Украйна разширява санкциите си срещу Русия

Преустанови и участието си в координационните съвети на ОНД
2 май 2018 22:19, Анисия Иванова
132
Украйна разширява санкциите си срещу Русия
Снимка: БТА

Украйна реши да разшири санкциите си срещу руски компании и организации, отчитайки санкциите, въведени от САЩ срещу руски олигарси и съюзници на руския президент Владимир Путин. Това заяви днес украинският президент Петро Порошенко, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Киев освен това разшири съществуващите санкции, които въведе срещу стотици руски компании и физически лица в отговор на анексията на Крим през 2014 г. и заради подкрепата на Кремъл за проруските сепаратисти в Източна Украйна.

"С днешното решение ние имаме координирани нови санкции с онези, които вече бяха въведени от САЩ срещу граждани и юридически лица от Руската Федерация", каза Порошенко преди заседание на националния Съвет за сигурност и отбрана.

Той не каза кои физически лица са в разширения списък и кога ще влязат в сила санкциите. Но преди това се твърдеше, че Украйна може да санкционира руски олигарси, в това число Олег Дерипаска.

През април САЩ наложиха санкции на 24 руснаци, в това число и алуминиевия магнат Дерипаска. Това бе едно от най-агресивните действия на Вашингтон за наказване на Москва заради предполагаемата й намеса в американските избори през 2016 г. и заради други "зловредни дейности".

Украйна освен това преустановява участието си в координационните съвети на Общността на независимите държави, предаде ТАСС. Решението е взето днес от националния Съвета за сигурност и отбрана.

На 12 април Порошенко предложи на правителството да подготви документи за официално прекратяване на участието на Украйна в ОНД, поръчвайки на министрите да започнат процедура по официално изтегляне на Украйна от учередителните органи на общността.

Украйна ратифицира споразумението за създаване на ОНД през 1991 г. и протокола за съгласие към него, но не ратифицира устава на ОНД и така в юридически план не е член на ОНД, припомня ТАСС. Киев обаче участваше в работата на организацията, но не на всички нива. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 81 АнонименНавън е доста рисковано да ходи човек. Всичко може да се случи ....
61
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Русия знае ли за санкциите?
60
4
 
28
 
! Отговори
nina преди 5 години
Ей, Украйна, наистина ли не разбирате, че Западът и САЩ ви използват срещу Русия?Наистина ли вярвате, че ще се "облажите" за това, че забивате нож в своите?Предателите никой, никъде не обича. Използат ги, унижават ги, презират ги! Никога не забравяйте това!!!
59
5
 
24
 
! Отговори
ембарго преди 5 години
ами да видим дали сащ и ес ще купуват стоките на укрите - ще станат по-зле и от нас, а ако русия спре транзитния газ хептен ще го закъсат
58
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха, те тия освен *** към западна европа друго не изнасят
57
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия много се изложи в Украйна.Да нападнеш братска славянска държави,по каквито и де е причини,е недопостимо.
56
5
 
7
 
! Отговори
жоро преди 5 години
До Анонимен 33 От какъв агресор бе *** селянин се защитава русия?
55
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак из тр хте напомката за Надежда Савченко, аааа? Вижте кой е любимецът на запада - милиардер, олигарх, завзел властта с кръв. Ама как човек с такъв профил да държи власт ако няма подкрепата на тн запад. Ако беше с подкрепата на Русия, досега да го бяха прогледнали че е диктатор и да го запукат с ракети. Затова олигарсите като гепят властта и се Д У П Я Т страстно на запада, за да не отидат на оня свят или в затвора. Тежко на управляваните от него.
54
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз налагам санкции на Русия. Още утре изхвърлям във варела матрьошката, балалайката, yшанката и ръждясалия самовар, както и стъкления амбалаж от руска водка.
53
20
 
9
 
! Отговори
Кори преди 5 години
От Кори : долното беше за онзи който пак за някакви "кранчета" забълнува. Иванушка, ако цивилизованият свят ви спре крана, партенки не можете да си ушиете. Вие ли "кранове ще спирате" бе, вие дето носна кърпа сами не можете да поръбите!
52
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз налагам санкции на Русия. Повече няма да близна руска водка. Нека си я пият руснаците, стига са се мъчили с тоя бояришник.
51
17
 
4
 
! Отговори
Кори преди 5 години
До АнонименХайде да играем честно-когато коментираме да се обозначаваме като народност.Пишем за Украйна:аз съм Българин-нека знае Украйна какво мисли един Българин;ако има украинци-нека знаем как вижда нещата украинеца; ти какъв си?Знам какъв си, не можеш да си представиш колко ви личи-за каквото и да пишете всичко вкарвате в някакъв канал-непробиваем, неогъваем и много мръсен.Хайде сега напиши ни имаш ли руски паспорт.За да сме честни.Важно е,защото преди да чуеш`какво`,трябва да знаеш `кой`.
50
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди чакахме да мине олимпиадата- мина нищо не стана.После чакахме да минат "изборите" - минаха пак нищо не стана.Сега чакаме да мине световното...
49
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е паpцал за всички които искат да си изчистят обевките в нея. Всеки който иска и налага санкции. Къде отиде величието на Русия, господа русофили? Както са тръгнали нещата съвсем скоро ще турят и ножа на уродливата двуглава кокошка.
48
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя човек найстна е психично болен , съжалявам украйнския народ че са попаднали на такъв толумб
47
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все още имам съмнения че Крим може да е украински...
46
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Общността на независимите държавиХахаха, и какво им е независимото на Армения, Беларус или Узбекистан?Или просто жабата Русия видяла че Великобритания е направила Британската общност и тя вдигнала краката.
45
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко е търпелив Путин. Що не вземе да спира кранчето на тази измислена страна.окраината щяла да налага санкции на РУСИЯ. Ха ха ха чак ще се пръсна от смях. Тия са по *** и от Българете. Вече не са под руски ботуш минали са на по високо ниво сега са под Американ ботуш. Ха ха ха Вместо да си хранят децата спестяват за да си купят стари прогнили и бракувани американ оръжия. *** окраински. СЛАВА НА РУСИЯ
44
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо нека да мине световното, това е най-важното мероприятие в Русия за момента. После сичките порошляци ще видят кон боб яде ли.
43
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УКРАЙНЦИТЕ И ТЕ *** КАТО НАС , УПРАВЛЯВАТ ГИ ШАЙКА ПРЕДАТЕЛИ А ТЕ СИ ТРАЯТ , НО ДА ВИДИМ ДО КОГА , ПОСЛЕДНИТЕ ИМ ПРОТЕСТИ БЯХА РАЗПРЪСНАТИ СЪС СИЛА , ИСКАХА ДА СВАЛЯТ ОТ ВЛАСТ ТОЯ КЪРЛЕЖ НО ТОЙ ЛЕСНО КОКАЛА НЕ ПУСКА