Алтернативна vs. конвенционална медицина? Случаят "Теодора"

Полетът й към Турция и оттам към България ще бъде на 4 или 5 май
Обновена: 1 май 2018 11:48 | 1 май 2018 11:45,
55

Добри новини за българката Теодора Маджарова, която страда от онкологично заболяване! Тя и съпругът ѝ Александър ще могат съвсем скоро да тръгнат от Бразилия към Истанбул.

32-годишната жена замина за процедури при медиум, но състоянието ѝ внезапно се влоши.

Полетът на Теодора към Турция и оттам към България ще бъде на 4 или 5 май, в зависимост от потвърждението на авиокомпанията за получените пари.

"Теодора е много скромен, тих и добър човек. Още когато откриха диагнозата, тя прецени, че е по-добре да предпази близките си от тежката битка, която ѝ предстоеше. Тя измина много дълъг път. Когато чух за лечението в Бразилия бях притеснен, но вярвах, че тя е намерила нещо, което може да ѝ помогне. Тя не го е направила без да се информира“, сподели първият ѝ братовчед Дидо Колев.

Още по темата

Истината между алтернативната и конвенционалната медицина ли е и какво представлява интегративната онкология?
"Информираността е от изключително значение за здравето. Масова ситуация е хората да имат много ниско ниво на информираност. Надеждата в интегративната онкология е голяма. Това е нова парадигма, която цели рязко да подобри процеса на лечение. Хората трябва да се съветват със специалисти, а не случайни хора", отбеляза д-р Христо Дамянов от Медицински център "Интегративна медицина".

Пред Bulgaria ON AIR медикът посочи, че истината за лечението на рака е между алтернативната и конвенционалната медицина.

Председателят на фондация "Неогенезис" Елена Банова два пъти се сблъсква с рака и успява да надвие коварната болест.

"Това са изкупителните жертви на недостатъците на българската онкология. Наясно съм какво означава алтернативни терапии и никога не бих заложила на тях. Надеждността им е под 1%. Не е възможно интелигентен човек да се подведе по начина, по който семейството на Теодора се е подвело. Имахме подобен случай само преди 5 години", подчерта тя.

Банова изтъкна пред репортера на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова, че алтернативното лечение е химера. Тя категорично отрече методологията на д-р Дамянов.

"Не отиваш в напреднал стадий, за да се излекуваш, а за да стопираш. Винаги търся клинично доказаното", обясни Банова.

"Коя е Банова и има ли медицинско образование, за да дава лечебни съвети на онкоболните? Хората губят надежда пред тежкото състояние на здравната система. Това, което виждам в момента няма нищо общо с очакванията ми след смяната на режима. Но хората трябва да се консултират със специалисти", заключи д-р Дамянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се злоупотребява с човешката надежда, да се лъжат отчаяни хора с цел финансова облага е най-голямото престъпление, този д-р Дамянов е безскрупулен лъжец спекулираш със човешкото нещастие
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един бърз урок по български език за журналисти.Vs oт versus на български е против.
33
0
 
3
 
! Отговори
Хрис преди 5 години
Странно е да отидеш чак в Бразилия при някаква врачка да те лекува. Поне да беше лекар а то.....че такива си имаме бол и тука. Пък и да наброиш грешни пари на посредник...няма ли кой да го осъди бе. Сигурно са излъгани и други хора. Що не се е запознала с мене по такъв повод....да усети сблъсък с бързия влак.....
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много съм vs това vs! Вие ли ще ми създавате модерния български език бе, неграмотници!Сигурен съм, че даже не знаете откъде идва съкращението!
31
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека ходят и другите ***,като тая дето отиде в Бразилия по шарлатани. Планетата и без това няма нужда да я обитават малоинтелигентни хора. При доста хора явно еволюцията е спряла на ниво първобитен строй,въпреки че имат "Вишу" а някои и повече от едно. Естествения подбор си казва думата.
30
0
 
18
 
! Отговори
От опит преди 5 години
Бай , бабо, да не те среща мечка е казал народът. Дори и най-разумните хора, когато са отчаяни и в безиходица правят грешки. Не съдете!
29
0
 
7
 
! Отговори
шматка преди 5 години
В почти всяко Бг село има врачка или ходжа.Защо са отишли чак в Бразилия.
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мен ме излекуваха по снимка. Няколко часа след сеанса от разстройството ми нямаше и следа :]
27
0
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
"32-годишната жена замина за процедури при медиум, но състоянието ѝ внезапно се влоши." - това няма как да го повярвам...
26
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такова животно алтернативна медицина, това е сбор от шарлатани продаващи налудничеви надежди на болните и толкова. Хора като този Дамянов са измамници и трябва да бъдат преследвани от закона, да им давате трибуна за мен също е престъпно!
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безобразие е да занимавате плебса с всяка простотия която сътворяват ежедневно глупавите провинциалисти.
24
5
 
26
 
! Отговори
умнички журналисти преди 5 години
На кой му хрумна заглавието??? Едното е медицина, другото не е. Няма такова животно "алтернативна медицина"
23
1
 
22
 
! Отговори
от Опит 4 преди 5 години
Когато си напълно здрав и живееш здравословно диагноза рак поставена след рутинна операция за друго нещо може да удари психиката сериозно. И аз пих сода с кленов сироп по Симончини ,но много бързо се отърсих от шарлатанията.Онкокомитета ми определи лъчелечение ,но аз избрах операция макър,че процеса е доста напреднал-както се изразиха докторите. Едвам се съгласих на хормонотерапия .Увреди ми за много неща,но може и да е помогнала за болеста. Повече не се занимавам с изследвания. Горе долу съм ОК
22
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че каква е разликата между алтернативната медицина и префсказанията на баба Ванга?Руските *** ще кажат: тя е светило, щото я тачат в Рашъ.Но тя беше обладана от Дявола преживе, още преди да отиде при него след края си.Наука и дарвинизъм, всичко друго е менте за неуки хора!
21
1
 
16
 
! Отговори
ss преди 5 години
Ходили са при "John of God". Само като чуете, че той "лекува" и по снимка и сме до там.
20
5
 
29
 
! Отговори
шушляк преди 5 години
алу, държавата не е да помага, а да събира данъци. А държавата е на бойко и прас чо. Ние сме първата частна държава в света. Даже колумбия се е борила с Пабло Ескобар. трагедия сме
19
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставете слекцията по Дарвин да работи - суеверни и маломозъчни не са необходими на обществото ни.
18
4
 
31
 
! Отговори
? преди 5 години
А има ли разлика между т.нар. "алтернативна" медицина и шарлатанството?
17
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тровите разума на хората! Измислена история и скрита реклама! Шарлатаните са в БГ! Дискусия между купени дипломи и съмнителни незнани специалисти! Срамота за вестника!
16
1
 
19
 
! Отговори
Mockingbird преди 5 години
а аз съм чувал за случаи, когато телефонен измамник е излекувал хора от състояние, като това на "цара!"!. вервайте ми! :-))) скоро ше излекуваме всички модератори, откъм задния двор!