Северна Корея ще затопля отношенията си и с Токио

Ким Чен-ун е изразил готовност за диалог с Япония
29 апр 2018 10:43,
26
Северна Корея ще затопля отношенията си и с Токио
Снимка: Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун изразил готовност за диалог с Япония по време на срещата си с южнокорейския президент Мун Дже-ин.

Това съобщи кабинетът на южнокорейския президент, предаде агенция Киодо, цитирана от БТА.

След като Мун казал на Ким по време на срещата им в петък, че японският премиер Шиндзо Абе е готов да разговаря със Северна Корея, Ким отговорил, че страната му също е готова да стори това, се казва в съобщението.

Още по темата

По-рано днес Мун разговаря по телефона с Абе, за да го информира лично за преговорите си с Ким.

Шиндзо Абе заяви на пресконференция в Токио, че Ким и Мун са обсъдили въпроса за отвлечените японски граждани от Северна Корея през 70-те и 80-те години.

Японският премиер заяви също, че иска да благодари на Мун за това, че на преговорите с Ким е поставил въпроса за отвлечените японци, както бил обещал.

Абе добави, че Мун предал на Ким предложенията му за решаване на въпроса, но не пожела да каже как е отговорил севернокорейският лидер. "На този етап не мога да дам подробности", заяви японският премиер. Решаването на въпроса за отвличанията е приоритет за неговото правителство, отбелязва Киодо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
9
 
! Отговори
Алов преди 5 години
Май на Жълтия Шиши му трябват пари и дизайнерска дрога_ и си промени мнението и заряза ядрените програми. РАдостта ще е трайна, после ще го съдят за геноцид и ще го преследват