Българка е сред загиналите при буря в швейцарските Алпи

Туристите били изненадани от лошото време, нощували на открито
Обновена: 1 май 2018 15:39 | 1 май 2018 15:31, Веселина Йорданова
22
Българка е сред загиналите при буря в швейцарските Алпи
Снимка: БТА

Осем туристи са загинали при буря в швейцарските Алпи в неделя. Сред тях е и една българка, предаде Франс прес, като се позова на местната полиция.

Жената, на 52 години, е починала днес в болница, след като е получила хипотермия.

Освен българката, са загинали и петима италианци. Жертвите са били част от две групи от общо 14 туристи.

59-годишен италиански водач е загинал на място при падане. Две италиански двойки и българката са починали от хипотермия в болница.

Трима души - швейцарец, французойка и италианка, са хоспитализирани в тежко състояние. Останалите петима туристи от двете групи също са получили хипотермия, но са пострадали по-леко.

Изненадани от бурята, 14-те човека са били принудени да прекарат нощта на неделя срещу понеделник на открито на височина от 3270 метра. Сигналът за тревога е бил подаден вчера рано сутринта от стопанина на заслон, където двете групи е трябвало да прекарат нощта.

Двама швейцарски алпинисти, съответно на 21 и на 22 години, са починали от измръзване и изтощение на съседен масив. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Кина преди 5 години
Явно и тук има цензура. Не знам на кого накривих , че не си виждам коментара: Мир на душите им ... Май се публикуват най-вече негативните мнения, насажда се нетърпимост и се афишират не просто прости, а сериозно изостанали в развитието си индивиди ...
10
1
 
12
 
! Отговори
Башка Луд преди 5 години
Калина и съпругът и Марио, бяха много щастливи заедно. Дано и по пътя към най-трудният връх са заедно! Почивайте в мир!
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баир будали
8
6
 
3
 
! Отговори
ku40 преди 5 години
сега чувам, че на 3000м може да те изненада времето. все едно в окена да те изненада буря или в дъждовна гора да те изненада дъжд. че пък някои и алпинисти били
7
1
 
19
 
! Отговори
Кривондел преди 5 години
Не са имали бивачна екипировка, за да са леки? Един спален чувал с екстремна -25 тежи 1,4-1,6кг, примус с бутилка газ 0,6-0,8кг. Тия два килограма и половина понякога са разликата между живота и смъртта.
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като изръшках за 20 години всички планини в България, преди година се отказах...красиво е, екстремно е, но не е за всеки. Не си ли подготвен планината ще те вземе.
5
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не сте писали какво са търсили на три хиляди метра в планината.Защото ако не са търсили нищо,е същото като да скочиш от кораб в открито море,и да заплуваш към дъното.Всяко отдалечаване,нагоре-надолу от морското равнище,не е естествено за хората,не е здравомислещо.
4
4
 
15
 
! Отговори
Фен преди 5 години
Били са предупредени със сигурност, обаче тази краста е като при мотористите , те си мислят , че на тях няма да се случи ?!?!
3
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Планинар е човек, който отива по най-трудния път до място дето няма никаква работа!
2
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупаците нямат свършване.Много пъти им се е разминавало ноооо рано или малко по-късно идва дЖакпота.
1
5
 
20
 
! Отговори
лекомислие преди 5 години
Не знам колко лекомислен трябва да си за да се качиш рано пролетта на 3200 м. в планината ! Лека им пръст ,да почиват в мир !