24 май: Премиерът при папата, на аудиенция

Програмата на Бойко Борисов в Рим още не е уточнена
1 май 2018 11:00,
46
24 май: Премиерът при папата, на аудиенция
Снимка: архив, МС

Премиерът Бойко Борисов ще бъде на аудиенция във Ватикана при Негово Светейшество папа Франциск по случай 24 май - Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.

Това ще е втората среща на Борисов с папа Франциск. Последната му визита във Ватикана бе преди три години, като в делегацията си тогава той взе двама министри и седем депутати.

Тогава Борисов занесе на папата хранителница с изобразено успението на Свети Иван Рилски, в която от филигранно сребро бе поставен камък от гроба на светеца.

На свой ред папа Франциск поднесе на премиера плакет с изобразен ангел, държащ двете земни полукълба.

Програмата на премиера още не е уточнена. Традиционно обаче българските държавни лидери се срещат с нашата общност в Рим. По време на предишната си визита Борисов поднесе венец пред паметника на Иван Вазов и участва в поклонение пред мощите на свети Кирил в базиликата "Сан Клементе", където е погребан светецът.

Подобна бе програмата и на държавния глава Румен Радев миналата година, когато той подари на папа Франциск икона на светите братя Кирил и Методий.

През 2010 година Борисов бе приет от папа Бенедикт XVI, а през 2002 година като главен секретар на МВР се срещна с папа Йоан Павел II, когато той бе на посещение у нас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пак ще го тупкат по чуту_рката
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е просташко така да се показва с пръст.
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов така и не разбра какво трябва да прави някой, който стане премиер.Затова се запретна да оправя Европа.Кога ще разбере, че първо трябва да работи за по-добър живот на българите, а после всичко останало.
26
2
 
3
 
! Отговори
А, преди 5 години
за 24 май Радев да посети Москва да върне визитата на цигарения партиарх Кирчо.И да тропне с крак,че сме подарили им подарили българската писменост иначе щяха да пишат с китайски йероглифи.
25
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
На свой ред папа Франциск поднесе на премиера плакет с изобразен ангел, държащ двете земни полукълба.Това прилича на масонство май?Ама карай,важни са чупките в кръста,да не се схване.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време имаше една заигравка. Галиш някой по тила и му викаш "Знаеш ли кой дава да го галиш по главата?" Отговорът беше "ПеЕраса!"
23
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ПАК ЛИ ОТИВА ДА ГО ГАЛЯТ ПО ГЛАВАТА. ХАРЕСАЛО МУ Е. НО НИЩО НЕ Е ВЛЯЗЛО В НЕЯ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.
22
0
 
11
 
! Отговори
Отец Леонардо преди 5 години
Мислих си ,че ВАТИКАНА гали по главицата и предпочита само малки дечица а то и бивши комсомолци обича !? :() Ходи ги разбери с какви наклонности са ВАТИКАНА .
21
0
 
14
 
! Отговори
Поговорки.. преди 5 години
Папата "гали" по главата , но акъл не сипва !!!
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега вече ще се хвали: "Трима папи са ме галили четири пъти по ..."Ама, не знам дали сега пък Папата няма да започне да се хвали: "Два пъти съм галил Боко по главата!" ("Боко!" - така му казва Меркел)
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Професор"Да живее Папата! Мачкай Папа кyмaнизите!"---Ами, то Банкянският "куманизин" (още си пази парт.билета) нали затова отива да го помачка папата. До сега го галеше по тик----, но щом "Професорът" казва ще го мачка. Е, малко ще се поозори папата, Боко вече е доста обширен...
18
0
 
10
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
До ПрофесорГенерала ???!!! Да ,бе-дженерало на кофпомпата ! Смех,бате...
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Папата какво ли мисли за Покръстването при Борис I , явно се радва за повече християнизирани на тази Планета
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
папата да каже, как в подземията във ватикана от хиляди години извършват лов на деца. пускат една група от 10-15 годишни да бягат голи из лабиринта и ги ловят с пушки и лъкове. после ги ядат. това не е фейк нюз, има документални флими с интервюта на оцелели и избягали деца, заплашвани с убийства. няма нито едно разследване, защото италианската полиция няма власт във ватикана. тези са най-големите извратеняци на земята, а тиквта му целува ръка на тоя ***.
15
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно безсмислие е тази визита .Ние сме източноправославни и папата на нас българите не ни е никакъв.А Ватикана е гнездо на сатанизма.
14
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миналата година Радев не взе български свещеници при посещението си във Ватикана и направи голям гаф, но на него всичко му е простено.
13
1
 
33
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Като какъв отива там, и какво точно ще си говори с този прославен йезуит?Борисов католик ли е, или пък е лидер на католическа държава? Каква работа има в този педофилски коптор наречен Ватикана?????
12
0
 
7
 
! Отговори
Mockingbird преди 5 години
професоре, не можеш да очакваш от хората плюсове, след като насилваш децата им. аз лично не слагам минуси и плюсове, но като те гледам, ти не би отишъл в сомалия да нахраниш там бедните деца, нали?
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сатаната щял да посети Папата! А народът - в казана с катрана!
10
24
 
2
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Да живее Папата! Мачкай Папа кyмaнизите!