Украйна разширява санкциите си срещу Русия

Преустанови и участието си в координационните съвети на ОНД
2 май 2018 22:19, Анисия Иванова
132
Украйна разширява санкциите си срещу Русия
Снимка: БТА

Украйна реши да разшири санкциите си срещу руски компании и организации, отчитайки санкциите, въведени от САЩ срещу руски олигарси и съюзници на руския президент Владимир Путин. Това заяви днес украинският президент Петро Порошенко, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Киев освен това разшири съществуващите санкции, които въведе срещу стотици руски компании и физически лица в отговор на анексията на Крим през 2014 г. и заради подкрепата на Кремъл за проруските сепаратисти в Източна Украйна.

"С днешното решение ние имаме координирани нови санкции с онези, които вече бяха въведени от САЩ срещу граждани и юридически лица от Руската Федерация", каза Порошенко преди заседание на националния Съвет за сигурност и отбрана.

Той не каза кои физически лица са в разширения списък и кога ще влязат в сила санкциите. Но преди това се твърдеше, че Украйна може да санкционира руски олигарси, в това число Олег Дерипаска.

През април САЩ наложиха санкции на 24 руснаци, в това число и алуминиевия магнат Дерипаска. Това бе едно от най-агресивните действия на Вашингтон за наказване на Москва заради предполагаемата й намеса в американските избори през 2016 г. и заради други "зловредни дейности".

Украйна освен това преустановява участието си в координационните съвети на Общността на независимите държави, предаде ТАСС. Решението е взето днес от националния Съвета за сигурност и отбрана.

На 12 април Порошенко предложи на правителството да подготви документи за официално прекратяване на участието на Украйна в ОНД, поръчвайки на министрите да започнат процедура по официално изтегляне на Украйна от учередителните органи на общността.

Украйна ратифицира споразумението за създаване на ОНД през 1991 г. и протокола за съгласие към него, но не ратифицира устава на ОНД и така в юридически план не е член на ОНД, припомня ТАСС. Киев обаче участваше в работата на организацията, но не на всички нива. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Все тая!
81
0
 
0
 
! Отговори
А преди 5 години
ВЪРВЯТ ПОДИР НАС,ИМАТ ДА ДАВАТ ЗАЕМИ НА МФ 20 МЛД ДОЛАРА,ШЕ ОСТАНАТ ПО ГОЛИ ЗАД.БОГАТИТЕ ОТ ПРИВЪТИЗАЦИЯТА ЩЕ ИЗБЯГАТ И ОБИКНОВЕННИТЕ ГРАЖДАНИ ЩЕ ПАЩАТ ЗАЕМИТЕ,2 МЛН РАБОТЯТ САМО В РУСИЯ,КОЛКО ПАРИ ИМ НОСЯТ,ПОЛША,,МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ ТАЗИ ТАКА НАРЕЧЕНА ДЪРЖАВА.
80
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До ИЛИЯ ИЛИЕВЗнаете ли защо украинците са толкова ербаб!!!Защото Русия няма да воюва срещу нормалните УкраинциНо Нац Батальоните ще ги гонят до дупка, Офицерите от ВСУ извършвали зверства и Също и Украинските олигарси - те естествено ще се спасят на запад - но ако си поставят за цел Руснаците тези хора не хора индивиди проляли толкова кръв в Украйна ще си платят.
79
0
 
0
 
! Отговори
МИТЬО преди 5 години
До СатаНАТО : ТИ , ЗНАЕШ ЛИ КЪДЕ СЕ НАМИРА ПОЛША И КЪДЕ Е МОРЕТО ? КЪДЕ Е ТУРЦИЯ И ЗАЩО ПЪК ТРЯБВА ДА ЛЕТЯТ НАД УКРАЙНА ?
78
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До СатаНАТО 78То Украински самолети също не летят над Русия защото Украйна забрани на руските да летят над Украйна първоначално - каквото повикало такова се обадило
77
0
 
2
 
! Отговори
ТОНЧО преди 5 години
До Анонимен: ЩЕ ИМ ОТСТЪПИМ НАШАТА ПЕСЕН "ПОСЛЕДЕН ВАЛС" С КОЯТО СДС ВЗЕМА ВЛАСТТА С МАЛКО ,НО ЗА ВИНАГИ. ПОСЛЕ СЕ ОТЗОВА НА СМЕТИЩЕТО ЗА НЕОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ ,ШУТИРАНО ОТ БЪЛГАРИТЕ ,ЗАРАДИ ЛИКВИДАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 ГОД. СМЕШНИЦИ -"ДЕМОКРАТИ" ! ПОРОШЕНКОВЦИТЕ СА СЪЩИТЕ .
76
0
 
2
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 5 години
ХА ХА ХА Знаете ли защо украинците са толкова ербаб!!!Ами защото знаят ,че руснаците няма да воюват стях за нищо на света!Техните елити са като нашите продажни мафиоти!Което ще доведе до разпада им!И единственото им спасение да останат единна държава ще е пак Русия!Украйна е била винаги Украйна ,когато са били заедно с Русия!Рано или късно ще го разберат/те е сега го знаят/.И те са като нас, с няколко акъла! ХА ХА
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гласят ги за преден авангард в една война с Русия!Ми те руснацитата 300 г са ползвали Украйна за бойно поле. И ако не бяха се отскубнали, пак щяха да ги ползват.
74
0
 
3
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Не знам кой как си го е преместил, но руски самолети над Украйна не летят.Руснаците като тръгнат на море, за по-пряко минават през Полша.
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия не се отказаха от тактиката"Да уморим руснаците от смях".
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха , фашистката хунта поставена от демократичният запад налага санкции на Русия,интересно как се случва това,, защото Украйна е в пълен икономически и финансов колапс.
71
2
 
6
 
! Отговори
Морски преди 5 години
И Путин си го премести в другия крачол.
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай.
69
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес съм много притеснен! Украйна разширява санкциите срещу Русия, а от два дни няма никаква статия какво се случва на имотния пазар. Нещо чувам за промяна на начина на образуване на лихвите по кредитите. Дали няма да паднат още? Или ще тръгнат нагоре?
68
2
 
7
 
! Отговори
А преди 5 години
РУСНАЦИТЕ НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ПОМАГАТ НА РУСНАЦИТЕ ОТ ДОНБАС,ТРЯБВАШЕ ДА ГИ ОСТАВЯТ ПОРОШЕНКО ДА ГИ ПРОЧИСТИ,ТОЙ Е НАЙ ГОЛЕМИЯ ДЕМОКРАТ В ЕС,НОСЯТ ГО НА РЪЦЕ ЗАРАДИ ТОВА ЧЕ ПРОТИВ РУСИЯ,НО ЗА ВСИЧКО СИ ИМА ВРЕМЕ,НАРОДА НА УКРАЙНА ЩЕ МУ ВИДИ СМЕТКАТА.ОНЯ ДЕН В КРИМ ИМАШЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА 70 ДЪРЖАВИ,ТОЙ В ЧАС ЛИ Е ИЛИ ПЕЕ ПЕСНИЧКАТА НА БАТКОВЦИТЕ.
67
4
 
13
 
! Отговори
Боби преди 5 години
ПРОЗТИТЕ (нарочно го пиша с З) Украинци за пореден път доказват че са стигнали дъното на морето и ентусиазирано копаят надолу към центъра на земята.С поредното действие с което разкъсват икономически връзки със старите СССР републики вредят само на себе си. Друг няма да купи тяхната ниско технологична продукция.
66
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГОРКАТА РУСИЯ !!
65
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само така! Газ до дупка! *** вече нищичко не могат да направят на Украйна. Не могат вече и транзита да спрат... Не им дават. Мъкааа
64
1
 
13
 
! Отговори
:) преди 5 години
А ще има ли поне една новина без правописни грешки днес?
63
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Догодина като Русия спре транзита на газ праз украйна и фашистите ще танцуват последния валс