Надежда за Теодора: Възможно е да отлети от Бразилия на 4 май

Семейството има оферта за полет до Истанбул в края на седмицата
Обновена: 30 апр 2018 09:28 | 30 апр 2018 09:20, Боряна Павлова
74
Надежда за Теодора: Възможно е да отлети от Бразилия на 4 май

Все още няма яснота дали ще успее да се завърне у нас онкоболната българка, която е в болница в Бразилия. Теодора Маджарова е на 32 години, юрист и майка на две деца.

Тя заминала за процедури при световноизвестен медиум, но състоянието ѝ внезапно се влошило. По случая, за който Bulgaria ON AIR първа ви информира още в петък, работи и външното ни министерство.

За транспортирането на Теодора със специален самолет до България са необходими близо 56 хиляди евро - с полети от Сао Пауло до Париж и от Париж до София.

Още по темата

Външният министър Екатерина Захариева увери, че консулите ни в Бразилия са в постоянна връзка с авиокомпаниите, за да се осигури връщането на жената в България.

"От 10-15 дни се опитваме да помогнем. Първата крачка беше да я преместим в държавна болница. Нашите консули са в постоянна връзка с авиокомпаниите, за да може тя да се прибере, но самите лекари също се притесняват дали ще издържи полета", посочи тя пред БНТ.

"Трябва да лети с медицински екип, с техника и кислород. Очевидно жената се е влошила след сеанси - методи на лечение", каза още Захариева.

"Радвам се, когато се оценява подкрепата, която се оказва. Посланикът на Бразилия също беше извикан в Министерството с желание за съдействие. Опитваме се да помагаме с каквото можем, доста често успешно", допълни тя.

Проучват се и други възможности за транспортиране на българката до страната ни. Съпругът ѝ Александър очаква официализирането на предложение от 30 хил. евро за полет до Истанбул, а оттам до София. Оптимистичният вариант е семейството да излети от Бразилия на 4 май.

За събирането на парите е открита банкова сметка:

Първа инвестиционна банка
BG74FINV91501015043945
Титуляр: Теодора Маджарова
PayPal: alex.russanov@gmail.com


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
5
 
2
 
! Отговори
Иво преди 8 месеца
До 123

Съжалявам да чуя, че и вашето семейство е засегнато от тази болест и то по този начин и ви желая сила и кураж в идните дни. Много пъти писах никой не е застрахован от нищо. В този ред на мисли и не търся отговор на това защо се стигна до тук. Гледам единствения отговор, който да търсим да е какво да направим от тук нататък. Радостното е че има добри хора въпреки всичко.
70
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 8 месеца
Информация има на Гугъл относно влиянието на налягането по време на полет върху тумор/метастази в мозъка.Резултатът е възпаление на мозъка.Не бия на никъде,просто не мога да повярвам,че млади,интелигентни хора няма да проверят тези неща.Свекърва ми е с рак в терминален стадий,лекарите ни предупредиха,че ако иска да пътува,трябва да е до 3 месеца,след това състоянието й ще се влоши.Също беше препоръчано да говори с психолог,което тя прави, има ефект.В момента прекарваме колкото можем време заеднo
69
2
 
1
 
! Отговори
Иво преди 8 месеца
До Скептик

Готов съм да споря но няма смисъл наистина. Едната гледна точка е твоята. Моята е че ако говорихме за бащата щях да съм абсолютно съгласен с теб. Но тука говорим за Майката. Тя не мисля че може да се оцени и не мога да приема че парите са изхарчени напразно без значение колко малък е бил шанса. В този ред на мисли let's agree to disagree както казват хамериканците.
68
3
 
2
 
! Отговори
Иво преди 8 месеца
До 123

Не, не са се били консултирали и не са знаели за вредите. До колкото знам в такива случаи на терминално болни диагнозата се съобщава на близките и те по своя преценка споделят с болния или скриват тази информация от него. Близък съм им, но не и до там да се ровя в това. Усещам накъде биеш и не - незнанието не ги оправдава без значение дали вината е на Теди или Сашо ако може да се говори за вина. С какво това променя обаче текущата ситуация и каква е целта на питането ти?
67
0
 
6
 
! Отговори
Скептик преди 8 месеца
Иво, моето беше по-скоро отговор на други коментари - как нашите лекари нищо не разбират, че всичко било липсата на пари и т.н.
Все пак след като всички лекари, включително в чужбина са ти казали, че няма лечение, отиването при шарлатани с цената на оголване на семейните финанси, които след това ще бъдат нужни на детето ти е безотговорно, даже да си млад и никак да не ти се умира.
66
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 8 месеца
#65
Иво,жената консултирала ли се със специалист относно пътуването със самолет на такова дълго разстояние и въздействитето на налягането?Близките й,които я пуснаха на този дълъг полет бяха ли наясно какви са последствията?
65
2
 
0
 
! Отговори
Иво преди 8 месеца
До Скептик

Уви даването на коментари без да си си направил труда да се запознаеш с целият случай може да те подведе да напишеш грешни неща. Жената отива в Бразилия СЛЕД курсове на лечение в България и Турция и СЛЕД като конвенционалната медицина каза, че повече за нея не може да направи нищо повече.
64
1
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 8 месеца
Уви, отричането на съвременната медицина и вярата в някакви чудотворни "природосъобразни" лечения се води обикновено от млади образовани жени.
Проблемът не са само парите. а и в промиването на мозъците. Един от най-богатите хора в света - Стив Джобс, умря от лечим рак, защото вярваше, че не му трябват операция и химиотерапия, а ще се излекува с чудодейна диета.
63
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Do 55 Great Ormond hospital e bolnitza SAMO za detza.
62
3
 
1
 
! Отговори
Иво преди 8 месеца
До 60

Скъпи партизанино. Добре, че се разкри, че да знаем кой е този мистериозен човек, на чийто плещи се крепи цялата ни държава. Благодарим ти от сърце! Давал съм и преди на непознати, ще давам и за в бъдеще. Как не бих дал и сега когато говорим за приятели. "Филантропията" обаче за теб гледам е строго ограничена до данъчната ти декларация. И все пак благодарим ти от сърце, че видът ти "рядко дебелокож" не е толкова разпространен сред другите хора!!! Бъди здрав, те парите вече се събраха!!!
61
0
 
0
 
! Отговори
Сгрешил преди 8 месеца
Ние пък се доверихме на "светило" в майчин дом. От стадий 1 или 1А, майка ми отиде в 3. Въпреки последващите лъчелечение, химиотерапии след 2 години си отиде. В Германия ни казаха - вече нищо не можем да направим. Толкова за някои от нашите "светила"! Още не мога да си го простя - защо не избрахме по-тежката, но по-сигурна операция(както впоследствие се видя).
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нямам сили! Един отива да по медиуми. Аз да му плащам прибирането от Бразилия. На друга уморила мажъ си, дето не плащал никакви данъци и осигуровки в България. Аз да издържам децата й. Ей! Какво става! Спрете се! Ще хвана гората и ще стана партизанин! Нищо, че съм с десни разбирания! Ще обявя война на всички наглеци, дето смятат държавата за нещо, от което трябва само да се взема. "Дайте да дадем". Дай от своите пари, след като си платиш данъците. Да те видя!
59
1
 
1
 
! Отговори
Иво преди 8 месеца
До 58

Всичко необходимо по случаят беше казано от съпругът ѝ в репортажите и по Нова и по БТВ. Екип от юристи близки на семейството вече подготвят казуса за пред съда относно въпросната Кармен Лазарова. Надяваме се да имат успех, за да се спре това издевателстване и игрички с надеждите и отчаянието на болни хора. Който има интерес в групата във фейсбук (https://tinyurl/ycxazvvt) може да зададе и да получи отговор на всичките си въпроси.
58
0
 
6
 
! Отговори
До Иво преди 8 месеца
Иво явно си близък на болното момиче.Дайте малко повече информация кои им е дал идеята да отидат при тоя Шарлатанин.Все пак някои трябва да ги е залъгал.Разбрах че някаква тукашна врачка урежда пътуванията и прибира хиляди левове от това! Подобни практики трябва да бъдат Криминални деяния!!
57
4
 
2
 
! Отговори
Иво преди 8 месеца
До 56

Държавата единственото, което прави е да уреди да се получи офертата. От там нататък както виждаш има обявени сметки и който иска помага. Държавата е мащеха за народа и знае само да събира данъци. Комисията за лечение в чужбина ако питаш мен има вина за много затрити съдби, но специално за този случай не съм видял някой някъде да изисква нещо от държавата като финаниране (поправи ме ако греша). Благодарим на консулите за помощта но тя беше на чисто дипломатично ниво до колкото знам.
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо държавата с моите данъци ще плащта за някой си толкова пари дето е решил да ходи на врачки по Бразилия? Тези пари могат да се дадат у нас за истинско лечение на някого или за храна, за образование, а не за глупостта на някого си.
55
2
 
4
 
! Отговори
До Иво преди 8 месеца
КАжи им да отиват в Лондон в Great Ormond Street Hospital. Това е клиника която е известна в цял свят че е успявала да излекува напълно безнадежни случаи на рак чрез Експериментално лечение с Т-клетки които са генномодифицирани от вируса на СПИН.В мрежата има много информация.Хора в последен стадий буквално изпикават всички ракови клетки и въпросните Т-клетки остават в тялото и го ваксинират веднъж за винаги от рак!
54
2
 
11
 
! Отговори
Иво преди 8 месеца
До 52

Принципно в нейния случай лъче и химиотерапиите вече не бяха препоръчителни. Лекарите се бяха отказали. Че можеха да се дадат за нещо друго като експериментално лечение, можеха. Можеха на билкари да отидат, можеха и към източната традиционна медицина да се насочат. Много неща можеха, но като се обърне каруцата пътища много. Никой от нищо в този свят не е застрахован, без значение какво си мисли.
53
1
 
10
 
! Отговори
Иво преди 8 месеца
До 50

Аз не знам някой, някъде да е написал, че Българските институции са виновни. Ако някой чрез коментара си е изказал такова мнение си е негово лично. Единствено виновни са в случая хората, които си играят с отчаяните на болните и го използват като начин за печелене на пари.
52
0
 
9
 
! Отговори
до Иво преди 8 месеца
Така е Иво .Няма безгрешни и простотията не ходи по гората! Напълно съм убеден че осъзнават грешката си, и проклинат момента в които са паднали в капана на шарлатанина.Нека цялата тази случка да бъде пример за всички които решават да се доверят на Врачка вместо да разчитат на съвременната медицина.Тези пари които събират не трябваше да са за самолетен билет а за адекватно лечения в Западна Европа или Щатите!!Жестока грешка която може да струва един живот!!!