Спорът в Bulgaria ON AIR: Увреждат ли ваксините?

Искра Хотнишка и д-р Георги Миндов за истините и митовете
1 май 2018 09:15,
107

Искра Хотнишка е родител, която не желае държавата и здравната система да я притиска да ваксинира децата си. Тя е един от тези повече от 4000 души, които са се подписали срещу готвените промени в имунизационния календар и задължителните ваксини. На това здравните власти пък отговарят с финансови санкции.

Хотнишка обясни, че е против натиска за ваксиниране, защото децата са с различна имунна система и не трябва да бъдат поставяне под общ знаменател.

"В България масово лекари и здравни власти отричат, че ваксините могат да причинят усложнения", каза тя в студиото на "България сутрин".

Д-р Георги Миндов от Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари пък отбеляза, че фактът, че майките смятат, че детето им е увредено от ваксина, не значи, че това наистина е така.

Той беше категоричен, че не знае за такъв случай от неговите колеги, а той самият също не е имал подобен в своята дългогодишна практика.

"Ако имаше и най-малкото съмнение за нещо такова ние щяхме да обявим бунт да не слагаме ваксините. Ние сме някаква мафия, която срещу някакви пари, някакви ни притискат от горе, заплашват ни - Няма такова нещо! Това е абсурдно, да увреждам хората за 4.50 лв., които ми плаща НЗОК", категоричен беше той пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Миндов обясни също, че при масова неимунизация пада общият имунитет на обществото и следват взривове от болни от предотвратими заболявания.

Искра Хотнишка пък беше категорична, че е по-добре държавата да стимулира кърменето, което е по-добрият и естeствен начин за имунизация на децата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
18
 
! Отговори
Истината преди 5 години
(продължение) По същият начин приятели, съседи или роднини на семейството с увреденото от ваксините дете, често също отказват да увреждат децата си с ваксиниране. Тук не става дума за прочетено в интернет, а за пряко наблюдение какви могат да са последиците от ваксинирането. Чак после родителите започчват да четат и в интернет и виждат, че много други родители имат същите проблеми след ваксиниране. Тук се подходжда статистически - ваксинирането помага на еди-колко си деца и уврежда по-малко, зн
11
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напълно нормално е някои организми да понасят ваксините по негативен начин, но на фона на цялото са пренебрежим милипроцент. Точно затова на абсолютно всеки медикамент си пише странични реакции в няколко степени на вероятността (и тези степени са обяснени в цифри).Това е като да не излизаш навън, защото нещо лошо може да ти се случи.
10
5
 
21
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Не знам този що за лекар е щом не е срещал деца увредени от ваксини. Аз смаият познавам четири човека увредени от ваксините. Принципно е вярно, че ваксините носят повече ползи, отколкото вреди, но да се отрича, че ваксините увреждат някои деца не е особено умно. Най-често срещаният отказ на родители от ваксиниране на децата им е когато в тяхното семейство първото дете е увредено от ваксините, което лекарите не признават, но е така и после ако се решат на друго дете, не искат да го ваксинират.
9
16
 
3
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 11 Лъжем малко а ? :D Имал бил приятели лекари и ПРОФЕСОРИ ве. Хахахахах
8
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали всички ваксини увреждат здравето не знам,ама за една знам със сигурност,че ваксината която се слага за заушка на момчетата ,която се бие на два пъти единия път в ранна възраст и втория път на 13-14 годишна възраст когато момчетата влизат в пубертета води категорично до стерилитет на много момчета..Погледнете нашите баби дядовции пра баби и пра дядовци,че хал хабер не са имали от ваксини и са били 100 пъти по здрави от днешните поколения и са доживявали до 90-100 годишна възраст
7
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
майко мила...до къде стигнахме с тоя *** народ и "БГ мама"
6
10
 
25
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Аз съм пример за вредата от ваксите. След ваксиниране в ранна детска възраст получих като резултат диабет а по късно и кожен псориазис които масово докторите обясняват като автоимунно заболяване или следствие от стрес. Което е тъпо щото като незнаят откъде е винаги с това се измъкват. Добре че имам приятели лекари и професори които си признават пред мен че ваксините са реална предпоставка за развитието на тези болести и други като аутизъм и т.н.
5
23
 
13
 
! Отговори
възмутена майка преди 5 години
Не мога да повярвам, че в 21 век може да има толкова глупави и некомпетентни хора.Ваксините са измислени, за да не се разболяваме, а тия откачалки искат да обрекат децата си, а и децата на останлите хора на стерилитет, болести и дори смърт.
4
16
 
8
 
! Отговори
ГГГГ преди 5 години
За жалост тази куха лейка, която е гледала предаването на Гала, че урината лекува, както и тока от електропреносната мрежа.. Ще разбере късно грешката си, когато не дай си боже детето и заболее от детски паралич, морбили или някоя от другите болести за която медицината е измислила имунизацията, но тогава ще е твърде късно.
3
12
 
11
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
Не, не сме чели в научни списания. И точно затова аз поне се доверявам на лекаря ми, който години наред е чел не само научни списания, а и книги с по хиляди страници. Не знам как може някой да пренебрегне 7-8 години четене и години практика, които имат лекарите и ще смята, че е по-компетентен от тях след 30 минути четене на лъжи в интернет. Не знам кой е "налъм ***", но хора, които вярват на абсолютните лъжи и безподобни глупости, които се пишат в интернет май по-скоро попадат в тази категория
2
8
 
13
 
! Отговори
Сигурен преди 5 години
Сигурен съм че майката отказваш да ваксинира е прочела поне 20 'експертни' поста в Интернет. Все пак човек трябва да се замисли за информацията която чете, колко от нея е реална и колко сензационна. Също ако човек след четене на 20 - 30 статии може да замести да кажем едно ДжиПи или да оперира да кажем апандисит, то тогава това може да е достатъчно усилие да е експерт по ваксините.
1
4
 
16
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 3При положение, че говоря свободно английски и всички лабораторни и научни тестове са публично достояние - да чел съм глупи ... Това, че ти си чел българския блог на Петко от Дупница, който пък преписал от жълт вестник не те прави много знаещ ...