама колелото се върти.
11
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
десетките българи уплашени търсят начин да се върнат в родината - а га ядахте кюфтета на тумбак и не бяхте уплашени не ревахте, сега ревете?!? къв *** дирите там?!?
10
6
 
4
 
! Отговори
malart преди 5 години
Сано да не пипате никарагуанските пури, че са ми budget-friendly. Иначе там ЦРУ пипа отдавна, та не е ясно начело на държавата какви са.
9
3
 
1
 
! Отговори
до изумен преди 5 години
пълни джобака,всеки ден е така
8
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уоу .... Ама това истинска страна ли било ... Аз винаги си мислех, че е някаква измислена, като Таджикистан или нещо подобно ... Хъ... Да са оправят.
7
1
 
3
 
! Отговори
изумен преди 5 години
До 2 АнонименМалее, и в неделя ли се дресаш сутрин рано !
6
4
 
6
 
! Отговори
lol преди 5 години
странно защо продажнити днес ни бомбандират с проганада за никарагуа всеки ден като никой в света не отразява или даже доказва писаното тук.така, отново, от къде е копирана тази статия? щото си е гръгла ЛъЖА
5
5
 
8
 
! Отговори
Б преди 5 години
АКО ИМА КАНАЛ ЩЕ ИМА ГОЛЕМИ ПРИХОДИ,МНОГО ПАРИ,ПЪК ТАМ АМЕРИКАНЦИТЕ НЯМАТ СОСТВЕНОСТ,ТЯ ПАТАКЛАМАТА СЕГА ЗАПОЧВА.КАК ТАКА ЩЕ ПРАВЯТ КАНАЛ БЕЗ ЗНАНИЕТО НА БАТКОВЦИТЕ И ЗАТОВА НАСТРОЙВАТ ФЕРМЕРИТЕ.
4
5
 
1
 
! Отговори
А преди 5 години
ДА НЕ БИ СЕГА ДА Е ПО ХУБАВО,БЕ БРАТОВЧЕД
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестират и фермери, които не са съгласни с проекта за изграждане на канал, свързващ Тихия и Атлантическия океан , който ще засегне главно интересите на Пиндостан и след пускането в експлоатация ще отнеме монопола на Панамския канал. Стана ли ви ясно кой организира поредната цветна и не толкова бархатна революция?
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що протестират тия хора ... ?!Нали искат социализъм и комунизъм, нали си живеят в Рая?Не ги разбирам...?
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все по-малко хора отстояват позицията си чрез протести. Всеки мрънка само в социалните мрежи.